Gönderen Konu: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;  (Okunma sayısı 6648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cenghis Khan

  • Ziyaretçi
1- Değişim bağlamında terör, çete gibi suç örgütleri ortaya çıkartarak bir de tarifini yapmak; değişim isteyen tarafın, değişimi istemeyen tarafa karşı oluşturduğu bir yok etme ve sindirime yöntemidir...
2- Ergün POYRAZ'ın tutuklanması, devlet ve hükümetin işi değil, eski Devlet Bakanı Cemil ÇİÇEK'in ihbar ettiği ve tarifini yaptığı cemaatin işidir.

Demokrasilerde vatandaşın toplum düzeni, huzuru ve idaresine karşı gelmek gibi bir ayrıcalığı olmadığı gibi, aynı şekilde devlet adına görev yapan kişi ve kurumlar da mevcut yasaların dışında faaliyet gösteremezler... Toplumun ortak paydası kanunlarla tarif edilmiştir. Demokrasi de eşittir, uyulması gereken kanunlardır. Bugün varlığını sürdürdüğümüz Türkiye Cumhuriyeti topraklarında, devletin nasıl idare edildiği ve uyulması gereken yasalar ile hak ve özgürlükler çok açık olarak ifade edilmiştir. Bunlar bilmece değildir. Aynen, kırmızı ışıkta bütün yaya ve araçların durması, yeşil ışıkta geçmesi gibidir. Yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı SEZER'in ders verircesine ve demokrasiyi öğretircesine makam aracı ile kırmızı ışıkta durmasını da bu kapsamda değerlendirmeliyiz.... Açıkçası düzenin sağlanması için konulan tüm demokratik kurallara uymak zorundayız. Onun için yakın arkadaşım olan Ergün POYRAZ'ın tutuklanmak üzere gözaltına alınmasını da bu kapsamda değerlendirecem... Çünkü, benim bildiğim Ergün POYRAZ mevcut yasalarımız ile Türkiye Cumhuriyet Devletinin varlığına inanan ve yaşamını buna adayan saygın, dürüst bir insandır... Ergün, düşüncelerini aynı yalınlıkta evirmeden, çevirmeden çok fazla edebi bir dil kullanmadan yazarlığına da aynen yansımıştır.

Ergün POYRAZ'ın şahsında, artık duygusallığı falan bir kenara bırakarak şu gerçeği görelim. Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinde yükselen çoğu değerlerin yerleri değiştirildi... Eksik olan, demokratik yaşamamıza mevcut yasaların konmasıdır... AB-D'nin istekleri dışında, seçim öncesi ERDOĞAN'ın sonra da AKP'den yeni milletvekili seçilen Prof. Dr. Zafer ÜSKÜL'ün Anayasaya ilişkin söylemlerinin nedeni söz konusu değişikliktir. Toplumdaki sancının asıl nedeni de budur. Yasalar (demokrasimiz) ile uygulamalar ayrı, AKP tabanı ile AKP'yi var eden zihniyet ayrı olduğundan dolayı toplumsal düzen sağlanamıyor... T.C. Devletinin varlığı ile yasalarına bağlı olan insanları doğal olarak mevcut yasalar ile suçlayamıyorlar, ancak çete, örgüt .. diye suç uyduruyorlar. Onun için  önce Ergün'ün gözaltına alınmasına ilişkin kamuoyuna yansıyan suç unsurlarına birlikte bakalım, sonra da işin aslına...

1- Eğer suçlanan bir Kuvva-i Milliye Derneği varsa, adı geçen dernek ile Ergün POYRAZ'ın üyelik de dahil hiç bir ilişkisi yok. Yalnızca henüz dernek kurulmadan önce www.kuvvaimilliye.net adresine kısa süreli yazı yazdı.  Sonrada ayrıldı. Yazdığı yazıların adı geçen dernek başkanın bilgisayarından çıkması çok normal. 

2- Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneğine de üye değil ve onlara ait olan www.vkgb.org  adresine bakabilirsiniz, Rauf DENKTAŞ, Mümtaz SOYSAL, N. Kemal ZEYBEK, Yekta Güngör ÖZDEN, Vural SAVAŞ ve Mustafa BALBAY gibi kamuoyunun yakında tanıdığı onlarca yazar ismi vardır ama Ergün POYRAZ yoktur.

3- Çok iyi biliyorum ki, Ümraniye olayına, söz konusu olay ile anılan ve ilişkilendiren kişiye karşı en ağır laf eden Ergün POYRAZ'dır.

Yazı yazdığı tek yer www.tepkimiz.net ile www.milliguc.net dir. Kurucu üye bulunduğu tek dernek ise Ayasofya Derneğidir. İşin aslı Ergün POYRAZ, gerçekte  F. GÜLEN'i deşifre eden, onun gerçek kişiliğini ortaya koyan tek kişidir. Türkiye'deki değişimin, sonuçları itibari ile farkında olmadan taşeronluğunu yapan AKP, kendisinden istenilen "değişim" için mevcut demokratik kurallar ile hareket edilmesini isterken, değişimin asıl mimarlarından olan F. GÜLEN hareketi ise Bartholomeos gibi aceleci davranıyor.  Bugün için söylediklerimin en büyük kanıtı, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğum AKP'li devlet bakanı Cemil ÇİÇEK'in 2 Nisan 2007 günkü A. HAKAN'nın ihbar yazısıdır... Adalet Bakanı, "F. GÜLEN cemaati için "...cemaat de çok olmaya başladı... El attığı bütün işlerden biz zararlı çıktık" sözleri ile başlıyor, "cemaatçi polisler ile cemaatçi savcıları" anlatmaya.  Ahmet HAKAN diyor, "Meğer...Emniyette gruplaşıyorlarmış, adliyede dayanışma içinde oluyorlarmış.  Bir adım attıklarında hükümetin işine yarar mı yaramaz mı diye bakmayıp, cemaatin işine yarar mı yaramaz mı diye bakıyorlarmış. Bütün sorunlu işlerin ardından bir cemaat bağlantısı çıkıyormuş. Hükümet onlar yüzünden hep zor durumda kalıyormuş..." Bakan ise bu durum karşısında öfkeliymiş. Hatta, "Cemaatsen cemaatliğini bil kardeşim, diyerek laik bir çıkış bile"  yapmış... Bakanın dikkat çektiği diğer bir husus ise "Fethullah Hoca istihbarat işlerine meraklıdır. Ama onun merakı yüzünden olan..." hükümete oluyor itirafıdır.

- Bunları, AKP'li Adalet Bakanı Cemil ÇİÇEK söylemiş Ahmet HAKAN yazmıştır... Bu kapsamda tabii ki F. GÜLEN'in yargılanmasındaki tek müdahil olan Ergün POYRAZ  göz altına alınacaktır. Suçu, ortadan kaldırılmak istenen T.C. Anayasası ve kanunlarının yanında yer almak, AKP'ye dayatılan değişimin karşısında olmasıdır. Ergün POYRAZ'ın tutuklanması ise hükümetin işi değil, Cemil ÇİÇEK'in ihbar ettiği ve tarifini yaptığı cemaatin işidir.

T.C. Yasalarına muhalefet edenlere veya değiştirmek isteyenlere karşı durmak üzere, çete kurmak veya terör yaratılmasına taraf olmak, Ergün POYRAZ'ın savunduğu bir yöntem değildir... Ergün POYRAZ söz konusu savaşı, yazdığı kitaplar ile verdi. Ergün'nün yazdığı kitaplara konu olan birileri suç işlemiş olmalı ki, haklarında soruşturma yapılmış ve ceza davaları açılmıştır... Açılan davalar, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre açılmış ve ceza almışlardır... Kendisine de 200'e yakın dava açılmış hepsinden berat etmiştir. Öldürülmek istendiği içinde devlet güçleri tarafından koruma altına alınmıştır. Ergün neden öldürülmek isteniyor? -T.C. Devletinin yasaları ile bölünmez bütünlüğünün yanında olduğu için!!! Ergün POYRAZ'ın sığındığı tek yer Türkiye Cumhuriyeti yasalarıdır. Burada hiç kimsenin unutmayarak uzak durması gereken, mevcut yasalara göre, Türkiye Cumhuriyetinin varlığına ilişkin sorumluluk ve görev TSK'nındır. TSK varken çete kurulmaz. Öyle üç beş el bombası ile AKP zihniyetine karşı gelerek, T.C. yasalarını korumak  olası değildir. Eğer, yarın YARGI ile TSK görevini yapmaz, gerekli mücadele verilmez ise T.C. Devleti yasaları değiştirilir, değişen yasalar gerici bile olsa demokrasi gereği herkes ona "kırmız ve yeşil" ışık misali saygı duymak zorunda kalır. Bunun ötesi yoktur. Değişim bağlamında terör, çete gibi suç örgütleri ortaya çıkartarak bir de tarifini yapmak; değişim isteyen tarafın, değişimi istemeyen tarafa karşı oluşturduğu bir yok etme ve sindirime yöntemidir...

Ergün POYRAZ'ın gözaltına alınmasına ilişkin asıl kanıma dokuna ise, bugünkü (28 Temmuz 2007) Hürriyet gazetesinin 20. sayfasında yer alan "Musa'nın Çocukları'nın yazarı gözaltına alındı" haberin altında yer alan, "Tahliye gerekçesi: Kaçma ihtimali yok" başlığı ile verilen haber oldu... Habere konu olan, bölücü örgüt üyesi olduğu iddiası ile yargılandığı davadan dolayı ceza evinde olan ve milletvekili seçilen Sebaht TUNCEL'in, "kaçma ihtimalinin ve delileri karartma şüphesinin bulunması" nedeni ile tahliye olduğu yazılıydı. Sonuç, Sebaht TUNCEL'in kaçma ihtimali yok ama devlet tarafından korunan Ergün POYRAZ'ın kaçma ihtimali var!!!   

Özetle, yangını çıkartan da, yangını söndüren de kendileri...

http://www.tepkimiz.net/index.php?option=com_content&task=view&id=379

BASKURT

  • Ziyaretçi
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2007 »
Bugün de buna benzer bi yazı okumuştum;
Bu hükümet başta oldukça böle şeyler görmeye alışmak zorunda kalacağız.

Çevrimdışı asılbek

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 34
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2007 »
Bundan böyle Türk Cumhuriyetinde değişim yalnızca fetoş ve onun gibi düşünen irtcai faaliyetlerde bulunan yobaz sentezcilerin lehine olacak. Tayyip'in seçim sonuçlarından çıkardığı ve aldığı cesaret budur. Şimdi Yaş nedeniyle TSK'ne el atıp orada kendine göre balans ayarı yaparak -yaptığını sanarak- kendi kamuyona güç gösterisinde bulunacak. Yargıdan  gereğini yapma konusunda hiç mi hiç ümidim yok,  doğrusu beklemiyorumda; ancak TSK'ni kendini savunma noktasına getirip istedikleri avantajları alacaklarına inanmaları nasıl bir ince zeka ürünüdür ona şaşıyorum. Taner Beğ, Engin Beğ bu milletin emniyet siboplarıdır. Bumilli yanı güçlü insanların ve bundan sonra geleceklerin bir bir susturulup yok edilmeleri sırasıyla gündemde olacaktır. Bu iktidardan başka bir şey beklemek aklı selim için uydurma bahanedir. Tayyip epilepsi cinneti geçiriyor ve hasta haleti ruhiyesile aklınca toplumdan öç alıyor. Seçimle ne kadar terörist, kanun kaçağı, sentezci ve yobaz hain varsa meclise girdi şimdi bu meclis; aklın, sağ duyunun ve milletin meclisi mi yoksa terörün pkknin ve sentezci yobazların, Başbuğ Atatürk'ün düşmanlarının kol kola gerdan kırdığı bir terör yuvası, yobazların tekkeleri mi!? Siz karar verin... Bana göre milletçe bir bilinç yitimi ve cinnet halinde şoktayız. Bizi bu halden çıkaracak olan TSK' dir. Eğer gecikilecek olursa millet, her ne pahasına olursa olsun kaos dahil bu durumdan çıkşı gayri kanuni yollarda arayacaktır.  Sonuç 12 Eylül öncesi Çoban Sülo ve millet savaşı haline gelir ki bundan tarafların hiç birine bir fayda olmamış ABD ve AB TEK KAZANAN OLMUŞTUR. Tutuklamalar anlamsız ve öç alma duygusuyla millete karşı yapılmıştır, suçlu Tayyip'tir, saçmalıklara derhal son verilmeli ve bu Türk soylular serbest bırakılmalıdır. Milletin rüzgarına karşı işeyen, sidiğin eteğine bulaşmasını kabullenmek zorundadır, bu böyle biline.

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2007 »

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünemez bir bütündür.
Suç bölünemezliği savunmak ise varsın hepimiz suçlu olalım..

Çevrimdışı asılbek

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 34
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2007 »
Haklısın Kök-Börü kandaşım hepimiz suçluyuz, 55 milyonTÜRK'ü bu vatanın tek ve gerçek iyelerini yargılasınlar açıkça niyetlerini söylesinler, takiyye yapıp din altından sopa göstermesinler. BÜTÜN TÜRKLER BİR ORDU, TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR. GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER! TTK

Çevrimdışı KERTENKELE

  • Bozguncu,sanal kahraman ve ajitasyoncu
  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2007 »
     

        TÜRKiye Cumhuriyetinin   en büyük düşmanlarından birisi FETOŞ ve yardakçılarıdır. tıpkı k..t ler gibi yapılanmakta, Ticari olarak günden güne güçlenmekte.. Aslında islamla ilgisi bile olmayanları, Yarattığı maddi çekim gücü ile etrafında toplayabilmektedir.
 
        Fetoş a hizmet eden o kadar çok medya kuruluşu varki ve okadar uzun zamandan beri sinsi sinsi hizmet veriyorlarki ; halk,bu yapılan  uzman beyin yıkamadan ötürü mankurtlaşmış durumda kendileri aleyhine olan her şeyi olağan  görüyorlar.Maalesef kafası çalışmayan veya bu gerçeği göremeyen insanlar onu ve onu temsil eden partileri baştacı ediyorlar.

             
ÖK GİKİT YASPURGU İÇOK GÜRİÇ SÜ GİKİT YATPUDİR GOİÇ GİKİT YATSORG.

Kök-Börü

  • Ziyaretçi
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2007 »
Hangi şartlar altında olsun Türkçü-Turancılar sonsuzluğa kadar varolacaklardır!

25.000 Yıllık Tarihimizde hep var olduk ve hep varolacağız!Ne düşmanlar gördük hepsi yokoldu gitti! 

Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2007 »
Kahpe ve karanlık mahfillerin çarklarına çomak sokulunca hemen böyle ,biryerleri yanmış kediler gibi ,viyaklıyorlar.
Siz bir avuç etnik döküntünün ,bin türlü hile ve desiseyle ele geçirdiğiniz yönetimde, istediğinizce at oynatmanıza Türk evlatları izin vermeyecektir.
Yaptığınız ve yapacağınız her türlü kirli ve Türklük aleyhine olan faaliyetlerinizi ifşaa edecek ve size karşı ,Büyük Türk Milletini uyarma ve uyandırma gayretinden ,bir an dahi geri durmayacağız.
Sizin gerçek yüzünüzü ve karanlık niyetlerinizi ,ne yapıp edip ,Türk Milletine göstereceğiz.

Tarafımızca ;Büyük Türk Milletine yapılacak ruh aşısı ,sizin morfinlerinizi bertaraf etmeye yetecektir.

İşte bunu bildiğiniz için ,sizin kirli çamaşırlarınızı ,beyninizin derinliklerindeki karanlık emellerinizi ortaya dökenlere karşı ,gaspettiğiniz yetkilerle ,Türk yürekleri susuturmaya çalışıyorsunuz.

Şairinm dediği gibi ;
Bizsiz ayakta durmaya yetmezdi güçleri ,
Hep bizimle güçlenerek ,yettiler bize..

Sayın Ergün POYRAZ Beğin sonuna dek yanında ve haklı mücadelesinde destekçisi olduğumuzu dost düşman herkese ilan ederiz...
TTK.

Çevrimdışı Bozkurt Yarbay

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 60
  • TÜRK IRKI SAĞOLSUN!
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #8 : 29 Temmuz 2007 »
Sayın ERGÜN POYRAZ Beğin kahramanca mücadelesinde canımızla,kanımızla kendilerinin sonuna dek yanındayız...
Bu Vatanı sahipsiz sanan hainler güruhu Büyük Türk Irkına karşı giriştiğiniz sinsice mücadelede kendi pis kanınızda boğulacaksınız!
Sinsice oyunlarınızı,hain ve karanlık emellerinizi Türkçüler-Turancılar var oldukça asla gerçekleştiremeyeceksiniz!
TTK.

Çevrimdışı karatonn

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 38
Ynt: ERGÜN POYRAZ'IN GÖZALTINA ALINMA NEDENİ;
« Yanıtla #9 : 29 Temmuz 2007 »
Sayın Ergün Poyraz beğin  şahsında başlatılmış bu alçakca ve haince saldırı  vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için kanının
son damlasına kadar mücadele edenlere açılmış bir savaştır.


Bu savaşta şartlar ne olursa olsun ,ödenecek bedel canım dahi olsa ben buradayım[/b] 
Meçhul kaderin çizdiği yoldan gideceksin,
Bilmem ki bu meçhulleri hep Tanrı mı yazmış?
Öyleyse bırak,ruh bütün işkenceyi çeksin,
Bin kere ölmeksizin insan yaşamazmış.


TÜRK TANRININ İZNİ İLE DOĞAR,VATANI İÇİN YAŞAR, ŞEREFİ İÇİN ÖLÜR