Gönderen Konu: HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR  (Okunma sayısı 10246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KARTALBALKAN

  • Ziyaretçi
HAZARYA ADI VERİLEN BİR KAVİM OLDUĞU VE BU KAVMİN YAHUDİLEŞMİŞ TÜRKLER OLDUĞU SÖYLENMEKTE BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ.YAHUDİLERİN KAYIP 13. KAVİM ADINI VERDİKLERİNİDE DUYDUM.KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARI BİLDİKLERİNİ ANLATMAYA DAVET EDİYORUM.

Çevrimdışı ferdikaraaslan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 26
hazarya cevap
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2006 »
bu yahudi denilen illet zamanında Kürtleri de kendine yamamak istemiştir. şimdi de bunlar çıkmıştır. bu yeni bir olgu değil sevgili ırkdaşım. Bunlar stratejik oyunlardır. aldırış etmemeni öneririm.
TENGRİ TÜRK'Ü KORUYACAKTIR..
BUGÜN DEĞİLSE YARIN...
BELKİ YARINDAN DA YAKIN

Çevrimdışı adembeg

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 66
HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2006 »
bu yahudiler çok akıllı adamlar. herşeyi kendilerine bağlamakta üstlerine yok din bunlarda ırk bunlarda herşeyin kökeni kendileri olduklarını ne güzel kazımaya çalışıyorlar. bunların korkaklıkları atasözlerine geçti be hala böyle şeylerle bizleri işkillendirmeye kalkıyorlar. yürrü bre yahudi tohumları Türklerin size en ufak sempatisi ve kan bağı olamaz. bunu bilin ve ona göre davranın yıkılın Türk'ün karşısından!!!

Çevrimdışı irfan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 266
HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #3 : 04 Mart 2006 »
ALLAHÜTEALANIN YÜCE KİTABIMIZ KUR'AN-I KERİM'DE DAHİ LANETLENMİŞ MİLLET DİYE HİTAP ETTİĞİ BİR TOPLUMLA DEĞİL TÜRKÜN KAN BAĞI DOSTLUĞU BİLEN BULUNMAZ....YANLIZ ŞUNUDA UNUTMAYALIM DÜŞMANLARIMIZIN MANTIĞINI VE SİSTEMİNİ BİLMEDEN BİZLERİN ONLARI YENMEMİZ MÜMKÜN OLAMAZ,,VE İLK ÖNCE BİZE DÜŞMANLIK EDENLERİN NE İLEN BİZE SALDIRĞINI ANLAMAK VE ONLAR GİBİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ Kİ,,ONLARI ANLAYALIM...
CİHANDA TEK TÜRK ONLARLA DOSTLUK EDİYOR İSE KESİNLİKLE O KİŞİ TÜRK KANI TAŞIMIYORDUR....ANCAK KAHPELERLE CİBİLLİYETSİZLER BİR OLUR...
EFEDİR ADIMIZ
TÜRK OĞLU TÜRK OLMAKTANDIR ŞANIMIZ
YEDİ DEĞİL YETİMİŞ BİN OLSA DA DÜVEL
YİNE DE ÜSTÜNDÜR TÜRK OLDUĞUNU BİLEN
KANSIZ EFE

  • Ziyaretçi
HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2006 »
Hazarlar Yahudi değil özbeöz Türktürler.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazar.asp?id=2&altid=1821

Sadece kendilerince yorumladıkları Musevi dinindedirler.Bildiğim kadarıyla bugünkü Karaimler Hazarların torunlarıdır ve Türkçenin bu kolu ölü diller kapsamına girmek üzeredir.

Çevrimdışı CENGİZHAN83

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2006 »
KANDAŞIM GÜMİLEV İN TÜRKLERİN TARİHİNDE MU KITASI DİYE BİR MAKALESİ VARDI O OKUSAN BİRAZ DAHA ANLAYIŞLI BAKARDIM FAKAT ÖYLE BİR TARİH YAZMIŞKİ O YAZAR VE BEN YENİÇAĞ GAZETESİNİN HANGİ KİŞİYE HİZMET ETTİĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN VERDİĞİN BİLGİYİ LÜTFEN BANA KAYNAĞIYLA BİRLİKTE BURAYA LİNK AT
OLMAZSA BANA KİTABININ ADINI VER ÇÜNKÜ ALDIĞIN KAYNAK TAM BİR VATAN HAİNLİĞĞİ YUVASININ ŞER ÜÇGENLERİNDEN BİR YER
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
TÜRK DOĞDUK TÜRK ÖLÜRÜZ

Çevrimdışı Asker

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 18
HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2006 »
Hazarya adlı birkavim yoktur.Deşt-i Kıpçak'da kurucuları Kıpçak/Kumanlar olan ama içinde Uz/Tork,Peçenek gib Türk kavimlerinin kurduğu Hazar dlı Türk devletidir.

13. musevi kabilesinin Türk kanı taşıdığı ise kesin değil bir ihtimaldir.
Bunlar 'Aşkenaz'lardır.

Hazar hükümdarının ve hükümadarın aşiretinin din değiştirip musevi oldugu dogrudur.Ama bunun sebebi de yahudi telkinleridir.yahudiler böylece çok kuvvetli bir müttefik kazandılar.
Bugün yahudi Türkün en büyük düşmanıdır.Ama şunu söyliyeyim ki musevi olan Karay Türklerinde ki Türklük şuuru müslüman Kırım Tatarlarında bile yoktur.
Türklük şuuru dinden bagimsizdir.o kaynagini Türk töresinden alır.

Ben insan olarak dindar bir müslümanım.Ama Türk olarak gücüm ırkım-kanım ve Türk Töresinden gelir.
Bana eğer 'Türk-İslam sentezi' adlı uyuşturma  amacıyla icad edilmiş bir fikrin proparagnasınını yapacak olan varsa ona cevabım İslam siyasetten üsütündür.Dinimi siyaset kafesine koymayı çalışmasınlar.

Bir zamanlar Allah'a,Tanrı demek günahtır.Onu hiristiyanlar der.Diyen gerizekalı Sami(Yahudi-Arab-Süryani) yalanlarını okumaya niyeti olan varsa,kessinler seslerini.
Benim inancıma göre Türkler ezelde beri müslümandır.
İslam önce der ki;
-Allah'a inan.(Tengri)
-Ahireteinan(Kök)
-Peygambere inan(Yalvaç).
bunlar olursa bir insanda o müslümandır.Kuran bunu der.
Benim dinim Arab-Acem(fars)dini değil,insanlığın ezeli ve ebedi dinidir.

Benim için Yahudi ne ise Arab odur.
Ari sırtlanlarda,Çin sürüngenlerde...bunların hepsi tarihte günahkarlıkta birbirleri ile yarışmışlardır.
İslam=Kurandır ama bugun biz Arablığı,Acem(fars)liği islam zannediyoruz.

KARTALBALKAN

  • Ziyaretçi
HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2006 »
sayınsoydaşım asker hazarları musevi bir Türk kavmi olarak nitelemek türkler ve yahudiler arasında kurulmak istenen çıkar çemberini tamamlayıcı bir unsur olmaz mı?ve aklıma geldi bu devletin içinde peçenekler kumanlar var diyosun.benim bildiğim kadarıyla onlar balkanlarda yaşarken dahi şamandılar.aradaki zıtlığı nasıl açıklayabilirsin.esenlikler.

Çevrimdışı Asker

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 18
HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2006 »
Alıntı yapılan: KARTALBALKAN
sayınsoydaşım asker hazarları musevi bir Türk kavmi olarak nitelemek türkler ve yahudiler arasında kurulmak istenen çıkar çemberini tamamlayıcı bir unsur olmaz mı?ve aklıma geldi bu devletin içinde peçenekler kumanlar var diyosun.benim bildiğim kadarıyla onlar balkanlarda yaşarken dahi şamandılar.aradaki zıtlığı nasıl açıklayabilirsin.esenlikler.


Sayın soydaşım,Kartalbalkan;
Musevilik bilindiği üzere evrensel bir din değil,milli bir dindir.Ama Yahudi/Museviler hakkında şunu diyebilirim,bu adamlar binlerce yıldan beri milletlerin içine bir parazit gibi yerleşmiş onları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmayı başarmışlardır.
Sana Hazar-Musevilik ilişkisini anlatabilmem için 'Hazar Devleti' hakkında kısaca bir bilgi vermeliyim:
Hazar adı devletin kurucusunun adıdır,aynı Osmanlı,Selçuklu,Timurlu gibi.
Bu devleti Volga(Etil)-Kafkasya üzerinde yoğunlaşmış olan Kıpçak/Kumanlar kurmuştur.Fakat hiçbir zaman tek bir boyun genel anlamda,nüfus anlamında hakim olduğu bir bölge veya devlet olmamıştır.Bu bölgede yani Deşt-i Kıpçak'da Kıpçak/Kumanlar ağırlıklı olmasına rağmen Peçenekler,Uzlar,Ogurlarda vardı.Onlarda kısmende olsa en azından askeri yönetimde etkiliydiler.
Hazar Devleti ister istemez Romalı-Bizanslılar ile sürekli etkileşim halindeydiler,çünkü bu devlet şu veya bu şekilde Avrupa kıtasında kurulmuştur.Hatta bazı Avrupalılar Hazarların tarihe etkilerini gördükleri için ve Avrupa(Doğu Avrupa) merkezli oldukları için bu devleti sahiplenmek istemişlerdir.O dönemde hiristiyanlığın yoğun propagandasını yapan Roma-Bizans merkezli yönetim sürekli olarak Hazar topraklarına misyonerler gönderiyordu.Bu faaliyetlerin bir sonucu olarak bazı Türk;boy,aşiret,aileleri hiristiyanlığa geçiş yapıyordu.Ama hakim din o bölgede 14. asra kadar Kök Tengricilik(Şamanlık değil)dir,bu bir gerçektir.

Hiristiyan faaliyetlerini bir kenara bırakıp,yahudi-musevi faaliyetlerine gelelim.Yahudi-Museviler siyasi anlamda Avrupada o dönemde sevilmiyor ve göçe zorlanıyordu.Bu adamlar Hazar topraklarına periyodik bir biçimde akmaya başlarken iktisadi bilgiyle gelip Türk Adaletinin verdiği imkanları kullanara iktisadi hayattan siyasi hayata katılamay başladırlat ve zamanla Hazar yönetiminde etkili olamayı başladır.Öncelikle hanedanın dini inançları etkilediler bu sebeple başta hakan olmak üzere hanedan dini bir arayışa girdiler(başak türlü hakan ve sülalesinin dini değiştirmesi aklıma gelmiyor).Hakan siyasi anlamda bir müttefiklik için islam,hiristiyanlık gibi dinleri bırakıp devleti bile olamayan yahudi-musevilerin dinine neden girsinki?İslam olsa destek,Hiristiyan olsa destek.Bu psiko-teolojik bir olay bence.Ve rivayete göre Hakan üç dinin temsilcisini çağırır müslümanı yahudi yolda öldürtür,hiristiyan yauhudi ile hitabi anlamda yetersiz kalır ve Hakan musevi olur.
Burda şurası bir gerçek ki Hakan'ın  musevi olmasını telkin eden kişi asla onu bir musevi olarak görmememektedir.Ama siyasi-iktisadi? çıkarlardan ötürü ona museviliği evrensel bir din diye tanıtır.
Yahudi olan bir insan Türk olamaz,ama Karaylar,Hakanınla aynı sülaleye mensup insanlar olmuş olabilir.
Birde şunu belirteyim 12.asırda kuzeydoğukafkasya ve gürcüstan Kıpçakları Ortodoks hiristiyandı.
Hatta Kıpçakları bölgede ki en kuvvetli boyu olan Kumuklara güneyli msülüman komşuları kafirkumuk demişlerdir.Belkide hiristaiyan geçmişleri yüzünden?

Bir de şunu yazmak isterim,şöyle bir yanılgı var;
Hun,Bulgar,Hazar,Sabar,Nogay,Özbek v.b... gibi Türk boyları yoktur bunlar Türk siyasi birlikleridir.
Hunlar:On Ogur-Kıpçak/Kumandır.
Bulgarlar:Ogur,Kıpçak/Kuman,As/Alan'dır.
Nogay:Kafkasya-Etil Kıpçak/Kumanları ağrlıklıdır.
Özbek:Oguz,Kıpçak ve ağırlıklı olarak Karluk ve Uygurdur.

Çevrimdışı Asker

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 18
HAZARYA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2006 »
Yahudiler,Türklerin hiçbir zaman ortak çıkarı olmaz.Onların soydaşı bizim dindaşımız olan Araplarla olmadıda yahudilerlemi olacak?