Gönderen Konu: Kürtçe'nin seçmeli ders olmasına karşıyız. Peki neden?  (Okunma sayısı 5509 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga Han

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 69
  • Başbuğ Atatürk'ün çerisi, Atsız Beğ'in öğrencisi
Kürtçe'nin seçmeli ders olmasına bir Türkçü olarak sonuna kadar karşıyım! Çünkü:

1-) Bugün kürtçe seçmeli ders olursa eğer ana dilde eğitim yasal zeminde meşruluk kazanacak ve kısa bir süre sonra bölücü çevrelerin ana dilde eğitim talepleri tam anlamıyla karşılanacaktır. Ayrıca kürtçe'nin seçmeli ders olması ileriki dönemlerde kürtçe'nin resmi dil olmasını da gündeme getirebilecektir.

2-) Kürtçe'nin seçmeli ders olmasının hiçbir bilimsel ve dilsel dayanağı yoktur. Çünkü; kürtçe diğer seçmeli yabancı diller gibi (ingilizce ve almanca) dünya genelinde geçerliliği olan bir dil değildir. Yani kürtçe yapay, toplama ve ölü bir dildir. Yaşayan, dil bilgisi kuralları olan, edebi ürünleri bulunan ve genel literatürde kabul edilen bir dil değildir.

3-)''Andımız kaldırılsın'', ''Okullarda Gençliğe Hitabe kaldırılsın'', ''Ne mutlu TÜRKÜM diyene ifadesinden rahatsızız'' gibi söylemlerde bulunan apo'nun piçleri, kürtçe'nin seçmeli ders olmasıyla birlikte ilk amaçlarına ulaşmış olacaklar ve sıranın diğer isteklerine geldiğini fark edip söylemlerini ve kampanyalarını daha da yoğunlaştıracaklardır. Çünkü taviz ateşten bir gömleğe benzer. Bir kere o gömleği giyersen eğer ateş her tarafını kaplar ve yanmadık yerin kalmaz.

4-) Öte yandan kürtçe seçmeli ders olduğu takdirde bu dersleri kim verecek? Hangi öğretmenlere istihdam alanı açılacak? Güneydoğu'daki ücretli öğretmenlerin pkk'nın etkisi altında kaldığı resmi ağızlardan dile getirilmişken, bu kürtçe derslerinde bölücü unsurlara fırsat vermemek için ne tür önlemler alınacak? Ayrıca kürtçeyi dil bilgisiyle bilen kaç öğretmen var ki? Olmayan bir dil bilgisini bilmek de zor olsa gerek...

5-) Ayrıca bu öğretmenler kürtçe eğitim konusunda yetiştirilecek olurlarsa da, böylelikle kürtçe'nin ana dil olarak öğretilmesinin önü açılmış olmayacak mı? Diğer etnik döküntüler de (laz, çerkez vb.) çıkıp bizde kendi dilimizde eğitim almak istiyoruz diyerek bölünme sürücüne onlarda katılmayacaklar mı?

Sonuç olarak, damarlarında akan asil kanın ve cevherin farkına varmış olan her TÜRK evladı gibi bende kürtçe denilen eşek anırmasının okullarımıza girmesine karşıyım. Ancak bunun için birşeyler yapmalıyız. Klavye başına geçip de ''Çocuğumun kürtçe eğitim almasını istemiyorum.'' gibisinden içi boş söylemlerden vazgeçmeliyiz. Sesimizi duyurmak ve tepkimizi göstermek istiyorsak eğer bunun yeri sanal ortam değil, meydanlardır..!

Tolga Han
Türk doğduk, Türk öleceğiz ancak elimizde olan Türk gibi yaşayabilmek...

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Atsız Atamız yıllar önce Türk Milleti ve Devleti'ni sıkıntıya sokacak olan kürtlerle ilgili tespitlerini en açık bir şekilde yapmış, bunlara tepkisini en sert bir şekilde ortaya koymuştur. Sırf bu yüzden kendi devletimiz tarafından zindana atılmış, ömrünün son zamanlarında da Türklüğün bekaası için gene çile doldurmuştur. Sözün özü doğru söyleyen, dokuz köyden kovulmuştur.
 
 Günümüzde de durum çok farklı değildir. Büyük Türk Milleti'ne yalan söylemeyen, onu kandırıp istismar etmeyen yegane kişiler, Türkçülerdir.

 Ki biz Türk Milleti'ne duymasını istediği yalanları değil, yalnızca ve yalnızca gerçekleri söyledik. Son nefesimize kadarda bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeğiz, gücümüz yettiğince doğruları Aziz Milletimize aktarmaya devam edeceğiz. Büyük Türk Milleti'nin nefreti de; sevgisi de; bizim kabulümüzdür. Biz Türk Milleti'ni tahmin edebileceği kadar değil, bazen onun bile tahammül edemeyeceği kadar çok seviyoruz.
Bugün adına Siyaset denen şebeklik ve maskaralıktan yana hiçbir ikbal beklentimiz yoktur. Türk ve Türkçülük düşmanı aşağılık, kanı bozuk devşirmelerin, soy özürlülerin, asalakların vaat edeceği vereceği bir nimete el uzatmayı, kendi izzet-i nefisimize, Türklüğümüze ve Türkçülüğümüze; en adi hakaret, küfür sayarız.

 Konuya dönersek kürtçe adı verilen boğaz hastalığının kabulü, yaygınlaştırılması hatta resmi dil ilan edilmesi; gerek kürt terör örgütü pkk'nın gerekse diğer kürt teröristlerin talepleride ve programında en başta yeralan hedeflerden biriydi. Tayyiban iktidarı sayesinde bu taleplerine kavuştular, itçe anıran soysuzlar Türk Milleti'nin ödediği vergilerle Devletin Televizyonunda kanal sahibi oldular.

 Bu açılan yol; diğer Türk olmayan etnik özürlü çakallarında ağızlarını sulandırdığı bir gerçektir. Bu soytarıların, kuduz itler misali, salyalarını saça saça Türk Milleti'ne ait olan herşeye saldırmaya başlamalarına şaşırmamak gerekir. Ki biz Türkçüler, şaşırmıyoruz. Söylediklerimizin, yazdıklarımızın arkasındayız. Bunlar bir bir gerçekleşiyor. Bizleri komplo teorisyenliğiyle, paranoyaklıkla, "faşistlik" ile suçlayan zeka özürlü, hilkat garibeleri dahi bugün bizden fazla Türkçülük yapar olmuşlardır. İşin kara mizah boyutu da buradadır.

 Lakin tüm bu olumsuzlukların yanında konunun Türk Milleti ve Türkçülük açısından olumlu olan bir tarafı da vardır. Bugüne kadar lağım fareleri gibi korkudan karanlık dehlizlerde, orda burada toplaşan Türklük ve Türkçülük düşmanları, satılmış iktidarın verdiği cesaretle birer birer ortaya çıkmakta ve kendilerini belli etmektedirler. Büyük Türk Milleti kendi kaderi için vereceği savaşta esas olarak böylesine büyük bir silaha sahiptir.

 Bu silahı kullanacak olan Türk Milleti'ni zafere taşıyacak olan da;  aynı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu üzere BAŞBUĞ ATATÜRK'ün yanında tam kadro yeralan Türkçülerdir.

 ULU TÜRKÇÜ ATSIZ ATA'nın bir şiirinde buyurduğu üzere;

"Atandan kalmış olan kılıcı iyi bile,
 Onu bütün gücünle vuracaksın çağında.
 Savaş... Bunun tadını ey Türk sen bulamazsın,
 Ne sevgili yanında, ne baba ocağında...

 Savaşmaktan kaçınır, kim varsa alnı kara,
 Kan dökmeyi bilenler hükmeder topraklara...
 Kazanmanın sırrını bilmiyorsan git, ara
 'Çanakkale' ufkunda, 'Sakarya' toprağında."


 TTK
 
 

 
   
 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
Arnavutlugun nasil Osmanli devletinden ayrildigini bir inceleyin ayni ordada günümüzde uoldug gibi arnavut miliyetcileri cetecilik hareketi yapiyorlar arnavut aydinlari da yerel yönetim ve devlet dairelerinde arnavutca dil istiyoruz diye bagriyorlardi.Tarih tekerür den ibaret demisler tek fark kürtler ayrilmak istemiyor onlar bütün Türkiye ye talipler, herhalde Türkleri de orta asya ya göndermeyi planliyorlar.

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Herkes plan yapar kendince illaki gerçekleşecek diye bişey yok bazılarıda rüyasında "Darı" görür,  kürtlerin bizi Asyaya  göndermesi için koskocaman g.tleri olması lazım, biz her gittigimiz yerde fetihler yaparak Toprak edinmişiz tarihimiz şanla dolu! onlar bizi değil biz onları zagros dağlarına tekmeleriz havada uçuşurlar naylon kağıt parçaları gibi.
Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Türkleri de orta asya ya göndermeyi planliyorlar.

                       Bizde kürtlerin analarini bacilarini genelevlerimizde yatak iscileri olarak isdihdam etmeyi planliyoruz.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2399
  • TTK
Sadece Kürtçe değil tabii ki, hepsine birden karşıyız. İki gün sonra Lazca, Boşnakça, Arapça v.b bir çok etnik özürlü dil çıkabilir. Gerçi bunlar en azından dil de, Kürtçe de böyle bir problem de var. Türk Milletinin önünde sadece Kürt meselesi var değil. Bir çok etnik unsur ne yazıkki ülkemizde yaşamakta. Öyle ya da böyle bunlarında dil problemi ortaya çıkacaktır. Orta da sadece Kürt sorunu varmış gibi lanse edilmemesi gerekir. Tabii ki gündem bu ama milletimize bir şekilde diğer unsurları da anlatmalıyız.

Saygılar

Yağmur Oğlum!

Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.


Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.


Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.


Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır.


Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.


Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.
Tanrı yardımcın olsun!

Nihal Atsız
4 Mayis 1941
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
Kürtler den daha cok cerkezler kendi unutulmus dilleri nin pesinden kosmak icin basta gönüllü geliyor fakat cerkezler kendi aralarinda pek birlik olmadiklarindan sesleri o kadar gür cikmiyor ama irkcilik ta kürtler den asaga kalir yamöari yoktur ben bugüne kadar Türk e dost bir cerkez görmedim bazilarinda  Türkiyeye baglilik vardir fakat Türk e ve Türklüge asla. Armavutlar, lazlar , bosnaklar da onlarin pesi sira hatta nüfuslari 200 bin i gecmeyen mohti lazlari  burda bir ayrintiyida gözden kacirmamak gerek son dönemlerde bu etnik milliyetcilik suuru nun yükselmesiyle kürtler den ayri bir de zazacilik  cikti basimiza .