Gönderen Konu: Güney Azerbaycan  (Okunma sayısı 3533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı meralodem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 74
Güney Azerbaycan
« : 24 Mayıs 2013 »
Ülkemizde çoğu kişi ne yazıkki iranda birçok Türk'ün yaşadığından habersiz ya da birçoğu Türklerin hepsinin farslaştığı ve iran-şii kimliğine büründüğünü zannediyor ve farslar bu konuda yoğun bir propaganda yapıyorlar. Gördüğüm bir resim çok hoşuma gitmişti, Tebriz'in Türk futbol spor klubü '' Traxtor '' taraftarlarının kırmızılar içinde bozkurt işaretli resminin üzerinde '' İranda 40 milyon Türk yaşadığını biliyor musunuz? '' diye yazıyordu. Güney Azerbaycan hakkında bir dosya hazırlasak, bahsettiğim resmi veya buna benzer bir resmin billboardlara asılması için bulunduğumuz belediyelere asılması için müracat etsek nasıl olur? Böyle bir kampanya büyük ses getirebilir ve iran üzerine Türk medyasının gözünü dikebilir. Böyle birşey yapmaları için bazı Güney Azerbaycan kurumlarına, kanallarına, facebook gruplarına yazı gönderdim ve şöyle bir cevap aldım

Meral hanım, Canaz TV'de yaptığınız yorum ve mesajınız nedeniyle yazıyorum.
Ne yazık ki, Türkiye'de başta devlet ve siyasetçiler olmak üzere, halkımızın çok büyük bir kısmı, Güney Azerbaycan ve orada yaşayan Türkleri tanımıyor.
Bizim gösterdiğimiz çabalar da yetersiz kalıyor.


Öneriniz çok güzel ama maddi imkan gerekiyor. Bizim de ne yazık ki, maddi imkanlarımız az.


Geçen yıl, Güney Azerbaycanı ve orada yaşayan Türkleri Türkiye'de tanıtmak amacıyla, 12 Mayısta Ankara'da bir forum topladık. Daha sonra, 12 Aralık'ta Ankara İstanbul ve İzmir'de paneller yaptık, 27-28-29 Aralık tarihlerinde yine Ank, İst ve İzmirde "Tebriz Geceleri" yaptık.
Haziran ayında, bütün parti liderlerini ve bir kısım milletvekillerini ziyaret ettik. Ancak ekonomik gücümüz olmadığı için, yaptığımız faaliyetleri çok az kişiye duyurabiliyiruz. Facebook ve internet gruplarını kullanarak.


Başka bir önemli mesele ise, Türkiye'de Türk milliyetçisi olarak geçinen insanların büyük bir kısmının bir ayaklarının islamcıların kucağında olması nedeniyle, Güney Azerbaycan'da yaşayan Türklere, mezhepsel gözle bakıyorlar ve kendilerine yakın hissetmiyorlar.


Sizi gibi, Güney Azerbaycan Türklerine duyarlı insanlar görünce inanın ki çok seviniyoruz.


Facebook adınızı yazarsanız, sizi bu konuda ki, facebook gruplarına dahil edip, bizim çalışmalarımıza destek olabilmenizi sağlayabiliriz.


Duyarlılığınız için teşekkür ederim.




Cemal K. Mehmethanoğlu
www.canaz.tv
İzmir
Güney Azerbaycan Türkleri Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi


Maddi olarak benim de gücüm yok ama böyle bir kampanya başlatırlarsa biraz yardımcı olmak ve etrafımdakilerden de yardımcı olmalarını isterdim ama bunun dışında belediyelerimiz zaten durmadan abuk subuk şeyler için billboard çalışmaları yapıyorlar    :idea: İyi bir hazırlık dosyası ve sunum ile etkileyebileceğimiz çok belediye olduğunu düşünüyorum.

Fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Çevrimdışı Egenin Efesi

  • Gökbörü'nün izinde Tanrı Türk'ü korusun!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 178
Ynt: Güney Azerbaycan
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2013 »
Güney Azerbaycan'da İran esareti  altında yaşayan  35 milyon Türk'ün bağımsızlığı ve Bütov Azerbaycan'ın gerçekleşmesi Türkiye gündeminde her ne kadar gündemin öncelikli konuları arasında yer almasa da Türkçülerin her zaman gündemindedir.
Türkiye kamuoyunun dikkatlerini Güney Azerbaycan Türklüğü üzerine çekmek uğrunda yapılacak her girişime katılmak bizim için kan borcudur. Zaten Gökbörü Türkçüler Derneği de kurulduğu günden beri Güney Azerbaycan davasıyla yoğun olarak ilgilenmekte Türklüğün bu kutlu davasının Bütov Azerbaycan'a ve dahi Turana kadar varması için gereken her şeyi yapmaktadır.
Kişisel olarak bu uğurda yapılacak her iş ve uğraşa seve seve katılmaya söz verir; üzerime düşen her ne ise bildirilmesi halinde derhal yerine getireceğimin bilinmesini isterim.
Gökbörü'nün izinde Tanrı Türk'ü Korusun!
Dün Efe'ydik, Zeybek'tik; bu gün: GÖKBÖRÜ'dür Adımız!

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Güney Azerbaycan
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2013 »
Sayın meralodem duyarlılığınız ve konuya hassas bakışınız takdire şayan. Egenin Efesi Andamın dediği gibi bizler konuya ilgisiz değiliz. Pazar günü saat 14:00'da " Güney Azerbaycan Türkleri İçin Birleşmiş Milletler Binası'nın Önüne Çelenk Bırakmaya Gidiyoruz!etkinliği bir örnek.

Elbetteki güç ve imkanlarımızın üst seviyesinde konuya müdahil olmak boynumuzun borcu.

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı meralodem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 74
Ynt: Güney Azerbaycan
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2013 »
Sayın meralodem duyarlılığınız ve konuya hassas bakışınız takdire şayan. Egenin Efesi Andamın dediği gibi bizler konuya ilgisiz değiliz. Pazar günü saat 14:00'da " Güney Azerbaycan Türkleri İçin Birleşmiş Milletler Binası'nın Önüne Çelenk Bırakmaya Gidiyoruz!etkinliği bir örnek.

Elbetteki güç ve imkanlarımızın üst seviyesinde konuya müdahil olmak boynumuzun borcu.

TTK.
Facebook sayfanızı bulduğuma sevindim, benim düşüncem ortak bir sunum hazırlayabilirsek bunu herkes kendi bölgesindeki belediyelerle derneklerle paylaşabilir. Yalan söylemeyeyim haftanın 6 günü çalışan biri olarak biraz zaman alacak ama son halini sizinle paylaşmak isterim