Gönderen Konu: Türk Tarihçilerimiz  (Okunma sayısı 15583 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Türk Tarihçilerimiz
« Yanıtla #10 : 20 Nisan 2007 »
Dr. Tahsin ÜNAL

   
   25 Nisan 1920 tarihinde Karaman’ın Akçaşehir Kasabasında doğdu. Babasının adı Hacı Yahya, annesinin adı Hanım’dır. İlk okulu ve Ortaokulu Karaman’da okudu. 1936 yılında Lise öğrenimi için Konya’ya gitti. Konya Lisesinin Edebiyat kolundan 1939 yılında mezun oldu. 1940 yılında askeri öğrenci olarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde Tarih eğitimine başladı, eğitimini Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde tamamladı. 1944 yılında Yedek Subay Okulu Komutanlığı Piyade Sınıfı Kıta eğitimini tamamladı. Maltepe Askeri Lisesinde Tarih öğretmeni olarak göreve başladı. 1945 yılında Karaman’ın tanınmış Müderrislerinden Mahmut Fevzi Erdoğdu hocanın kızı, Fatma Kevser hanımla evlendi. Bu evlilikten Bahadır, Mukadder, Mükerrer ve Fevziye isminde 4 çocuğu dünyaya geldi. 1947 yılında Kuleli Askeri Lisesi Tarih öğretmenliğine atandı. 1952 yılında Ankara Kara Harp Okulunda göreve başladı. Tarih dalında doktorasını yapmış olan Tahsin ÜNAL daha sonra Ticaret Ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu ile Mimarlık Ve Mühendislik Fakültesinde İnkılap Tarihi Öğretmenliği yapmıştır. 1974 yılında Albay rütbesiyle emekli olmuştur.

   Emekli olduktan sonra siyasete atılan Tahsin ÜNAL, M.H.P ve M.Ç.P ‘de genel idare kurulu üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Genç yaştan itibaren makale ve kitap yazmaya başlayan Dr. Tahsin Ünal’ın 24 adet yayınlanmış eseri bulunmaktadır.


 Bunlardan bazıları:

Türk Siyasi Tarihi,
Atatürk Ve Milli Mücadele,
Karamanoğulları Tarihi,
Milli Eğitim Davamız,
Tarım Kentleri,
Türklüğün Sembolü Bozkurt,
Türkler Ve İslamiyet
Türk'ün Sosyo Ekonomik Tarihi
Osmanlı'da Fazilet Mücadelesi


  17 Temmuz 1988 yılında Hac görevi sırasında kalp krizi sonucu Mekke’de vefat etmiş olan Tahsin ÜNAL’ın mezarı Mekke’dedir.
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Türk Tarihçilerimiz
« Yanıtla #11 : 20 Nisan 2007 »
MEHMET ALTAN KÖYMEN 1914-1993

  Büyük Selçuklu Devleti'nin yorulmak bilmez araştırıcısı idi.Alpaslan ve devrine ait çalışmaları ile ünlüdür.Kendisi Ankara'nın bir köyünde bir şehit çocuğu olrak dünyaya gelmiş, Dil ve Tarih coğraya Fakültesini bitirmişdi.Selçuklu devletinin tarihine ait birçok yayımı vardır.

    Altan Köymen ,siyasi tarihe önem vermekle birlikte, son yıllarında kültür konularına da girmişdi."Alpaslan zamanı Türk beslenme sistemi" adlı araştırması dikkate değerdir.

    Ebedi Türklük araştırıcısı olarak adı daima hatırlanacaktır.
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Türk Tarihçilerimiz
« Yanıtla #12 : 20 Nisan 2007 »
    AKDES NİMET KURAT 1903-1970


        Tataristan'da doğmuş, fakat hayatının ilk zamanları ve talebeliği oldukça sıkıntılı geçmiştir.Bir ara Lehistan'da amelelik bile yapmıştır.Sonrasında Türkiye'ye gelmiş, İstanbul Üniversitesinin tarih bölümünü bitirmiş, orada Zeki Velidi Togan talebesi olmuştur.Doktora yapmak üzere Avrupa'ya gönderilerek başarılı bir çalışma yaparak dönmüştür.Kendisinin dil öğrenmeye özel kabiliyeti olduğundan birçok dil bilirdi.

      Akdes Nimet , bir süre Liselerde öğretmenlik yaptıktan sonra Ankara Dil Tarih- Coğrafya Fakültesine gitmiş, burada profesör olmuş, bir süre Dekanlık  da yapmıştır.Hayatının sonlarına doğru bir çok büyük eser kaleme almıştır.

   Orta zaman Tarihi için bir bibliyoğrafya denemesi, Rusya Tarihi, Prut Seferi ,ve Barışı , Karadeniz Kuzueyindeki Türk Kavimlerinin Tarihi belli başlı büyük eserleridir.Oldukça hacimli olanlarında da bulunduğu makaleleri arasında dikkate değer olanlar vardır.GökTürklerin 1400. yılı münasebetiyle kaleme aldığı Gök-Türk tarihiyle ilğili çalışması gibi.

NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Türk Tarihçilerimiz
« Yanıtla #13 : 20 Nisan 2007 »
   Hüseyin Namık Orkun ( 1902 - 23 Mart 1956 )
H. Namık Orkun 1902 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk,orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Derin tarih merakı yüzünden Macaristan'a gitti. Orada Budapeşte Üniversitesi'nin Felsefe Bölümü'nde ünlü Macar Türkoloğu Gyula Nemeth'in öğrencisi olarak türkoloji öğrenimi yaptı.

1930 yılında yurda döndü ve Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü tarih öğretmenliğine atandı. Daha sonra buradaki görevi yanında Polis Koleji'nde, Devlet Konservatuarı'nda ve Ankara Tıp Fakültesi'nde Türk Tarihi ve İnkılap Tarihi dersleri verdi. Bu okullarda Türk tarihini seven, milli tarih şuuruna sahip binlerce gencin yetişmesine vesile ve yardımcı oldu.

Hüseyin Namık Orkun ilmi araştırmaları ile de Türklüğe çok değerli hizmetler sunmuştur. Bu araştırmaların sonuçlarını makaleler ve kitaplar halinde Türk ilim dünyasının bilgi ve eleştirisine sunmayı da ihmal etmedi.

1944-1945 yıllarında bu öğretim ve araştırmalarına ara vermek zorunda kaldı. Çünkü "Irkçılık-Turancılık Davası" sanıklarından biri de Hüseyin Namık Orkun'du. Ne yazık ki haksız yere kalmaya mecbur edildiği zindan hayatı sağlığını bozmuş, vefatına kadar süren rahatsızlıklar yaşamasına sebep olmuştu.

Hüseyin Namık Orkun, Türk Milliyetçiler Derneği'ne destek olmuş, 1951'de Türk Ocağı Ankara Şubesi'nin açılmasını, Dr. Tevetoğlu ile birlikte sağlamış ve vefatına kadar hizmet etmiştir.

H.Namık Orkun 23 Mart 1956 tarihinde Uçmağa varmıştır.Kabri Ankara Asri Mezarlığındadır.


http://turkyigitleri.com/goster.php?id=1126
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Türk Tarihçilerimiz
« Yanıtla #14 : 12 Ağustos 2007 »
Hepsi de birer dev isimdir. Gerçi çoğunun eleştirilecek yönleri vardır, ancak onlar olmasalardı Türk târihçiliği diye bir şey de pek olmazdı sanırım.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!