Merhaba, yukarida 23 Nisanda gerceklestirilen Gulen Cocuk Senligi hakkindaki notlarinizi az once internette arastirma yaparken fark ettim ve sizlere mesaj yazabilmek icin forumunuza uye oldum.
Gulen Cocuk Senligi ile Fethullah Gulen arasinda isim denklesmesi uzerinden kurdugunuz iliski uzerine bir sohbet gelismis. Ben, Turkiye Omurilik Felclileri Dernegi'nin (TOFD) Uluslararasi Iliskiler Koordinatoru olarak bu organizasyondan sorumlu kisiyim ve ayrica profesyonel olarak calismaya baslamadan once de Dernegin yillardir gonullu destekcisiydim.
Eger internette kucuk bir arastirma yaparsaniz goreceksiniz ki Gulen Cocuk Senligi, dunyanin dort bir yanindan gelen "ozurlu" cocuklar icin duzenleniyor. Bugune kadar evlerinde TV karsisinda ancak izleyerek 23 Nisan Cocuk Bayramina katilabilen, unutulmus "ozurlu" dunya cocuklarini bir araya getirmeyi hedefliyor ve amacina da ulasiyor.
Organizasyonumuzun degil Fethullah Gulen ile, Nurcu hicbir kurum/kurulusla iliskisi yok. Istanbul Buyuksehir Belediyesi ise ozurluler icin 10 yildir cikar amaci gutmeden, boyundan asagi felcli Baskani Ramazan Bas ve belden asagi felcli Baskan Yardimcisi Suleyman Akbulut'un calismalarini daima yakindan takip etmektedir. Cunku Dernegimiz de onlari yakindan takip etmekte. Tramvay hatlarinin yapildiktan sonra neredeyse yeniden yikilip ozurlulere uygun hale neden getirildigini, bundan sonra IBB'nin yaptigi butun yapilari ozurlulere uygun yaptigini hatirlatmak isterim.
Iste butun bunlar TOFD'nin 10 yildir IBB dahil, Saglik Bakanligi, İcisileri Bakanligi.... neredeyse butun devlet kademelerine ozurlulerin haklarini korumak amaciyla actigi davalar neticesinde olusan saglam imajin sonucudur. Onlarca ulkeden yuzlerce ozurlu cocugun gelmesini saglayabilen TOFD'dir. Organizasyon tamamen dernege aittir. 2008 organizasyonu icin su anda 70 grupla yazismalarimiz devam ediyor. Aralarindan elemelerle davet edecegiz. IBB ise yalnizca sponsor olmaktadir. 2008 sponsorumuz ise belli degil henuz. Umarim bu yil da IBB sponsorumuz olur, aksi halde bu buyuk butceli organizasyona kimse bu kadar buyuk bir destek vermeye yanasamiyor. İster misiniz, bu "gulen" konusmalari nedeniyle bu organziasyon sponsorsuz kalsin ve Zimbabwe'den Bosna Hersek'e, Arnavutluk'tan Filistin'e onlarca ulkeden yuzlerce ozurlu cocugun yaptigi hazirliklar bosa ciksin?
Disaridan bakildiginda "gulen" benzerligi var, gibi gorunebilir. Ama lutfen yargilamadan ve uzerine fikir yurutmeden once biraz temkinli gidelim. Herkese yeniden selamlar...