Benim kafama takılan bir soru var bu yabancıların eline geçen bankalar bir gece de hortumlansa
bunun altından nasıl kalkacaklar bu yabancı sermaye meraklılarına sormak isterdim bu soruyu
1) Yabancı Semaye Meraklıları konusu..
Bende Yabancı Semayeden yanayım.. Ama nasıl..! Adan getirir parayı Ülkeme kurar fabrikayı.. Çalıştırır benim yurttaşlarımı.. İş ve Aş sağlar vatandaşlarımıza.. O zaman gelsin kendiside kazansın bizde kazanalım.. Devletimizde vergisini, SSK primini, Stopajını alarak kazansın..
Ama Yabancı Semaye Rantiye olarak gelip.. Yüksek faizden nemalanıp.. Ülkemin kaynaklarını sömürme amacı ile geliyorsa (Meşhur Sıcak Para Dedikleri) o zaman karşıyım..
2) Banka Hortumlama
H.S.B.C. demirbankı satın aldı.. HSBC dediğiniz banka dünyanın en büyük bankası.. Bütün dünya küresinde aklınızın gelebileceği her yerde şubesi var ve inanılmaz korkunç bir güç..
Yada denizbankı satın alan Yunan merkez bankası..
Yada dışbankı satın alan FORTİS.. Oda küresel bir güç..
Yani bu bankaları dolandırıcılar hortumcular satın almıyorlar..
Hortumlama olmazda.. Ne yapabilirler..?
Türkiyedeki ekonomiyi veya para akışını kontrol edebilirler.. (Hepsinin anlaşıp aynı anda aynı hareketleri yapmaları lazım) Tabi birde adamlar bu bankalara milyarlarca dolar sayarken babalarının hayrına saymıyorlar milyarları.. Kar edecekler.. Para kazanacaklar..
Daha %50 lerde yabancı payı bankacılık sistemimizde.. Avrupada bu oran %70-80 lerde..
TÜRK TELEKOM'u bundan 20 yıl önce alıcısı çıktığı zaman satsaydık.. (özal dönemiydi herhalde) bütün iç borcumuzu kapatıyor ve sıfırlıyorduk.. Tekrar ediyorum BÜTÜN İÇ BORCUMUZU SIFIRLIYORDUK....!
Satılmadı... Sonuçta ne oldu.. Lübnanlı arapın biri geldi hariri ailesinden bir şahıs galiba.. Aldı TÜRK TELEKOMU.. Hemde çekirdek parasına.. 7 milyar dolar civarı bir rakkama.. Parada bütçe açıklarına harcanarak çarçur edildi..
Şimdi gelişmek büyümek istiyoruz.. Fakat sermayemiz yok..
Semaye yurt dışından geliyor.. (iyi niyetli semaye) onada düşman gözü ile bakıyoruz..
Altınımız dövizimiz var.. Fakat hanımların kolundaki altının veya yastık altında tutulan dövizin ülkeye ne gibi katkısı var oda soru işareti..!!
Yani biryerlerden para bulunacak.. Bu çark bir şekilde dönecek.. Yada hiç satmayacağız.. Gümrüklere duvarları örüp ithalatı ihracatı durduracağız.. Domates ekip buğday biçeceğiz.. Gelen turistlere git diyeceğiz siz gavursunuz defolun..
Ya sonra ne olacak...?