Kandasim ben seni anliyorum, okuyan Turkculer de anliyordur, lakin bazi saplantilardan kurtulmaliyiz.
Sadece sen degil, buna ben de dahil hepimiz dahil kurtulmaliyiz.
Herseyden once kabul etmek gerek ki, Turkculuk kaka, Turkculer de ocu gibi insanlardir. (Bu bizim hakkimizda disarinin izlenimi, yorumu)
Ben 1969 Adana Mitingi yapilirken dogmamistim, 77'liyim. Lakin buyuklerimizden dinledik, ulasabildigimiz herseyi okuduk.
Mesela ogrendik ki, MHP gokten zenbille inmemis. Bu MHP baska bir partinin devamiymis. CKMP'nin.
Meger bu CKMP'de gokten zenbille inmemis, 2 tane baska partinin birlesiminden olusmus CKMP. (Koylu partisi ve Millet partisi)
Meger bu partilerden Millet Partisini Maresal Fevzi Cakmak kurmus, ve kurulur kurulmaz kisa surede "irtica'i faaliyetten" kapatilmis.
Kapatilma sebebine bakinca goruluyor ki, Millet partisinde "islam" zaten varmis, ki irtica'i faaliyetten kapatilabilmis.
Kurucu uyeler arasinda ilerde yeniden bu partiyi kuran Osman Bolukbasi'da var.
Geliyoruz Koylu Partisi ekolune, orada akrabam olan Remzi Oguz'a geliyoruz, Remzi Oguz ilm'i sifati kisiligi, Ataturkle arkadasligi,
her guzelligi bir yana, islam'i fikirleri ideolojisinde bulunduran bir mahiyette, bir o kadar da Turkcu, ki zaten 44'teki davanin magdurlarindan.
Bence suikaste, kimine gore kazaya kurban verdik. Onlarca eseri var, lakin onu en iyi taniyabilecegimiz ve Ataturkle birebir ortusen fikirlere
sahip oldugunu anladigimiz eseri "ideal ve ideoloji" kitabidir. Yani bu gercekleri biryana birakirsak, zannederiz ki, islam'i soylemleri
Turkes getirdi bu ekole, halbuki bu partilerin kokeninde zaten en koklu haliyle islam vardi.
Dipnotlardan birisi de, Fevzi Cakmak, Remzi Oguz Arik ve Osman Bolukbasi hepsi de siyasete DP'den basladilar, ilk orada vekillerdi.
Hicbiri Halk Partili degil, ama hepsi de Ataturk'un yaninda ozel muhabbeti olan Ata-arkadaslari.
Peki DP kimin partisi, ittihat ve terakki ekolunun partisi. Sana diger baslikta bahsettigim Ataturk'ten ayri derin devlet olgusu iste bu konunun ta kendisi.
Simdi genc olan kandaslarimizin islamcilik topunu Turkes'e atmalarina kizamayiz, konunun derinine inemeyebilirler, analizi bu kadar kokten yapamayabilirler.
Kanlari kaynar, irkci duygulari genc halleriyle tavan yapar ve buna normal deriz. Lakin iletilerinden anlasiliyor ki sen bu konulari ya zaten bilen birisin, yahutta
anlayabilecek mahiyettesin.
Lakin topu Turkes'e atarak cok eksik bir analiz olur, MHP'yi anlamak icin, MHP olunan surece, CKMP'ye bakmak gerek. CKMP olunmaya giden surece bakmak gerek.
1923'ten itibaren bir analiz yapmadan gercekten cok sig olur, Turkes islam soktu demek.
Bak hic anlatilmayan seylerden bahsedeyim ben sana. 27 mayis 1960'da Albay Turkes ihtilali radyodan bildiren kudretli albaydir, lakin
neden kimse ayni yil 11 Kasim 1960'da yapilan karsi darbeyi anlatmaz? Kudretli albay ve kendinden yuksek rutbede kac tane generalin de oldugu ihtilal
kadrosunu kim alasagi etmistir, nedir bu 6 ay icinde yapilan karsi darbe. Peki karsi darbe yapilmisken, 14 olayi ve surgunlerden sonar nasil olur da
surgunden getirilir ve ordudan ayril siyasete atil, gel seni 1 sene icinde genel baskan yapacagiz, Osman Bolukbasi yine muhalefet olacak arkadaslarinin 2 defa (1962 ve 1965)
Ismet Inonu ile koalisyon kurmasina kizacak gidecek, CKMP'ye seni Lider yapacagiz der.
1962 Ismet Inonu ile koalisyon kuran CKMP sonrasi Osman Bolukbasi ayrildi, ayni yil Atsiz ata kizip "Turklugu Kalkindirma Plani" 9 maddesini yayinladi.
1 sene surmeden Turkes surgunden getirildi, ordudan ayrilip CKMP'ye girdi, yine 1 seenden biraz fazla zaman gecti genel baskan yapildi ve Atsiz atanin hazirladigi
Turklugu kalkindirma planinin az uyarlanmis halini yani 9-ISIK'i parti tuzugu haline getirdi. Bu olaylarin hicbirisi tesaduf degildir.
1969 sonrasi 1970-1971'de Atsiz ata hala MHP'ye kismen de olsa biat eden, zarar vermeyen, menfaatlerini gozeten aciklamalarda bulunuyordu.
Bugunun Turkcu genclerine ve yeni Turkcu adaylarina, konulari basite indirgeyip, Turkes kaka, Osman Bolukbasi cici, Remzi Oguz Melek, Fevzi Cakmak seytan gibi
basmakalip anlatmamaliyiz. Olaylarin gorundugu gibi olmadigini, yanlislar ve dogrulariyla Turk Milliyetci Hareket tarihinin yapi taslarini birtamam anlatmak gerek.