Gönderen Konu: MADDE:301  (Okunma sayısı 8151 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BOZKURT71

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
Ynt: MADDE:301
« Yanıtla #10 : 25 Kasım 2007 »
bunlar onurumuzla gururumuzla oynuyor..yüce Türk milleti birgün gereken cevabı verecek.bu ab denen şerefsizler çok ileri gidiyo artık.kime ne bizim anayasamızdan..ama bunların suçu yok asıl suç bunları konuşturanlarda..gerçi bu halk kendi istedi,böyle olmasını adamlar %47 oy aldı..yazık bu Türk milletine.şu anda kurtuluş savaşından daha çetin bi savaş vermekteyiz..yüca allah yardımcımız olsun..

Çevrimdışı DEDEM KORKUT_ASYA

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 145
Ynt: MADDE:301
« Yanıtla #11 : 26 Kasım 2007 »
Üzülerek söylemek durumundayım. Koca Türk Tarihi böyle ihanet, böyle gaflet ve böyle delalet görmedi.
Ne yazıktır ki Türkiye artık batının elinde kalmış, sıkıştırılmış ve hatta kendi sınırları içerisinde olan bieyalet gibi kanlı saraydan emirler alıp, Vatanımız bu komutlar doğrultusunda yönetilmektedir.

Yine acıdır ki, bağrından Hakanlar, Serdarlar, Kaanlar çıkartan Milletim bunları görmezden gelmektedir.

Soysuzlar, ASİL TÜRK soyunu tartışmaya acıp nemalanmak için, 301' e göz dikmiştir. Kanlı sarayın baş bekçi köpeği ise verilen tüm tavizler gibi bunada yardımcı olup, zemin hazırlamaktadır.

HERŞEYE RAĞMEN;

NE MUTLU TÜRK DOĞANA!!!!

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: MADDE:301
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2007 »
Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.
İhlal edenlerin cezaları 5 ana başlık altında özetlendi (Kaynak: BBC Monitoring European):
Türk Ceza Kanununun 299. Maddesine göre Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Basın yoluyla işlenmişse üçte bir artırılır.
Madde 301’in ihlali ile internet üzerinden “Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılama” altı aydan üç yıla kadar hapis cezası.
Türk Ceza Kanununun 4. Bölümündeki “Devletin Güvenliğine Karşı suçlar” başlıklı suçlar internet üzerinden işlenmişse ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılabilir.
Anayasal rejime karşı işlenen suçlar internet üzerinden işlenmişse Türk Ceza Kanununun 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ve 316. Maddelerine göre cezalandırılır ve ömür boyu hapis cezasını da içerebilir.
İnternet üzerinden terörist örgüt bildirileri ve anlatımları yayınlamak, Madde 6’ya göre bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası uygulanır.

Kandaş'larımın dikkatine!!!
Madde 301.- Yeni oluşturulmuş şekli böyle kendimize ve Otağımıza zarar vermemek için dikkatli bir şekilde hakaret içermeyen yazılar yazmamız gerekiyor.    TTK

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: MADDE:301
« Yanıtla #13 : 29 Aralık 2007 »
221 esnetilirse Apo da yararlanabilir"
   29 Aralık 2007
ANKA
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Türk Ceza Kanunu’nun terör ve terörle mücadeleyi düzenleyen 221’nci maddesinin “esnetilmemesi” gerektiğini söyledi. Kanadoğlu, “Amaç suç işlemiş kişileri de işlemeyenler gibi topluma kazandırmak ise, bunun adı aftır ve bunun sonu hiç ummadığımız kişileri de aftan yararlanmasına kadar gidebilir. Buna PKK’nın lider kadroları da dahildir” dedi.

Sabih Kanadoğlu, Halk TV’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kanadoğlu, TCK’nın 221’nci maddesinin “esnetilmemesi” gerektiğini vurgulayan Kanadoğlu, “Eğer, hiç örgüt suçu işlememiş birilerini affetmek istiyorsak bu zaten 221. maddenin içeriğinde var. Amaç suç işlememişlere yönelik bir uygulama ise ayrı bir düzenlemeye gerek yok. Suçun işlenip işlenmediğinin tespiti de ayrı bir konu. İktidar, 221. maddenin bazı hükümlerini esneteceğini söylüyor. 221 bir temel yasadır. Temel yasalarda böyle oynama yapılması gelecek açısından umut vermiyor” diye konuştu.

APO BİLE YARARLANABİLİR
“Amaç suç işlemiş kişileri de işlemeyenler gibi topluma kazandırmak ise, bunun adı aftır ve bunun sonu hiç ummadığımız kişileri de aftan yararlanmasına kadar gidebilir” diyen Kanadoğlu, şunları söyledi:

“Buna PKK’nın lider kadroları da dahildir. Çünkü siz böyle bir yasayı gündeme getirirseniz, eşitlik ilkesi de gündeme gelir. Ayrıca, siz silahlı mücadele devam ederken, af konusunun ortaya çıkması, sizin terörle mücadele etmekte olan güvenlik güçlerinizi de moral açıdan etkiler.

Bunun bir sakıncası daha var. Afla dışarı çıkan insanın suçlu olup olmadığıyla ilgili devlet sorumluluk alır çünkü eğer o kişi suçlu derse bunu kanıtlamak zorundadır. Bu sorumluluklar çerçevesinde bu insanlara iş bulunması, çeşitli sosyal güvencelerinin sağlanması söz konusu olur. Bu konu suiistimale de neden olabilir. İş bulmak için, devlet güvencesi için suça yönelenler dahi olabilecektir.”

TOPLUMA KAZANDIRMA YASALARI BAŞARISIZ OLDU
Sabih Kanadoğlu, Türkiye’de topluma kazandırma konusunda şu ana kadar 8 yasa çıktığını hatırlattı ve bu yasaların istenilen sonuçları vermediğini kaydetti.

Daha önce çıkan pişmanlık yasalarıyla ilgili rakamlardan örnekler veren Kanadoğlu, şöyle devam etti:

“2003 yılında, 4959 sayılı yasayla çıkan düzenlemeye, 4 bin 360 kişi başvurdu. Bu başvuruların 2 bin 980’i cezaevinde bulunanlar tarafından yapılmış, bin 360 kişi dışarıdan ya da dağdan başvurmuş. Başvuranların bin 975’i Hizbullah üyesi, o zamanın bakanlığının deyimiyle ‘dini motifli örgüt üyeleri’, bin 935’i PKK’lı ve aşırı sol örgütler.

Bir devlet bu şekilde bir af çıkarırsa, esas olarak dağa çıkışı teşvik etmiş olabilir. Örgüt mensuplarında ya da suçlularda, devlet nasılsa bir şekilde ödün verecektir düşüncesine neden olabilir.

301. MADDE KALMALI
Kanadoğlu, tartışmalı 301’nci maddeye ilişkin açıklamalarda da bulundu. 301’nci maddenin gerekli olduğunu savunan Kanadoğlu, “Çünkü ulusal onurunu koruyamayan ülkelerin sonu karanlıktır. Beni üzen şu ki, biz bunu AB’nin baskısıyla yapmamalıyız” diye konuştu.

Maddedeki, Türklük kavramından, “Türk milleti” algılandığına vurgu yapan Kanadoğlu, esas değişen şeyin bu konudaki inisiyatifin Adalet Bakanlığı’na bağlanması olduğunu söyledi. Siyasi bir suçun izne bağlı olmasının yadırganamayacağını anlatan Kanadoğlu, “Bu konuyla Adalet Bakanı ya da Cumhurbaşkanı ilgilenebilir. Ama Cumhurbaşkanı’na gitmeden Adalet Bakanı’na bağlanması doğrudur. Kötüye kullanılabilir mi, evet ihtimal dahilindedir. Ama bu kötü kullanmayı eleştirme hakkına da biz sahibiz. Bu konuda göz göre göre keyfi uygulama yapılacağını zannetmiyorum” dedi.

 
Uyarin icin tesekkürler,degerli kandasim.Gercegi söylemek gerekirse,akp nin yaptigi anayasayi tanimayi,sindirmem mümkün degil,bu parti ne yaparsa yapsin,sahsi degerlendirmeme göre,yok hükmündedir.Türkiye Türkler tarafindan,yönetilene kadar,meclisi,cankayayi,hükümeti.tanimamakta kararliyim.Ben bir Türk irkcisi olarak,arabin,gürcünün,ermeninin,kürtün,yönettigi bir ülkede yasamayi,sineye cekersem,Gök girsin kizil ciksin.TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: MADDE:301
« Yanıtla #14 : 29 Aralık 2007 »
Uyarınız için sağolun Firuz Bey kandaşım.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: MADDE:301
« Yanıtla #15 : 27 Ocak 2008 »
Ermeniler de 301’i dayatıyor

Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesine yönelik girişimlere tepki gösteren Sinan Aygün, bu yasanın kalkmasını Ermenilerin istediğini söyledi. Aygün, Ermenistan Meclisi’nin, Türklüğe hakarete ceza öngören 301. maddenin kaldırılması talebinin tesadüf olamayacağına işaret etti.

AB’nin de Türkiye’yi 301. madde konusunda sürekli baskı altında tutmasında iyi niyet göremediğini vurgulayan Aygün, “Türklüğe hakareti serbest bırakacak böyle bir değişikliğin ardından AB, Türkiye Cumhuriyeti’ni düşmanlarına karşı korumasız bırakacak başka değişiklikler isteyecek” dedi.

301’in kaldırılmasını Ermeniler istiyor
ATO Başkanı Sinan Aygün, Ermenistan Meclisi’nin, Türklüğe hakarete ceza öngören 301. maddenin kaldırılması talebinin tesadüf olamayacağını kaydetti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, “Türklüğü, cumhuriyeti, TBMM’yi, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayanlara hapis cezası verilmesini” düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesine yönelik girişimlere tepki gösterdi. Aygün, bu yasanın kalkmasını Ermenilerin istediğini söyledi. Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin değiştirilmesini yeniden gündeme getirdiği 301. maddenin Türk hukuk sistemi için yeni bir madde olmadığını ve önceki TCK’nın 159. maddesine tekabül ettiğini hatırlattı. 301. maddenin ’bazı ünlü kişiler hakkında bu madde uyarınca soruşturma veya dava açılması’yüzünden şimdiye kadar ’magazin’havasında tartışıldığını belirten Aygün, “Bu yüzden 301. maddede değişiklik yapılması gerekip gerekmediği konusunda sağlıklı bir değerlendirme yapılabilmesi için ideolojik, popülist ve güncel siyasi anlayışlardan uzaklaşmak gerekir’dedi.

Korumasız kalacak
TCK’nın 301. maddesinin, ” sadece Türkiye ve Türk hukukuna özgü bir düzenleme olduğu, benzer düzenlemelerin AB ülkelerinin ceza kanunlarında yer almadığı “ savunmasının kocaman bir yalan olduğunu belirten Aygün, bu nedenle de AB’nin Türkiye’yi 301. madde konusunda sürekli baskı altında tutmasında iyi niyet göremediğini vurguladı. Aygün, Türklüğe hakareti serbest bırakacak böyle bir değişikliğin ardından, AB’nin Türkiye Cumhuriyetini düşmanlarına karşı korumasız bırakacak başka değişiklikleri de isteyeceğini öne sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaptığı ” komisyon kurup arşivleri açalım “ çağrısını ele alan Ermenistan Meclisi’nde de 301. maddenin kaldırılması talebinin dile getirildiğini hatırlatan Sinan Aygün, Ermenistan’ın bu talebiyle, AB’nin kendi ülkelerinin yasalarında da benzerleri bulunan bir düzenlemenin, Türk Ceza Yasası’ndan çıkarılması için Türkiye’ye bu kadar baskı yapmasının tesadüf olamayacağını vurguladı. Aygün, taviz verilmesi halinde 301. maddeden sonra, TCK’nın ” halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama “ suçunu düzenleyen 216. maddesi, ’Yargı görevi yapanı engelleme’suçunu düzenleyen 277. maddesi, ” soruşturmanın gizliliği ihlalini “ düzenleyen 285. maddesi, ” halkı askerlikten soğutmayı “ suç sayan 318. maddesi gibi maddelerin değiştirilmesi ya da kaldırılmasının gündeme getirileceğini ileri sürdü.

AB’deki benzer düzenlemeler
ATO Başkanı Sinan Aygün, 301. maddenin benzerlerinin, hatta çok daha sertinin birçok AB ülkesinin yasalarında bulunduğunu ve tümünde de bu tür suçlara çok ağır hapis cezaları öngörüldüğünü ve mahkumiyet kararları verildiğini belirtti. Avusturya’da 2003 yılında bir kişinin, Almanya’da 2004 yılında 72 kişinin, İtalya’da 2000-2004 yılları arasında toplam 107 kişinin, Hollanda’da 2004-2006 yılları arasında 419 kişinin, TCK’nın 301. maddesine benzeyen maddelerden mahkum olduğuna dikkat çeken Aygün, Polonya’da da 2004-2005 yıllarında toplam 109 kişi hakkında dava açıldığını ifade etti.
Aygün bazı AB ülkelerinin yasalarında bulunan 301. maddeye benzeyen maddeleri şöyle sıraladı:

AVUSTURYA: Avusturya Ceza Kanunu’nun 248. maddesinde, ’Her kim kasten, kötü niyetle Avusturya Cumhuriyeti ve eyaletlerine hakaret ve tahkir ederse bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacaktır. Her kim Avusturya Cumhuriyeti veya eyaletlerinin resmi bir amaç için kullanılan bayrağına, ulusal veya eyaletlerinin ulusal marşlarına hakaret ederse 6 aya kadar hapis cezası veya günlük para cezasının 360 katı para cezasına çarptırılır’ hükmü vardır.

İTALYA: İtalya Ceza Kanunu’nun 292. maddesinde devlete karşı işlenen suçlar başlığı altında, ’Her kim ulusal bayrağı veya devlete ait diğer bir sembolü aşağılarsa bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ denilmektedir.

ALMANYA: Almanya Ceza Kanunu’nun 90. maddesinde devlet ve devlet sembollerinin aşağılanması suçu düzenlenmektedir: ’Her kim Almanya Federal Cumhuriyeti’ne veya anayasal düzenine, eyaletlerinden birinin renklerine, bayrağına, armalarına veya ulusal marşlarına hakaret ederse üç yıla kadar hapis veya para cezası ile cezalandırılır’ hükmünü içermektedir.

POLONYA: Polonya Ceza Kanunu’nun Madde 133. maddesinde de ’Her kim Polonya halkını ve Cumhuriyeti’ni alenen tahkir/tecavüz ederse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ denilmektedir.

İSPANYA: İspanya Ceza Kanunu’nun 543’üncü maddesi ise ’İspanya’nın, özerk toplulukları, sembol veya amblemlerinin sözle, yazıyla veya fiili olarak alenen aşağılanması veya tahkir edilmesi, yedi aydan on iki aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ hükmünü taşımaktadır.

DANİMARKA: Danimarka Ceza Kanunu’nun 110. maddesinde: ’Her kim yabancı bir milleti, devleti veya bayrak ya da alametlerini veya Birleşmiş Milletleri ya da Avrupa Parlamentosu’nu alenen aşağılarsa dört aya kadar, şayet ağırlaştırıcı nedenler varsa iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ denilmektedir.

FRANSA: Fransa’da ise Fransız Basın Özgürlüğü Kanunu’nun 23, 30, 32/2, 33 ve 48. maddelerinde ağır cezalar öngörülmüştür. Özellikle 30. madde ’hiç kimse Fransız ulusunu, Fransız devlet kurumlarını aşağılayıcı yayın yapamaz’ hükmünü içermektedir. Ayrıca Fransa’da 2003 yılında kabul edilen bir yasa, ’Her kim ulusal bayrağa veya ulusal marşa hakaret ederse azami 9 bin euro para veya altı aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılır’ hükmünü içerir.

PORTEKİZ: Portekiz Ceza Kanunu Madde 332: Her kim, cumhuriyeti, ulusal bayrağı veya ulusal marşı, Portekiz hükümranlığının herhangi bir sembolünü aşağılar veya gerekli saygıyı göstermezse 2 yıla kadar hapis cezası veya 240 gün karşılığı para cezası ile cezalandırılır.


 
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: MADDE:301
« Yanıtla #16 : 28 Ocak 2008 »
Bu Türklük düşmanlarının alenen saçmalamaya devâm etmeleri, ayrıca Türklere alenen çifte standart uygulanması beni deli ediyor, kudurtuyor, âdetâ sinir krizleri geçirmeme neden oluyor.