Gönderen Konu: OYAK BANK DA GİTTİ !!!  (Okunma sayısı 10613 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı balabanoğlu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #10 : 27 Haziran 2007 »
Sn. Yedikule, benim iletimin hiç bir bölümünde geçerli olacağını farzettğiniz önermelerden bahsedilmiyor. Dolayısıyla o önermeler sizin yanlış değerlendirmelerinizin eseri. Benim asıl üzerinde durduğum konu insanımızın kasıtlı olarak borçlandırılması... Ancak halkımızın kredi kartı kullanmada bir zaafiyeti var. Burada haklı olabilirsiniz. Tarım kredisine gelince, ülkemizde çiftçiler yüzde 17 ile kredi kullanıyolar.  Bu enflasyon kadar da reel faiz demektir. Ve tarım desteklemeleri IMF zoruyla sıfıra indi.  Çiftçinin rekabet etmek zorunda bırakılan AB ve  ABD çiftçisi yüzde 200 desteklemeye tabi. Çiftçi üretim yaparsa üste iki kat para alıyor. Şimdi biraz insaflı düşünün... Bizde çaresiz çiftçi,hayatını sürdürebilmek için vahşi faize evet diyor ve ürününün aynısını getiren ilk gemi limana girdiği an iflas ediyor. Yoksa benim suyu tersine akıtalım gibi bir iddiam yok.  Ama ülkme ekonomiyi çökertmek amacıyla yerleşen sermayeye itirazım var. Dikkat ediniz, sanayici yabancı sermaye ile problemim yok. Esen kalınız...
KILICINIZ KESKİN OLSUN...

Çevrimdışı Teoman Yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 93
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #11 : 27 Haziran 2007 »
Sn Yedikule sen kendi agızınla söylüyorsun para akışını kontrol ederler diye
bu kontrolun sonucunda ne olacak söz sahibi olacaklar
devleti kendi çıkarları dogrultusunda yönlendirmeye çalışacaklar
kaldı ki sanıyorum bunu bugün yerli(!) TÜSİAD bile yapıyor
her liderin gidip önlerinde saygı duruşunda durduguna göre
Evet,övünerek söylüyor ve tekrar ediyorum:
Irkçı,Türkçü,Turancıyım...
Ruh ve yürek sağırları anlamazlar ebni..

yedikule

  • Ziyaretçi
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #12 : 28 Haziran 2007 »
Sn Yedikule sen kendi agızınla söylüyorsun para akışını kontrol ederler diye


Sevgili Kardeşim AYYILDIZ..
Edecekler tabi..  TÜRK Bankacılık Sisteminin temel taşları.. Yani Satrançtaki ŞAH pulu bizim elimizde.. Buda Merkez Bankası - Ziraat Bankası ve İş bankası hatta Garantiyide sayabiliriz çünkü General Electrık sadece az bir bölümüne sahip bu bankanın.. Gerisi doğuş grubunun elinde..

Şöylede düşünün Bizim sermayemizin önünde Yunanistandan banka satın almaya bir engel varmı..?
Yada Almanyadan, Yada İngiltere'den.. Oyunun kuralı bu..

Yada diyeceksinizki yok kardeşim.. Biz kendi içizde birbirimizle oynayıp duracağız..

Eski bankacılık sistemimiz neydi bizim..?

Bankalar HALK'tan mevduatı işte atıyorum %50 faizle toplar.. Bu parayıda Hazineye %60'la verir.. Aradaki 10 puanda bankanın karı olur.. Alan razı veren razı..

Sizce bu bankacılık sistemimiydi..?
Yoksa bir iç borçlanma veya iç tefecilik sistemimiydi..?

Bir boksör yumruk yiye yiye dövmesini öğrenecek..
Unutmayın bizim sistemimize yabancıların milyarlarca dolarlık yatırımları var.. Biz batarsak onlarında paraları batar.. Borsa dibe vurduğunda (ani bir şokla) onlarında paraları batar ve dibe vururlar.. Kimse keriz değil kendi kendilerinin paralarını batırsınlar..

devleti kendi çıkarları dogrultusunda yönlendirmeye çalışacaklar


Banka almadanda zaten DEVLETİMİZİ yönlendirmiyorlarmı..
bakınız bir iki örnek.....!

IRAK konusu.. Giremiyorsunuz işte efendim.. Kerkük şehri ve petrolleri bağıra bağıra kürt istilacılarının eline geçiyor.. Yani bunun şimdi bankayla ne alakası var..?  Bu yönlendirme değilmi..?

Yada KIBRIS konusu.. Eyer rumlar ANNAN Planını kabul etmiş olsaydı.. KIBRIS'taki birliklerimiz şimdi çoktaaan ana yurda geri dönmüş ve orada ancak birkaç binlik sembölik birliklerimiz kalmıştı.. Peki bu yönlendirme değilmi..? Veya bankaların özelleştirilmesiyle ne ilgisi var..?

Sonuçta özelleştirme yap veya yapma..
Adam zaten seni AB'ye giriş hayalleri ile gözünü boyamış.. Ne derlerse yapıyoruz paşa paşa..

Ancak halkımızın kredi kartı kullanmada bir zaafiyeti var.


Sn.BALABANOĞLU..
Olmayacak.. Bu ticari bir olay..
Misal veriyorum.. Sizin bir bakkal dükkanınız var.. Bir müşteriniz geliyor bana 8 pakat bilmemne sigarası ver diyor.. Vermeyecekmisiniz..?  Hayır senin zaafiyetin var hemde sigara sağlığa zararlı satmıyorummu diyeceksiniz..?

Bizde çaresiz çiftçi,hayatını sürdürebilmek için vahşi faize evet diyor ve ürününün aynısını getiren ilk gemi limana girdiği an iflas ediyor.


Peki o zaman..
Çiftci kim......?   Kim biliyormusunuz (Geneli) bugüne kadar devletimizin dekar başına desteklediği çiftci.. Köy ağalarıdır.. Köy ağasının bilmemkaçbin dekar arazisi vardır.. Yanında köle gibi marabaları çalışır.. Ve devlet bizim paralarımızı dekar başına ağalara dağıtır.. Tarım teşviği bumudur..?

AB çiftcisi ile bizim feodal düzende yaşayan AĞA-ÇİFTCİ kişiliği bir değildir..
AB çiftcisi vergisini verir.. Kayır altındadır.. Ya bizde..?

Peki bizim çiftcimiz 10 dolara ithal ettiğimiz ürünü 30 dolara maal ediyorsa.. Ve zaten açlık sınırında yaşayan halkımızda mecburen yüksek fiyattan sırf çiftciyi desteklemek adına kazıklanmak zorundamı..?  Kentli fakir halka yazık değilmi..?

Kusura bakmayın ama.. Bu ülkenin yükünü sabit gelirliler çekiyor..
Kuyudan çıkardığı suyu kaçak elektrikle ısıtan.. Kaçak elektrikle ahırlarını ve evlerini elektrik sobaları ile donatan.. Her birinin ceplerinde.. Parasını sabit gelirlilerin ödediği KAPI GİBİ YEŞİLKARTI olan.. Vergisiz yaşayan.. Birde üstüne devletten her seçim döneminde sübvanse isteyen..Çiftcimizden bahsediyorsunuz.. (Genelleme yapmıyorum).. 

İyide tüm bunları karşılayan.. Kentli fakir sabit gelirli insanların ne suçu var..?
Kentli, işci memur emekli esnaf kimden sübvansiyon istesin......?  Sabit gelirliye yazık değilmi..?

Benim asıl üzerinde durduğum konu insanımızın kasıtlı olarak borçlandırılması...


Yalan konuşmayayım ama.. Kimse gelip bana aman gel kredi al.. Nolur gel seni kasıtlı olarak borçlandırayım demedi..  Şimdi KONUT KREDİLERİ 'ni ele alalım.. Fenamı yani..?  10-20 yıl vadeyle kredi alıp sabit faiz avantajı ile ev sahibi olmak kötü birşeymi..?

Ama faiz alıyorlar diyeceksiniz.. Eee kusura bakmayında kimse kimsenin babasının yeşil gözleri için kredi vermez..  Sizin 10 Trilyonunuz olsa.. Biri gelip bana 20 yıl vadeli FAİZSİZ 9.5 trilyonunu verirmisin dese.. Verirmisiniz......?
Ve tarım desteklemeleri IMF zoruyla sıfıra indi. 

Yapmayın allah aşkına..
Azmı DEVLET trilyonlarca hatta katrilyonlarca liralık tütünleri hiç kullanılmadığı ve ihtiyacı olmadığı halde satın alıp DEPOLARDA ÇÜRÜTTÜ ve YAKTI.. Bu tarıma sübvanse değilmi..? Peki devlete ve milletin parasına yazık değilmi..?

İyi bir tütün düzeni kurulmuştu ülkemizde.. Yetiştirilmesi kolay.. Alıcısı hazır.. İhtiyacımız 10 milyon ton tütünse üretici 100 milyon ton üretir.. Keş paraya tekele satar.. tekel 100 milyon tonun 10 milyon tonunu kullanır.. GERİSİNİ YAKAR..

Ne yani bu....?
Bunu bana hangi mantıkla izah edebilirsiniz....?

Kalın sağlıcakla..



Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #13 : 28 Haziran 2007 »
Daha %50 lerde yabancı payı bankacılık sistemimizde.. Avrupada bu oran %70-80 lerde..

Sayın Yedikule ;
AB ülkelerinde ki bankacılık sektöründe ;sizin ifade ettiğiniz gibi ,yabancı payı % 70-80 oranında değildir.
En yüksek yabancı payının olduğu ülke (hangisi olduğunu iyi hatırlamıyorum ) Hollanda veya Norveç'te bile bu oran % 12 dir.
Paranın ve küresel sermayenin gücünü iyi bilen AB ülkeleri bu noktada işi çok sıkı tutuyorlar.
Yunanistan iki yıldan bu yana ;Ziraat Bankasına tek bir şube açma izni bile ,vermiyor.
Bankaların satılması ;küresel sermaye ve Türklüğün tarihi düşmanlarına karşı Türk milletinin ;halde ve gelecekte ,hızla sömürgeleşmesinden başka bir şey değildir.
Haçlı batı ve küresel sermaye Sevr sonrası silahla yapamadıklarını bu gün ,paralarıyla yapmaktadır...
Saygılarımla...
TTK.

Çevrimdışı balabanoğlu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #14 : 28 Haziran 2007 »
Sn. Yedikule, zaafiyet  konusunda haklı ''olabileceğinizi'' belirttim. Ancak kişinin veya toplumun zaafiyetini kendi çıkarına kulanmak,ahlaksızlıktır, kötü niyettir. Aynı şekilde başka türlü zaafiyetten çıkar sağlayan pornoculara da hoşgörü mü göstermeliyiz? Zihinsel engelli birinin, zeka zaafiyeti göstemesi o kişinin tüm parasını tokatlamaklaya haklı sebep olabilr mi? Bu örnekler ticari bir olay mıdır yoksa kötü niyet midir? Neticede zaafitin istismarı sözkonusudur. Gelelim  çiftçilere; Sizin tanımladığınız çiftçi-ağalar 70li yılların yeşilçam filmlerinde ve aptal nüfusun yoğunlaştığı güneydoğuda kaldı. AB çiftçisi, hatta dünya çiftçisi  vergi vermez. Genel ekonomik alayışta zirai faaliyetler vergilendirilmez. AB çiftçisinin kayıt altında olması istatistik olarak anlam taşır. Üretim yaptığı sürece başına destekleme yağar, doğal olarak ucuza mal eder ve vergileriyle sübvanse eden sabit gelirli veya sair mükellef vergilerinin karşılığını ucuz tüketim olarak görür. Bizdeki uygulamada herkes vergisini verir, bu vergiler faiz , dış borç,memur maaşları ödemesinde kullanılır. Çiftçi desteklenmez ve dolaylı vergilerle kanı kurutulur, tefeci-bankacının elinde oyuncak olur. Doğal olarak pahalıya mal eder. Kendi açısından müflis adayı olarak yaşar. Tüketici pahalılıktan şikayete devam eder. Sorunun özü çiftçi finansmanıdır. Bu sorunun ortadan kalkmasını istemeyenler pek meraklı olduğunuz yabancı tefeci-bankacılar,küresel sermayeciler, IMF, hkümetteki yerli işbirlikçileridir. Tütün konusunda; Tekeldeki geriletme süreci alenen yürütülüyor. Beğenmediniz dönemde yabancı sigaralar 0.70 cent fiyatla satılıyordu. Bugün 4 dolar... Olaya sağlığa zararlıdır gözüyle değil ekonomik olarak bakın. Neticede bu fiyat halkın cebini ilgilendiriyor. Yükselen tatlı karlar sigara üreticisini...  Ayrıca sigara üretiminde tütüne duman emdirilir. Bu duman tabii ki tütün yakarak elde edilir. Tekel tütün yakmış. Kaynakları heder etmiş. Yıllardır yapalan beyin yıkamadan başka birşey değil...
KILICINIZ KESKİN OLSUN...

yedikule

  • Ziyaretçi
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #15 : 28 Haziran 2007 »
AB ülkelerinde ki bankacılık sektöründe ;sizin ifade ettiğiniz gibi ,yabancı payı % 70-80 oranında değildir.
En yüksek yabancı payının olduğu ülke (hangisi olduğunu iyi hatırlamıyorum ) Hollanda veya Norveç'te bile bu oran % 12 dir.


Konuyu biraz araştırdım.. Veriler ( atonet.org    Ankara Ticaret Odası Verileri )

AB içinde %98 lere kadar olan yabancı payı olan ülkede var.. %2.5 olan ülkede var..
Fakat Gelişmiş AB Ülkelerinde ''ORTALAMA'' bu oran %20 ler civarı..
Fakat Global olarak bütün AB ortalaması.. ( Yeni giren eski demirperde ülkeleri dahil olduğunda..)
Bütün AB ülkelerinin ortalaması %66 olduğu yazıyor..

TÜRKİYEMİZDE ise  ''ŞUBAT 2006'' verilerine ulaşabildim.. 2006 itibarı ile bu oran bizde 28.3 çıkıyor..
Fkat tabiki 1 yıl zarfı içinde satılan birkaç bankada eklendiğinde.. Herhalde 40 civarlarında olması lazım.. ''HERHALDE'' diyorum..

Fakat bu %40 rakkamının içinde yabancı küçük ortak oranlarıda var.. Mesela garantinin %20'si veya akbankın %10'u gibi yabancı ortaklarda var.. Bu gibi durumlarda kontrol bizde oluyor.. Ama ÜLKEMİZİN bankacılık sektöründe yabancı payı olarak geçiyor..

Ama HOLLANDA vs konusunda  '' HAKLISINIZ '' 

Tekel tütün yakmış. Kaynakları heder etmiş. Yıllardır yapalan beyin yıkamadan başka birşey değil...


Yapmayın allah aşkına..
Yıllardır hiçbir pazar payı olmayan kalitesiz ŞARK tipi tütün üretip.. Sonra bunları depolarda çürütüp yakmadığımızdanmı bahsediyorsunuz..  Bunları beyin yıkama olarak göstermeniz tuhaf.. Oysa hepsi yaşanmış olmuş ve yıllardır süregelen bir uygulamalar..

Sizin tanımladığınız çiftçi-ağalar 70li yılların yeşilçam filmlerinde ve aptal nüfusun yoğunlaştığı güneydoğuda kaldı.

Güneydoğuda kaldı diyorsunuzda..
Peki teşvik güneydoğuya verilmeyecekmi..? Verilmiyormu..?
Yada çukurovadaki ÇİFTCİ-AĞA'ları hesaba katmıyormusunuz..

Bakınız kavram kargaşası yaratmamak için bir açıklama yapayım.. Benim meramım.. Ufacık bir bostanı olan.. Domatez patlıcan ekip geçimini sağlayan garibanlar değil..

Bu insanlarımız tabi teşvikten yararlanmalı..

Ama bu teşvik işini.. Adeta bir sömürü düzeni haline getiren insanlara karşıyım..

Yıllardır iÜlke içi sanayimizi koruyalım diye.. Halkımıza geri teknoloji ürünü fahiş fiyata arabalar satıldı.. Bir kartal marka araba bile 10-15 yıl hiç geliştirilmeden üretilip halka gazlandı.. Aynı tip aynı model aynı teknoloji.. Peki tüketiciye yazık değilmi..?

Aynı para ile daha iyisini almak varken.. Gümrük duvarlarını kendisine siper etmiş ve halka adeta ya alacaksın ya alacaksın diye mecbur bırakılan insanlara yazık değilmi..?

Yerli sanayimizde.. Tarımımızda rekabate alışacak..

Sonuçta bende bir tekstil şirketinde çalışanım.. Gümrükleme departmanında görevliyim.. Bütün iş güvencem ise patronun iki dudağı arasından çıkacak bir söze bağlı.. Bende pamuk ipliği ucayla ay sonlarını zor getiriyorum.. Oğlum ilk okul 1.sınıf karnesini alıp önüme uzattığında.. 5.-YTL'yi zor verdim..

Beni kim sübvanse edecek..?

Birde şu var...... Burası Çok Önemli......
----------------------------------------------------------

Çiftci finansmanı yapıyor dediğiniz batılı ülkelerin.. Tarımla uğraşan nüfusları ne kadar..?
Yani nüfuslarının % kaçını finanse ediyorlar...?

Peki tarımda çalışan nüfus oranı bizde ne kadar..?
% kaçımızı daha nereye kadar finanse edecek gücümüz ve paramız var..?


Çevrimdışı balabanoğlu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #16 : 28 Haziran 2007 »
Sn. Yedikule, sigara üretim tekniği gereği zorunlu olarak yakılması gereken tütünden bahsettim. Siz bunu görmemiş gibi, yarım alıntı yapıyorsunuz. Sizi kıracak üsluptan özenle kaçınıyorum. Bunu dikkatsizliğinize veriyorum. Kalitesiz otomobil konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Sanayide rekabet elbette olmalı ama tarımda rekabet için de üreticinin eşit şartlar oluşturmak adına desteklenmesi şart. Avrupadaki çiftçi nüfusu %3-5, bizde %35. Ama AB nin verdiği rakam bizim çiftçimize fazla bile gelir. Esen kalınız...
KILICINIZ KESKİN OLSUN...

yedikule

  • Ziyaretçi
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #17 : 28 Haziran 2007 »
Sizi kıracak üsluptan özenle kaçınıyorum.


Teşekkürler böyle düşündüğünüz için..
Bence kırıcı sözde kullanılacak bir mevzu değil hani..

Kızmayınız efendim..

Haklı olduğunuz yönlerde var..
Bu devlet KİMYASAL ALİ'den kaçan 1.000.000 kürde kucak açıp yıllarca beslemiş.. Belkide hala içimizdeler bir bölümü.. Karşılığında KÜFÜR ve TERÖR olarak yaptığımız iyilik geri gelmiş..

Kendi insanımızdanmı esirgeyeceğiz..

Ama 70 milyon nüfusu olan bir ülkeyiz.. %10 işsizlik oranı var.. Resmi verilere göre.. Buda 7 milyon yapar.. Bakmakla hükümlü oldukları hariç..
Bu insanlar aç.. İşsiz.. Terörün ve gayrımeşruluğun kucağına düşmek üzere.. Bunları kim sübvanse edecek..?
Yetimhanelerimiz.. Hapishanelerimiz.. Ağızlarına kadar dolu..
İlokulda çucuklarımız 70-80 kişilik sınıflarda kucak kucağa oturuyorlar..
Sosyal Güvenlik Sistemimiz Çöktü.. Her yıl 20 milyar dolar açık veriyor..

Ülke borcu 400 milyar doları aşmış.. Batağa gidiyoruz..

Tamam verilsin verilsinde.. Nereden ne verilecek..? Nasıl verilecek..?

Bir ülke düşünün tarımda toplam nüfusunun %35-40'ı duruyor.. Onmilyonlarca insan yapar bu oran..
Zaten YEŞİLKARTLAR dağıtıldı.. Tarım Sigortalılık sistemi getirildi.. Sulama ile ilgili haldır haldır milyarlarca dolarlık yatırım yapılıyor.. Bu güne kadarda milyarlarca dolarlık sübvansiyon yapılmış.. Hatta devlet hayvancılıkla uğraşanlara HOLLANDA İneklerini ve DAMIZLIKLARINA kadar dağıtmış..

Artık borç gırtlakta.. DEVLET BİTTİ.. PARA YOK..

Herkez ayaklarının üstünde durmayı öğrenmeli..
Bu benim düşüncem.. Neyse Konu fazla dağıldı galibada biz fazla uzattık.. Noktalayalım tadında bırakalım isterseniz.. Sizde esen kalınız..

Çevrimdışı balabanoğlu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #18 : 29 Haziran 2007 »
Sn. Yedikule, sizinle kaliteli ve kapasiteli bir tartışma yaptık. Keyif aldım. katkılarınız için teşekkür ederim. Yine karşılaşmak dileğiyle... Esenlikler dilerim.
KILICINIZ KESKİN OLSUN...