Gönderen Konu: OYAK BANK DA GİTTİ !!!  (Okunma sayısı 10612 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« : 23 Haziran 2007 »
AKP nin dörtbuçuk yıldır sürdürdüğü özelleştirme ve Türkiyeyi toptan satış projesine son halka olarak Oyak Bankın satışı eklendi.
Bilindiği üzere Oyak grubu ;1960 yılından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının birikimleriyle oluşmuş ,bünyesinde emekli asker ,şehit ailesi ,gazi ve halen görevde bulunan askerlerin yer aldığı yüzbinlerce insan bulunan dev bir topluluktur.
Oyak Bankın satışıyla Türk bankacılık sektörünün % 42 si yabancıların eline geçmiştir.
Satış hazırlığı yapılan Halk ve Ziraat bankalarıyla yabancı payı % 80 in üzerine çıkacaktır.
Bankaların kredi alacaklarının toplamı 180 milyar dolar olduğu ,Oyakın satışıyla beraber bu miktarın 100 milyar dolarının yabancı bankaların kredi alacağı olduğu resmi kayıtlarda yer almaktadır.
Bankaların ve diğer stratejik kuruluşların birer birer yabancılara satılması ,Türkiyenin sömürgeleştirildiğinin en belirgin göstergesidir.
Oyak Bankı satın alan ING Grubu İcra Kurulu Başkanı Michel Tilmant ın daha önceki bir beyanatında Türkiyeyi "yolunmuş hindi" ye benzettiği hala hafızalarda ki yerini korumaktadır.
AB ülkelerinde bankacılık sektöründeki yabancı payı en fazla % 12 yi bulmazken ülkemizde Ziraat ve Halk bankın satışının gerçekleşmesi halinde neredeyse tamamı yabancıların eline geçecektir.
Yunanistan ın iki yıldır Ziraat Bankasına İskeçe'de bir şube bile açma izni vermediği dikkate alındığında içine düştüğümüz halin resmi daha net olarak ortaya çıkmaktadır.
Türkiye her ne şekilde olursa olsun teslimiyetçi ve köle ruhlu akp iktidarından kurtulmalı ,kurulacak milli hükümetler akp döneminin bütün satış ve uluslararası antlaşmalarını iptal edip ,ülkenin düşürüldüğü bataktan çıkartılması yaşamsal bir gereksinimdir.
Ne yazık ki Çanakkale'de ,Sakarya'da ,Dumlupınar'da istediklerini silahla alamayan haçlı batı ,şimdi istediklerini ,uluslararası ve küresel sermayenin taşeronluğuna soyunmuş olan tayyipos hükümeti aracılığıyla ,parayla almaktadır.
Ne yaıpı edip akp den kurtulmak Türklüğün geleceği için vacip ve hatta farzdır !!!
TTK.

Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2007 »
OYAKBANK’ın satışı ve gerçekler
Tarih: Eylül 2005
Yer: Antalya.
OYAKBANK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy OYAK bayilerine konuşuyor:
“Canla kurulmuş stratejik kuruluşların özelleştirilmesi gaflettir. Bu kurumlarımız ve bankalarımızın, yabancılara satılması ile dolaylı olarak o yabancıların mensubu olduğu devletlerin kontrölüne girmesi anlamına geliyor. Bir Türk olarak bu beni kahrediyor.”
Bu nutku atan Coşkun Bey konuşmasının gereğini yaparak hatırlanacaktır o günlerde yabancılara satılacağına kesin gözü ile bakılan Erdemir ihalesine girmiş ve iyi fiyat vererek buna engel olmuştu.
Fakat heyhat!…
Aynı Coşkun Ulusoy önceki gün OYAK’ın can damarı olan OYAKBANK’ı 2 milyar 673 milyon dolara Hollandalı ING’ye sattı.
Önce bir şeyi hatırlatalım:
OYAK sistemi TSK mensuplarının maaşlarından yapılan kesintilerin değerlendirmesine dayalı bir sistemdir. Dahası, askerin silah ve mühimmat alımları da bu banka ile yapılır. Bir başka şey TSK maaş ödemeleri dahil pek çok ilişkisini bu banka ile yürütür.
Görüldüğü gibi bu satış ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının bütün mahremiyetleri ve kişisel bilgileri de bu şekilde özelleşmiş(!) yani yabancıların eline geçmiş oluyor.
OYAKBANK’ın satışı ile de Türkiye’deki bankacılığın yüzde 42’si yabancıların eline geçmiş oldu.
Tabii burada dramatik olan anti-özelleştirme nutukları atıp, Erdemir’i satın alması gibi o yönde adımlar atan bir kurumun beklenmeyen sürprizi yapmasıdır.
Diyeceksiniz ki OYAK’ın başı Erdemir’in alımında finans bağlamında derde girmişti ve bankayı iyi fiyat bulununca sattılar!
Hayır iş bu kadar basit değil.
Bizim itirazımız sadece bankacılık gibi hayati bir sektörde yabancı hükümranlığı değil, aynı zamanda OYAKBANK’ın böyle bir satışa konu olmasıdır.
Evet yüzde 25’i geçtikten sonra diğer bankaların satışına da tepki koyardık da OYAKBANK’a tepkimiz daha fazladır.Öyle, zira OYAKBANK, TSK ile özdeş bir kurumdur ve böyle bir ilkesizliğin içinde olmamalıydı.Satılmasa batacaktı diyenler olabilir.
O zaman o kurumu o noktaya taşıyanlar sorumludur.
Bazı kurumlar vardır ki manevi değeri parayla ölçülemez. Onlar o değeri ile güven verirler ve sigorta hüviyetlidirler. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinden çıkmış OYAKBANK’ı da biz böyle değerlendiriyoruz. Dolayısı ile satılmasını onaylamıyoruz.
Bu satış hele de bugünlerde askere karşı psikolojik harekat içinde olan çevreleri fevkalade sevindirecektir.
Neymiş efendim asker bankacılık yapmazmış!
Hadi oradan. İşi yüzüne gözüne bulaştırınca liberal sloganlara sığınıyorsun… Yazıklar olsun…
Sabahattin ÖNKİBAR

Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2007 »
Oyakbank'ın Hollandalı'ya satılışı turuncu devrim mi?

"Oyakbank'ın renkleri ne? Kırmızı beyaz. Satın alan arkadaşların? Turuncu. E bir nevi turuncu devrimdir bu."

Lezzetli hindi tarifleri...
Oyakbank'ın renkleri ne?
Kırmızı beyaz.
Satın alan arkadaşların?
Turuncu.
E bir nevi turuncu devrimdir bu.
Hatırlayın, reklam sloganını...
"İyiler mutlaka kazanır!"
Böyle diyorlardı.
Hani, futbol maçlarımızda bir takım topu ağlara takınca, beliriveriyordu hemen ekranda...
"İyiler mutlaka kazanır!"
Şimdi ben kendi payıma, bir reklam daha bekliyorum, Hollandalı'ya satılan Oyakbank'tan...
"Demiştik size!" diye.
Bakın, slogan dedim, aklıma geldi... Parayı bastırıp, Oyakbank'ı satın alan Hollanda bankası, Türkiye ile ilgili "iktisadi yön" raporu yayınlamıştı... Raporun kapak fotoğrafını, yukarıda görüyorsunuz.
Bir kadın.
Mutfakta.
Belli ki çok mutlu.
Gülümsüyor tatlı tatlı.
Üzerinde önlük.
Elinde bir hindi.
Yolunmuş...
Cillop.
İngilizce'de hindi, malum:
Turkey...
Bacaklarını ikiye ayırmış.
Gösteriyor...
İnsanın iştah duygusunu kabartan ve lezzetli bir yemek tarifini andıran bu raporun başlığı, şu:
"Tamamiyle yolundu... Var mı başka tencereye konacak?"
Çizilen iktisadi yön, işte bu.
Tamamiyle yolunup...
Dooooğru tencereye.
Cümleten hayırlı dolmalar. 
Yılmaz Özdil-SABAH


Çevrimdışı İLBEY 1303

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 12
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2007 »
BİR SABAH KALKTIĞIMIZDA SİZDE SATILDINIZ DİYECEKLER DİYE KORKUYORUM

Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2007 »
OYAK BANK'IN SATIŞINA ASKERLERDEN SERT TEPKİ!!!

Oyakbank'ın ING'ye satılmasına emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu'ndan tepki geldi.

Her üç isim de Hollandalılara satışın gerçekleşmesi ile birlikte Oyakbank'taki mevduatlarını çekerek milli bankalara yatıracaklarını söyledi. Küçükoğlu, TSK mensuplarının tüm kişisel bilgilerinin bu bankanın elinde bulunduğunu belirterek "Bu bilgiler yabancılara mı gidecek?" diye sordu.

Yavuz, yabancı bankaların yerli bankaları batırdığını öne sürerek, "Oyakbank milli bir müessese. TSK mensupları bu satışa mantıki ve duygusal olarak karşı çıkacaktır. Oyak Yönetim Kurulu, bunun hesabını verir" diye konuştu.

Kuloğlu da, "Bu satışları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik sorunu olarak görüyorum. Oyak üyeleri herhalde bu satıştan sonra banka işlemlerini milli şirketler üzerinden gerçekleştirecektir" dedi.

Küçükoğlu da Oyakbank'ın askerlerin özkaynakları ile kurulduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Yuvamız saydığımız bu kuruma, sanırım ileride gitmeyeceğiz. Askerlerin kişisel bilgileri bu bankanın elinde. Bu bilgiler yabancıların eline mi gidecek?"

Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin (TESUD) mevzuatına göre, üyelerden toplanan dernek parası milli bankalara yatırılıyor. Kaynaklar, Oyakbank'ın yabancılara satışının gerçekleşmesi durumunda TESUD'un bu bankaya hiçbir şekilde para yatırmayacağını kaydetti.


(Basından alıntıdır)
TTK

yedikule

  • Ziyaretçi
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #5 : 26 Haziran 2007 »
Şimdi OYAKBANK satıldı..

İyide kim sattı..?
Silah zoruylamı aldılar..?

2.5 milyar dolar para TÜRKİYEMİZE girecek..
Bu para ile yeni tesisler veya ülke sanayisine yeni yatırımlar için harcanırsa fena olmaz..
Ama tutupta para rantiye yapılırsa fena olur tabi..

Düşünsenize bu para ile OYAK holding bir Nükleer Santral kursa.. ( Olurmu Olur )
Yada ORDUMUZUN dışarıdan satın aldığı silah sistemlerinin bir bölümünü üretebilecek yüksek teknolojili tesisler kursa.. Silaha verilen paramızın en azından bir bölümü Yurt içinde kalsa..
Yada Boğazdan tünelle geçiş projesini üstlenip 20 sene işletim hakkını alsa.. Takır Takır para bassa hemde Ülke kazansa..

Yani böyle birsürü varsayımlar üretilebilir..

Önemli olan bu 2.5 milyar USD'nin nerede ve nasıl değerlendirileceği.. Bunada OYAK HOLDING karar verecek..

Askerlerin bankadaki bazı bilgileri konusunada.. Yani teknoloji çağında yaşıyoruz.. Bir tuşla herşey veya bir bölüm stratejik bilgiler silinebilir.. Hem ölesine önemli bilgilerinde herhalde bankanın bilgisayarında olacağınıda sanmıyorsunuzdur..

Benim düşünce mantığım şu.. Özelleştirmeler konusunda..

EREĞLİ Demir Çelikmi satıldı.. Hemen parasıyla yeni tesisler kurulmalı.. Para rantiyeye değil ülke kalkınmasına ve istihdama harcanmalı.. Bu TÜPRAŞTA, TELEKOMDA ve her büyük özelleştirmede böyle olmalı..

Amaaaa... Biz ne yaptık.. Bunları açıklarımızı kapatmada kullandık.. İthalat ile ihracat arasındaki farkı finanse ettik.. yazık ettik..

Ama OYAKBANK satışı böyle olmamalı.. Hem belki ERDEMİRİ satın aldılar biliyorsunuz.. Bununda ödemeleri var.. Belki ERDEMİR ödemelerinin taksitlerini finanse etmek içinde satılmış olabilir..

Benim görüşüm bunlar..

Çevrimdışı Teoman Yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 93
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #6 : 26 Haziran 2007 »
Benim kafama takılan bir soru var bu yabancıların eline geçen bankalar bir gece de hortumlansa
bunun altından nasıl kalkacaklar bu yabancı sermaye meraklılarına sormak isterdim bu soruyu
Evet,övünerek söylüyor ve tekrar ediyorum:
Irkçı,Türkçü,Turancıyım...
Ruh ve yürek sağırları anlamazlar ebni..

yedikule

  • Ziyaretçi
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #7 : 27 Haziran 2007 »

Benim kafama takılan bir soru var bu yabancıların eline geçen bankalar bir gece de hortumlansa
bunun altından nasıl kalkacaklar bu yabancı sermaye meraklılarına sormak isterdim bu soruyu



1) Yabancı Semaye Meraklıları konusu..
Bende Yabancı Semayeden yanayım.. Ama nasıl..!  Adan getirir parayı Ülkeme kurar fabrikayı.. Çalıştırır benim yurttaşlarımı.. İş ve Aş sağlar vatandaşlarımıza.. O zaman gelsin kendiside kazansın bizde kazanalım.. Devletimizde vergisini, SSK primini, Stopajını alarak kazansın..

Ama Yabancı Semaye Rantiye olarak gelip.. Yüksek faizden nemalanıp.. Ülkemin kaynaklarını sömürme amacı ile geliyorsa (Meşhur Sıcak Para Dedikleri) o zaman karşıyım..

2) Banka Hortumlama
H.S.B.C. demirbankı satın aldı.. HSBC dediğiniz banka dünyanın en büyük bankası.. Bütün dünya küresinde aklınızın gelebileceği her yerde şubesi var ve inanılmaz korkunç bir güç..

Yada denizbankı satın alan Yunan merkez bankası..
Yada dışbankı satın alan FORTİS.. Oda küresel bir güç..

Yani bu bankaları dolandırıcılar hortumcular satın almıyorlar..
Hortumlama olmazda.. Ne yapabilirler..?

Türkiyedeki ekonomiyi veya para akışını kontrol edebilirler..  (Hepsinin anlaşıp aynı anda aynı hareketleri yapmaları lazım) Tabi birde adamlar bu bankalara milyarlarca dolar sayarken babalarının hayrına saymıyorlar milyarları.. Kar edecekler.. Para kazanacaklar..

Daha %50 lerde yabancı payı bankacılık sistemimizde.. Avrupada bu oran %70-80 lerde..

TÜRK TELEKOM'u bundan 20 yıl önce alıcısı çıktığı zaman satsaydık.. (özal dönemiydi herhalde) bütün iç borcumuzu kapatıyor ve sıfırlıyorduk.. Tekrar ediyorum BÜTÜN İÇ BORCUMUZU SIFIRLIYORDUK....!

Satılmadı...  Sonuçta ne oldu..  Lübnanlı arapın biri geldi hariri ailesinden bir şahıs galiba.. Aldı TÜRK TELEKOMU.. Hemde çekirdek parasına.. 7 milyar dolar civarı bir rakkama.. Parada bütçe açıklarına harcanarak çarçur edildi..

Şimdi gelişmek büyümek istiyoruz.. Fakat sermayemiz yok..
Semaye yurt dışından geliyor.. (iyi niyetli semaye) onada düşman gözü ile bakıyoruz..
Altınımız dövizimiz var.. Fakat hanımların kolundaki altının veya yastık altında tutulan dövizin ülkeye ne gibi katkısı var oda soru işareti..!!

Yani biryerlerden para bulunacak.. Bu çark bir şekilde dönecek.. Yada hiç satmayacağız.. Gümrüklere duvarları örüp ithalatı ihracatı durduracağız.. Domates ekip buğday biçeceğiz.. Gelen turistlere git diyeceğiz siz gavursunuz defolun..

Ya sonra ne olacak...?



 


Çevrimdışı balabanoğlu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #8 : 27 Haziran 2007 »
Avrupada yabancı sermayenin bankacılık sisteminde  yüzde 70,80 olduğunu zannetmiyorum. Eğer öyle olsaydı birçok iktisatçı ülkemizdeki yüzde 42lik oran karşısında bu kadar feryat etmeye gerek görmezdi. Türkiyede bankacılık sistemi Türk hakimiyetinde olmadığı yıllarda - Cumhuriyet öncesi - Türk insanı yabancı bankacıların ve tefecilerin elinde kıvranmaktaydı. Çiftçi mahsülünü, esnaf karını göremeden borcunu kapatıyordu. Peki günümüzde ne oluyor... Aynı filmi tekrar sahneliyorlar. Gelip sermaye sistemini yeniden ele geçiriyorlar. Ve bunu yaparken hazır bankaları satın alıp zaman kaybetmiyorlar. Kredi kartı, tüketci kredisi vb. alanında en çok pazarı olan bankaların satış bedeline bile bakmıyorlar. Bunda ne var diyebilirsiniz. Unutmayın sermaye gücünden ve fahiş faizlerin uygulandığı, faaliyet karlarının yurtdışına aktarıldığı, yerli yatırımcının kredi için maymun muamelesi gördüğü vahşi bir piyasadan bahsediyorum. Bu sistemde Türk insanının borçlandırılarak boyun eğdirildini, adeta kanının emildiğini görürsünüz. Kardeşim ben borçlanmıyorum ve boyun bükmem diyen varsa, cebine baksın ve kredi kartı denilen kan emici tuzağı görsün en azından. Çiftçiyi ödeyemeceği borcun altına sokabilmek için yarışıyorlar, teminat olarak bütün arazisini ipotek ediyorlar. Bilmem oyunun büyüklüğünü anlamak için verdiğim  örnekler yeterli mi?
KILICINIZ KESKİN OLSUN...

yedikule

  • Ziyaretçi
Ynt: OYAK BANK DA GİTTİ !!!
« Yanıtla #9 : 27 Haziran 2007 »
Sevgili Kandaşım.. BALABANOĞLU.

Tesbitlerine varsayalım katılıyorum.. Ki katılmıyorum..
Sebepleri ise.. Şunlardır efendim..

1) KREDİ KARTI.. Kredi Kartı bilinçli kullanıldığında ondan daha modern ve ileri bir ödeme sistemi mevcut değildir.. Kredi Kartı kullanımı vergi kaçırmayı önler.. Harcamayı ve Kazancı kayıt altına almaya alıcıyı ve satıcıyı mecbur bırakır.. Fiş almayayım ama bana şu kadar indirim yap türünden Vergi Kaçırıcı ortamlara fırsat bırakmaz.. Bütün alavere parası Kayıt Altında Bankacılık Sisteminden geçer..

2) KREDİ.. (Tüketici veya Tarım) Yani şimdi bunun vahşetle bir alakası yok.. Ödeyemeyeceğin krediyi almayacaksın.. Bu bu kadar basit.. Sen Krediyi Al Al sonra ödeme.. Vayyy vahşi sistem de.. Olmaz..
( Tarım Kredisinde doğal afetlerde zaten erteleme gelmekte )  Ama Krediyi alıp yerken iyide.. Geri öderken sisteme vahşi demek biraz insafsızlık olmuyormu..?

Tamam bir şekilde sizin sisteminiz geçerli olacak farzedelim..

--Bütün Bankalar Tekrar Millileştirilecek..
--Satılan K.İ.T'leri tekrar Millileştirilecek..
--Gümrük duvarları örülecek İthalat-İhracat kısıtlamaya tabi olacak..
--Cebinde 10 dolar ile yakalanan veya bir paket yabancı sigara ile yakalanan doğru hapislere düşecek..

Sonra..

DEVLET.. Tekrar SÜMERBANKTA Don, Gömlek ve Fanila dikmeye başlayacak..
DEVLET.. S.E.K'munda tekrar MANDIRACILIĞA başlayacak.. Süt alıp satmaya başlayacak..
DEVLET.. E.B.K'munda tekrar öküz kesip satmaya başlayacak, Mezbahacılık yapacak..
DEVLET.. TEKEL'de gene Bira ve Sigara üretim işleriyle uğraşacak..

vs vs vs vs  Yani 80'öncesi yarı Komunist Duvarların arkasına saklanmış bir TÜRKİYE'de yaşayacağız veya o günlere geri döneceğiz..

Eleştirilerin tamamda.. Peki çözüm..?

Unutma IRKTAŞIM benimle temas kurup tartıştığın bu siteye ulaşımımız bile ithal girdili cihazlarla sağlanıyor..
Yani dünyadan kopamayız..
Artık tekrar at üstünde ok attığımız günlere.. Yorulduğumuzda Uçsuz bucaksız bozkırlarda gölgede durup kımız içtiğimiz günlere dönmemize olanak yok.. Zaten artık o şekilde yaşayanda yok..

Benim birçok arkadaşımın çalıştığı firma ÖZBEKİSTAN ve TÜRKMENİSTAN'da faaliyet gösteriyor.. İnanınız bizden daha fazla kapitalist oldular bile.. Arkadaşlarımın anlatışı ile size yorumluyorum..

Malesef düzen bu.. Dünyada tek TÜRKİYENİN karşı çıkması birşeyi ifade etmeyecektir..
Bence bu deveyi gütmekte fayda var.. Başka çıkar yolda yok..

Eyer mantıklı bir yol daha varsa buyrun tartışma meydanına,