Gönderen Konu: DEDE KORKUT HİKAYELERİ TV DE  (Okunma sayısı 7930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı albay

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 76
Ynt: DEDE KORKUT HİKAYELERİ TV DE
« Yanıtla #10 : 19 Ocak 2007 »
Sevgili hemşehrim "bolubeyi14"e katılıyorum. Abidik gubidik yayınlardan kurtulacağız diye tarihimizle ilgili bir yapımda yapılan (muhtemelen kasıtlı) yanlışlara göz mü yumacağız?

Benim gildiğim Dede Korkut, İslam öncesindeki dönemleri anlatır. Ben de izledim yapımı ve birçok saçma sapan şey gördüm.

Merhaba;

Bir düzeltme yapmak istiyorum. Dede Korkut İslam öncesi dönemi anlatmaz. İslam sonrası dönemi de anlatmaz. Tam geçiş dönemidir Dede Korkut hikeyelerine konu olan. İslamın Türkler arasında yeni yeni kabul gördüğü, ancak hereyere henüz ulaşmadığı, bu dini bilenler olduğu gibi bilmeyenlerin de olduğu bir dönemdir. Kısacası İslam artık vardır ama çok yaygın değildir. Yani Türkler islamı tam benimsemiş değillerdir. Hikayesine göre bazen islam etkilerini görebilirsiniz. Deli Dumrul ve Al kanatlı Azrail hikayesi de bunlardan biridir.

Şahsi kanaatime gelirsek; her ne kadar istediğimiz gibi olmasa da ben yayını takdirle karşılıyorum. Ha noluyor, deli Dumrul Bismillah, bismillah, Bismillah diyor. Bu tarz eklemeler var. Hikayede böyle bir anlatım yok. Ama tüm eserler televizyon ya da sinemaya uyarlanırken aslına sasık kalınmak koşuluyla değiştirilirler zaten. Yani bu tarz esntantaneler beni şaşırtmadı. Ne deolsa TRT nin zihniyertine uygun..

Çevrimdışı AttilaHun

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 123
Ynt: DEDE KORKUT HİKAYELERİ TV DE
« Yanıtla #11 : 19 Ocak 2007 »
Valla zamanında Kanal 7'de kovboy filmleri çıkardı. Kovboy bara girerdi mesela, "Selamın aleyküm!" diye girerdi hem de. Bundan pek farkı kalmamış yapımın.

Çevrimdışı alitanrıkut

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
Ynt: DEDE KORKUT HİKAYELERİ TV DE
« Yanıtla #12 : 26 Ocak 2007 »
 Ben çok hayalkırıklıgına ugramadım çünkü TRT nin başımdada akp liler var bunların TÜRK TÖRESİNDEN anladıgı bu kadar olur.Malum seçimler yaklaşıyor son dönem afişleride kurban olam ayına yıldızınaydı.....
 Bunu yapmış olmak için yaptıkları belli sonrada tutmadı deyip yayından kaldıracaklar ve belkide bu tür yayınlar tutmuyor dıye de birdaha asla kimse yapmayacak. Benim en çok etkilendigim BOZKURT un ulumasıydı gerçekten mükemmeldi bunun dışındaki her şey çok kötüydü kızımla seyrediyorduk ki kızım hayal kırıklıgına ugradı çünkü o BOZKURTLARI okumuştu  kızımın hayal dünyasını yıktım bu diziyi seyrettirmekle ve TÜRK düşmanı olan bu yönetime karşı içimdeki kinimi artırdılar.
 SONUÇ OLARAK DEDE KORKUTUN ve ATALARIMIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR
   Sonrada kendi kendime şöyle dedim
   BE AHMAK BUNLARDAN NE BEKLİYORDUNKİ
  UMARIM BİR GÜN PARAM OLUR ASLINI HİÇ BOZMADAN ATSIZ ATANIN BOZKURTLARINI FİLM EDERİM VE TÜM SOYDAŞLARIMIZIN KENDİSİNE GELMESİNİ SAGLARIM
 
GÖNLÜM TANRI DAGLARINDA