Tayyip in hayat hikayesine baslamadan önce,dedelerinin nereden geldigine bakmak,onun hikayesini anlamamizi bir hayli kolaylastiracaktir. Tayyipin anne tarafi,rize ili güneysu ilcesine,gürcistanin baskenti batumdan gelmislerdi,o sira batumdan gelen aileler arasinda Mezarci aileside vardi. 1991 yili milletvekili secimlerinde,liste savaslari basliyor,erbakanin kendine yakin gördügü isimleri istanbulda liste baslarina yerlestirmesine siddetle karsi cikiyordu.Erbakan liste basina ali oguzu getirmek istiyor,tayyip iseayni yere,gürcü kökenli,ümraniye müftüsü, hasan mezarciyi düsünüyordu.Erdogan parti merkezine karsi direniyor,bu direnmenin sonucunda,hemsehrisi hasan mezarciyi liste basina getirtiyordu.Mezarci milletvekili secilmesinin ardindan,tayyipe layik oldugunu bir bir kanitliyordu.Partinin bayrampasa teskilatinda,kadinlara yaptigi konusmalarda,Atatürke igrenc iftiralarla saldirirkenkendi köklerinide acikliyordu. Mezarci tayyip gibi batumlu oldugunu,vurguladigi konusmasinda,sunlari söylüyordu.Atatürk milliyetciligi ne demek?Herkes Türküm diyecek,ne yani,senin hatirin icin,ben anami babami inkar edeyim.Ben senin atan gibi veledi zinamiyim?Ben batumluyum,benim köküm belli.(Kökün kurusun serefsiz) Tayyipte ayni tarihlerde almanyada yaptigi konusmada mezarciya destek veriyordu. Ne mutlu Türküm diyene ne demek? Sen ne mutlu Türküm diyene dersen,oda ne mutlu kürdüm diyene der.Yine her firsatta Türklügü asagilayantayyipin yakin arkadaslarindan,rize milletvekili sevki yilmaz söyle yirtiniyordu. Simdi gencler müjde veriyorum safak var,saflari siklastirin,tahrik icin konusmuyorum,safagi gördüm,nerede? iste burda,sümeyyeler nerde? iste burda bilaller.Safak vakti var gencler gencler,muhammed ikbali dinle,meshur sair,günes dogarken kizillik olur,sabah gök kizarmadan günes gelmez,sehit kani dökülmeden hak gelmez.Sevki sümeyyenin,islamin ilk sehidi oldugunu,putperestlerin onu ayaklarindan,develere baglayarak,iki ayriyöne develeri sürmeleri sonucu,feci bir sekilde öldürerek sehit ettiklerini anlatiyor ve,genclere,bu düzen sizi ayaklarinizdan taksilere baglayip,parcalasa dahi,asla yolunuzdan ayrilmayin diyordu.Tayyipin cocuklari,sümeyye bilal ve digerleri,solugu amerikada aliyorlar,ögrenimlerini orada devam ettiriyorlardi.Akranlari türban kavgalari verirken,kendileri babalarinin,aciklamalarinda görüldügü gibi,türbanla okuyamadiklari icin,amerikaya gidiyorlar,sümeyye,abd de hollywood yildizlari ile,ayni masada,mum isiklari altindayemekler yiyordu.Kizlari amerikada robert de niro ile,mum isiklarindayemekler yiyen tayyip,1994 yilinda ümraniyede yaptigi konusmalarda,insanlarimizi kendi refah ve mutluluklari icin kullanmanin,degisik versiyonlarini sergiliyor,bu konusmalarinin kasetleri,akp teskilatlarinda,saf insanlasrimiza seyrettiriliyordu.Bir gece saat bir bucukta elektrik direginde bir yasli amca,eve dönüyorum,araba ile durdum.amca dedim yahu ne yapiyorsun?elektrik carpacak,in asagi bu gencler ciksin baglasin,hic umurunda degil.Bagladi indi gayet kararli ifade aynen söyle,sen bana sahadeti cokmu görüyorsun? dedi.yahu amca refahin bayragi ile sehadetin ne alakasi var allah askina ? Sen ne diyorsun dedi,her refah bayragi,muavenet muhribinden,saratogaya bir mermidir dedi.Simdi soruyorum sizlere,bu imanin önünde, amerikasi batisi,basini televizyonu durabilirmi? Bugün kizlarinin,abd de sergiledikleri davranislari görmeyen tayyip,dün bu imkanlari,saglamak icin döktürmeye devam ediyordu.Olay bu kadar acik ve net ortada,ama bunun hala farkinda degildi onlar. Hala bunlar,yok carsaflarin icinde erkekler vardi,ondan dolayi secim gitti diyorlar, ve bununlada kalmiyor,su hanim kardeslerimizin calismasi var ya,hey rabbim, bunu papatyalarin yapmasi mümkünmü? degil.Onlar ancak,bes yildizli otellerde demlenirler,ama onlarinda huzuru,inaniyorumki,refahi mutlulugu,kurtulusu,insalllah bu hanim kardeslerimizin,gayretinde yatmaktadir.POTAMYANIN GURURU Tayyip basbakan olarak,memleketi rizenin güneysu,beldesine gittiginde,hemsehrileri kendisini,potamyaya hosgeldin,potamyanin gururu, pankartlariyla karsiladi. Buralar güneysu olarak bilinirdi,potamya ne demekti? Isin asli cok gecmeden ortaya cikiyordu,güneysu beldesinin ,rumca ismi,potamyaydi.Bu beldenin,ahalisinin bir kismi,sonradan müslüman olmus rumdu,hala beldenin rumca adini kullandiklarina göre,Türklügü iclerine tam sindirememisler demekti.Tayyip erdogan,bu pankarttan rahatsiz olmadi,en ufak bir tepki göstermedi.Basbakan oldugunda,ilk ziyaretini yunanistana yapmis,ramazan ayinda oldugumuz halde orucunu tutmamisti,oysa hayatini anlattigi,bu sarki burda bitmez,adli kitapta,her zorluk karsisinda,orucunu birakmadigiyla övünüyor,hatta ropörtaj günü,ramazan olmadigi halde,oruc tuttugunu söyleyerek reklamini yapiyordu.Erdogan simitisle gerceklestirdigi görüsmelerde,iki saati askin basbasa kalmisti Bu görüsmelerde,konustuklari dil merak konusu olmustu.Öyle ya tayyip ingilizce bilmiyor,simitis ise Türkceden anlamiyordu.Sonunda tayyip,bu olayada aciklik getirdi.anlatimina göre ilk patronu rumdu.Bu arada, kardesininde,mossad ile yakin iliski icinde olan,oferin gemilerinde calistigi ortaya cikiyor,tayyip hükümeti tarafindan,ülke limanlari ve kaynaklari,ofere adeta altin tepsi icinde sunuluyordu. TTK Musanin cocuklarindan alintidir devam edecek