Gönderen Konu: Türk Kültürünün İzinden :Truva Savaşı Ve Etrüskler  (Okunma sayısı 9788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aze Bozkır Savaşçısı

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 222
 
        Oxuduğumuz qaynaklar, incelediyimiz kitablar və kəndi fikrimə görə Kuzeydən indiki Kafkazyaya gələn köç zamanı Türklər “Dərbənd Keçidi”ndən keçərək Mesopotomiyaya, bu köçdən ayrılan diyər qrup isə Anadoluya gəlmişdir! Bəlliki, Anadoluya və Qafqaza, ayrıca Mesopotomiyaya gələn Türklər bu torpaqda böyük izlər qoymuşdur! Anadoluda bir çox şəhər adları öz və öz Türkcədir!!! Yunanlar sadəcə "ios", "us" şəkilçiləri artırmaqla "grekləşdirmiş"lər! Hətta burada bulunan Türk qızının skeleti hər bir fikrin bir "iddia" yox, "gərçək" olduğunu isbatlayır! Ayrıca bu köç sonucu yeni sivilizasiya “Şümerlər” yaranmış, Büyük Tufan olayından sonra isə yenidən geriyə Kıpçak Çölü, Abşeron və İç Kafkazya, oradan isə Qara Dəniz qıyısı ilə Trakiya və Balkanlara yayılmışlar! Bu gün Azərbaycan, İran, Güney Azərbaycan, İraq və başqa yerlərdə "Kəngər köyü", "Kəngərli köyü" və  s. köy adları Kəngərlərin, yəni Şumerlərin bu torpaqlara yayılmasını göstərir! Şumer dilində olan, bəzi Hint kökenli sözləri isə Akkad və Babillilərin etkisi ilə keçmişdir!  Etrüsklər də Şumerlərin davamıdır! Bunu onların dinində, mitholojisi və kültüründə görürük!  Əks halda Herodot və digər yunan tarixçiləri Etrüsklərin "Anadolu" və "Kuzey Trakiyadan" gəlməsini söyləməzdi! Anadoludan gələnlər də Türklərdir! Anadoluya Dərbən Keçidi aracılığı ilə Kıpçak çölü və Karakum-Qızılqum bozkırlarından gəlmişlər! Yuxarıda bu dediklərimi Baku civarında olan 8-10 minlik yaşlı “Gobustan Yazıtı” və “Gəmi-Kaya” rəsimləri ilə sübut edirəm! Gobustan yazıtı Orhun alfabesi ilə yazılmamışdır, mixi yazılara, yəni Şumer yazılarına bənzərdir. Fakat bu yazılar eyni ilə Pazırık vadisi, Ötüken, Altay və Mancuriyadakı yazılarla bənzər şəkildədir! Bu belə öz düşüncələrimizi doğrulamağa yetərlidir! Ayrıca “Gəmi-Gaya” rəsimlərində Abşeron və İç Kafkazyaya böyük bir axın gəldiyi, daha sonra isə "iki dağ"ın arasına geri döndüyünə ait rəsimlər vardır! Onu da söyləyəlim ki, rəsimlərdəki “Dağlar” alevlenmiş halda yanmış bir şəkildə çizilmişdir! Bu Baku, ayrıca Dərbənd civarındakı “Yanar Dağ” ola bilməz mi? Çünki Azərbaycanda 5-6 dənə yanardağ yoxdur, sadəcə 2 yanardağ var...

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Truvalılar, Anadolu'da yaşayan kadim halklarından Luvi'lerdendirler. Luvi'lerin dilleri de Hint-Avrupa Dil Ailesine aittir. Yani Truvalıların soy ve kültür açısından Türklük ile bir ilgileri yoktur.

  Ancak Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk'ün Truva'ya sahip çıkmaları, onların Yunan İstilasına karşı Anadolu'yu savunmalarından kaynaklanmaktadır. Bu bakımdan Truvalılara işin açığı, bana da sempatik gelmektedir. Tıpkı Hititlerin Kadeş Savaşı'nda Mısırlı Fellahları yenmesi gibi :d

 Anadolu'da yaşayuan eski kadim halkların, büyük çoğunluğu Türk olmasalarda; ülkemizin Tarih ve Kültür mirası olarak görülmelidirler.

 Zorlama ve farazi yöntemlerle, tarihi ve ilimi çarpıtarak dünyadaki herkesi Türk olarak göstermek, onları Türke dönüştürmüyor. Türklük şuna buna peşkeş çekilebilecek bir işporta malı değildir! Biz Türklüğe kanımız, canımız ve ruhumuzla bağlıyız, pasaportla değil !

 Böri Anda'nın tespitlerine bende katılıyorum.

 Yıllardır kürtleri, çerkezleri ve diğer bilumum etnik döküntüleri Türk Milleti'ne propagandalarla Türk'tür diye dayatan çürük zihniyet yok olmaya mahkumdur.

 Etrüsklerle ilgili otağımızda şunları belirtmiştik:

 https://www.hunturk.net/forum/index.php?topic=2401.msg15415#msg15415

 https://www.hunturk.net/forum/index.php?topic=2401.msg15443#msg15443
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Aze Bozkır Savaşçısı

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 222
    Onsuz da biz kəsin olaraq deyil, oxuduğumuz yazılara və öz bilgimizə görə bunları yazdıq. Ayrıca, forumlar insanlar arasında fikir alış-verişi etmək, müəyyən məsələləri tartışmaq və bir-birimizi bilgiləndirib, bilgilənmək amacıyla, ortaq düşüncə statusunda yaranmışdır. Hər bir yazını oxuyarkən ilk öncə onun kaynağını araştırır, önyargılı ya da taraflı bir şəkildə yazılıb, yazılmadığını öyrənir, daha sonra o bilgiyə sahib olaraq, nezeri yazıları oxuyaram! Və son olaraq da, bilgilənmək-bilgiləndirmək amacıyla, insanlar arasında tartışır və bu mevzunu həll edərik!  Zatən mən də bu məsələni ortaya qoyaraq, düşüncələrimi aydınlaşdırmaq, və aydınlanmaq amacıyla tartışıram...

     Sizin verdiyiniz linkləri incələdim. Və sizinlə ortaq düşüncəyə gələrək, Etrüsklərin antropoloji və kültürəl cəhətdən Türk olmaması qənaətinə gəldim. Zatən eyni mitholoji və görüşlərə sahib olmaq da, o millətin "ırkını" təyin etmir! Lakin, görünür ki, etrüsklər, yunanlar və latınlar - çinlillər, tunguzlar, mongollar, farslar və mancular kimi Türk mədəniyətinin təsir alanında olmuşlar.....

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Alıntı
Ancak Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk'ün Truva'ya sahip çıkmaları, onların Yunan İstilasına karşı Anadolu'yu savunmalarından kaynaklanmaktadır. Bu bakımdan Truvalılara işin açığı, bana da sempatik gelmektedir. Tıpkı Hititlerin Kadeş Savaşı'nda Mısırlı Fellahları yenmesi gibi

Hititleri ve Truvalıları savunmak sakıncalı olabiliyor; onun için Türk milliyetçilerinin büyük kısmı onlardan bahsetmemeyi seviyor.
Anadoluculuk ideolojisine (Nurettin Topçu, vesaire) kayabilir insanlar. Yani Hititleri, Truvalıları "ata" saymak isteyen kesimler var. Mesela Solcu tarih tezlerini, onların hazırladıkları tv programlarına bakacak olursak, "Türkiye" terimini fazla kullanmazlar, "Anadolu" derler ve Hititler, Lidyalılara filan atıf yaparlar. Ben bu insanlara sakıncayla yaklaşmak gerekir diyorum.

Ek bir bilgi olarak; Hititler olsun, Lidyalılar olsun, Truvalılar olsun bunlar Hint-Avrupa dilinin Anadolu koluna ait diller konuşurlardı.
Makedon Iskender istilasından sonra, Rumlar o dilleri Anadolu'dan (ve tarih sahnesinden) sildi.
Bu pek bilinmez ve Türkler sorumlu tutulur. Aslında hayır; antik Anadolu halklarını Rumlar-Grekler yok etti; Türklerin alakası yok.
Daha sonra Rumlar bu yaptıklarının bedelini ödediler :) Türkler Rumca'yı Anadolu'dan sildi.
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).