Gönderen Konu: CIA ziyaretinin asıl sürprizi  (Okunma sayısı 2577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
CIA ziyaretinin asıl sürprizi
« : 14 Mart 2012 »

14 Mart 2012
CIA ziyaretinin asıl sürprizi
CIA Başkanı’nın Ankara’ya resmi ziyaret için gelişi her zaman ilgi çeker. Ama bu kez zamanlama daha bir manidar...

Hayır, ne Suriye’deki gelişmeler, ne İran’la yaşanan sıkıntılardan, ne Arap baharından, ne Irak’tan bahsetmiyorum.

 

Elbette CIA Başkanı David Petraeus’un Ankara ziyaretinde bunlar gündeme gelmiştir

 Ama Türkiye’nin etrafı her zaman “kaynayan kazan.”

 

Oysa zamanlama, Türkiye’de yaşanan gelişmeler açısından ilginç;

 

Her şeyi, yılbaşından itibaren Türkiye’deki istihbarat kurumsallaşmasının yeniden yapılanması açısından incelemek gerek.

 

Hatırlamakta fayda var;

 

Daha önce Genelkurmay’a bağlı olan Elektronik Sistemler Komutanlığı MİT’e devredildi.

 

Bu gelişmenin hemen ardından da MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT’in kuruluş yıldönümünde basının karşısına çıkarak, teşkilatın yeni yapılanması hakkında ilk bilgileri verdi; bir Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu, bu kurulun başkanlığının da MİT Müsteşarı’na verildiğini anlattı.

 

Kısacası, MİT’in Türkiye’deki istihbarat kurumsallaşmasında ağırlığının arttığı mesajını verdi.

 

ASIL SÜRPRİZ: NSA BAŞKANI

 

Türkiye’de bu yaşananların ardından, tekrar CIA Başkanı’nın ziyaretine dönersek...

Tüm bu açılardan bakınca, CIA Başkanı Petraeus’un ziyaretindeki sürpriz, beraberinde getirdiği kişi:

NSA Başkanı...

 

Petraeus’la birlikte Ankara’da ABD’nin bir başka önemli istihbarat kurumunun, NSA’nın Başkanı James Clapper da görüşmelerde bulundu.

 

NSA, yani Ulusal Güvenlik Ajansı, ABD’de iletişim istihbaratından sorumlu kurum. Yabancı ülkelerin iletişimlerini, yani telefonlarını, e-postalarını izleyerek, bilgi topluyor. Ayrıca ABD hükümetinin iletişimi yabancı teşkilat sızmalarından korumak da NSA’nın görevleri arasında.

 

Tüm bunlara, bir de Ankara’da kulislerde konuşulanları eklemek gerekir.

 

Ankara kulislerinde, istihbarat yapılanmasında bir adım daha ileri gidileceği, Emniyet ya da Genelkurmay gibi diğer güvenlik kurumlarından istihbarat birimlerinin de bir şekilde MİT’le ilişkilendirileceği, bunun için yasal altyapı çalışmasının sürdüğü konuşuluyor.

 

Ve küçücük bir not daha...

 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın master tezi, “İstihbarat ve dış politika: İngiliz, Amerikan ve Türk istihbarat sistemlerinin mukayesesi" başlığını taşıyor. Yani MİT Müsteşarı, bu göreve gelmeden önce, şimdilerde resmi görüşmeler yaptığı CIA ve NSA arasındaki ilişkileri de yakından incelemiş, bu konuda tez yazmış bir isim.

 

Tüm bunları alt alta koyunca...

 

Hem CIA, hem de NSA Başkanlarının birlikte Ankara’ya gelmelerini, Suriye/Irak/İran denkleminin yanı sıra, Türkiye’deki istihbarat alanındaki yeni yapılanma açısından da değerlendirmekte fayda var...
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: CIA ziyaretinin asıl sürprizi
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2012 »
Daha önce Genelkurmay’a bağlı olan Elektronik Sistemler Komutanlığı MİT’e devredildi.

Niye elektronik sistemler komutanligi Mite devredildi ? Demekki Türk ordusu yabanci ve yerli isbirlikci ihanetci sebekelerin güvendigi bir kurum degil. Bu durumda ordunun komuta kademesi direnmeyi degil silivride pasa pasa yan gelip yatmayi tercih ettiler. Ilker Basbugun dedigi gibi ,asil savasimiz bundan sonra basliyor . Dogru ya Atatürkte kurtulus savasini kodesten yönetip düsmani denize dökmüstü (!)

MÜTHIS ITIRAFLAR . Simdi asil konumuz NSA ile ilgili elime bir kitap gecti . Kitaptan aktariyorum .

ABD nin süper gizli servisi NSA ´nin dinleme faaliyetlerini anlatan eski ajan Wayne Madsen´e göre,Türkiyede hala iki dinleme istasyonu var. Iste NSA´nin dinledikleri.

Apo cok geveze ve aptaldi cepten konusmadan edemezdi. Rusyada Korfuda her yerde dinledik
Dudayevi Refah partisinin verdigi uydu telefondan dinledik ,koordinatlari Ruslara verdik ,onlarda öldürdü .

Carlos Sudanda sarhosken Samdaki arkadaslariyla konusuyordu . Yerini Fransizlara bildirip yakalattik. Diana kara mayinlarina karsi mücadele ettigi icin , Rahibe teresa da kürtaj karsiti oldugu icin dinleniyordu .

ABD istihbarat servislerinin süper gizlisi NSA da calismis bir ajan tüm dünyayi dinleyen dev telekulagin öyküsünü anlatti.

Insanlarin özel yasaminin dinlenmesine karsi oldugu icin ,simdi muhalif olan  Madsen NSA nin halen Türkiyede dinleme istasyonlari bulundugunu söyledi. Madsen bu iki üstten Iran Irak Kafkaslar ve Rusyanin ic bölgelerinin izlendigini,radar imajlari ,radyo sinyalleri, ve telemetri gibi faaliyetlerin yürütüldügünü kaydetti. Ajan Madsen Türkiyede daha cok NSA üssünün bulundugunu ancak sayinin ikiye indirildigini ve digerlerinin Türklere devredildigini belirtti.

Wayne Madsen Yunanistandaki tüm NSA tesisleri kapatildi ve onlara güvenmedigimiz icin (keske bizede güvenmeselerdi) hicbirini devretmedik hepsine kilit vuruldu dedi . Madsen NSA nin KKTC de bile halen bir tesisi oldugunu söyledi ve 1974 den sonra bir anlasma yapildi . Buradan Ortadogu izleniyor, Türkler ile birlikte calisiyoruz diye konustu.

Madsen Cecen lider Cahar Dudayevin nerede oldugunu da NSA nin tespit ettigini söyledi ve bulundugu yerin koordinatlarinin ABD tarafindan Moskovaya verildigini söyledi.Madsen Dudayevin öldürülmesinde NSA nin üstlendigi rolü söyle anlatti. Dudayev Refah partisinin verdigi uydu telefonu kullaniyordu. NSA yerini ve koordinatlarini belirledi ve baskan Clintona bildirdi. Bill clinton moskovadaydi ,Boris yeltsinin tekrar secilmesini istiyordu. Cecen lider Cahar Dudayevin yerini ve koordinatlarini Yeltsine bildirdi. Ruslar Dudayevi hemen öldürdü . Boris yeltsinde Clintonda yeniden secildi.  Aslinda baskan Clintonun yaptigi yasalara aykiridir.

ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.