Kurucusu olarak "bize destek verin" diye gelen beyefendilerinden birsinin konuşmasını hatırladığım kadarıyla aktarıyorum.
Büyük Turan Hareketi Partisi Gnl. Bşk : Çoşkun (soyadını hatırlamıyorum, kendini öyle tanıtmıştı.)
* "Bozkurt işareti yapmayın. Bozkurt işareti aslında metalcilerin kullandığı, bilinçli olarak meydana getirdiği satanizm ile özdeşleşmiş bir harekettir."
* "Benim bugün buraya geldiğimin bilgisi şu an Başbakan'ın önünde dosya halindedir."
* "Tayyip Erdoğan bizden korkuyor çünkü hızla büyüyoruz."
* "Benim buraya geldiğimi duydukları zaman sizlerde sıkıntı yaşayabilirsiniz."
* "Hali hazırda 3 milyon kadar aktif üyemiz var. Düşünsenize Turan ülküsüne inanmış 3 milyon insan"
* "Türklerin soyu Hz.Nuh'un oğullarına kadar dayanır. Yafes'in soyundan geliyoruz."
Ayrıca tüzüklerinden "İnsan haklarına" saygıdan bahsetmişler. Irkçıyım, soycuyum, kavmiyetçiyim diyen bir parti halkı kin ve nefrete teşvik etmekten, ayrımcılık yapmaktan kapatılır.
Siyasi parti kurma kuralı;
Madde 83 – Siyasi partiler, herkesin dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğu prensibine aykırı amaç güdemez ve faaliyette bulunamazla
Esen kalın.