Gönderen Konu: BOP EŞ BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ KİM VERDİ!  (Okunma sayısı 4064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566

BOP EŞ BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ KİM VERDİ!

Recep Tayyip Erdoğan’ı sessizliğe gömen soru:
BOP EŞ BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ KİM VERDİ!

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın TBMM Başkanlığı aracılığıyla Başbakanlığa gönderdiği önergesi cevapsız bırakıldı.
Büyük Ortadoğu Projesi ABD Devlet Başkanı Bush döneminde açıklandı. Erdoğan yaptığı bir çok konuşmada, “Türkiye’nin Orta Doğu’da bir görevi var. Biz Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlarından biriyiz. Bu görevi yapıyoruz” demişti.

Emİne Ülker Tarhan, 16 Nisan 2012’de, Başbakan R. Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplanması isteğiyle TBMM’ye önerge sundu, ancak cevap alamadı. İşte, CHP Milletvekili’nin Erdoğan’ı susturan o soruları:
 
Yasal dayanağı ne?
Amerika Birleşik Devletleri’nin BOP ve GOP projelerine Türkiye’nin “eş başkan” olarak dahil olmasının yasal dayanağı nedir? Bu ’eş başkanlık’ görevi hangi uluslararası anlaşma ile Türkiye’ye verilmiştir?

Karar nasıl alındı?
BOP ve GOP için eş başkanlık görevleri, hangi tarihlerde ve nerelerde gerçekleşen toplantılar sonucunda karara bağlanmış ve hangi sözleşme sonucunda Türkiye’ye verilmiştir? Türkiye, eş başkanlık için ABD’ye hangi taahhütlerde bulunmuştur?

Hangisini uyguladınız?
Eş başkanlık görevi verilirken, BOP ve GOP projelerinin tarafınıza açıklanan amaçları nelerdir? Türkiye’nin “eş başkanlık” görevi çerçevesinde yükümlülükleri nelerdir? Bu yükümlülüklerden hangisini yerine getirdiniz?

Neden onay alınmadı?
ABD ve Türkiye arasında BOP veya GOP için bir anlaşma söz konusu ise, bu anlaşma neden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayına sunulmamıştır? Türkiye, ’eş başkanlık’ görevi çerçevesinde bugüne kadar hangi faaliyetleri yürütmüştür?

Suriye BOP görevi mi?
Malatya Kürecik’te kurulan füze kalkanı, BOP ve GOP eş başkanlığının bir gereği midir? Türkiye’nin, Suriye’de iç savaşı kışkırtması ve barış yerine savaşı zorlamasının nedeni BOP/ GOP eş başkanlığını yürütüyor olmamız mıdır?

                       RECEP OGLUM KIMDEN ALDIN SEN BU GÖREVI ? SENI BASBAKAN YAPTIKLARI ICIN DIYETMI ÖDÜYORSUN ? IMRALIDAKI KÖPEKTEN BASKA KIMSEDE ESBASKANLIGINA DESTEK VERMEMIS : HAYDI UTANMA ACIKLA ; KORKMA KIMSE SANA BISEYCIKLER YAPAMAZ ; ARKANDA ABD ISRAIL MOSSAD CIA VAR :

ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı çogaycebe

  • DÜŞÜMDEKİ KANLI GÜNLER
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 33
Ynt: BOP EŞ BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ KİM VERDİ!
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2012 »
 :prbay
KAN AKACAK