Gönderen Konu: Türk gençliği çöküşe gidiyor  (Okunma sayısı 4824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Türk gençliği çöküşe gidiyor
« : 05 Eylül 2007 »
Magazin diye sunulan rezilliklere aldanan, kontrolsüz hayatlara özenen gençler batakta. Çoğu 15’ine gelmeden enkaza dönüyor

MAGAZİN programlarını izlemeyen var mı? Hangi kanalı açsanız onlarla karşılaşıyorsunuz, haberlere bile aynı magazinel tipler giriyorlar. Helin Avşar bu programların kraliçesi! Aşk yapıp, olay çıkartarak, sevişme mekânını tuvaletlere taşıyarak paraya para demiyor. Yunanlı Yorgo’yla öpüşmeleri, eşcinsel adasında yaşadıkları her gün karşımızda. Helin’in ne iş yaptığı belli değil, bir dönem “Modacıyım” diye gezindi, sonra şarkıcı olmaya kalkıştı, sonunda garip aşkların kızı oldu. Helin’i havaalanında gördüm, bütün gençler çevresindeydi, sorular soruyorlar, hatıra fotoğrafları çektiriyorlardı. Önemliydi; Çünkü ünlüydü. Zaten günümüzde ün yap da ne yolla yaparsan yap, kimse aldırmıyor. Helin’le bitmiyor magazinin işi, kim kiminle ne yapmış, kim kiminle aşk yaşamış, kim kime ne söylemiş, kim kiminle tartışmış bunları izliyoruz. Yetmiyor, ünsüz gençler de görülüyor. Bodrum’da, Antalya’da, Marmaris’te, Çeşme’de varla yok arası mayolarının sergilediği bedenleri, ellerinde içki şişeleriyle her türlü çılgınlığa yelken açan gençler bunlar... Umutları, ünlüler kervanına katılmak, bunu başarırlarsa bir üniversitede doktora yapmaktan çok sevinecekler, hem böyle bir dünyada eğitimi, doktorayı kim takar aklına!

Utanma duyguları körelmiş

Henüz ondörtlerinde-onbeşlerinde; ama yaşamın en çirkef alanının tam göbeğindeler. Hepsi birer Helin, hepsi birer magazin yıldızı. Görüntüleriyle ve yaşadıklarıyla gurur duyuyor, kimseden korkuları, çekinmeleri olmadığı, en önemlisi de utanma duygusunu kaybettikleri için de kameraların karşısına balıklama atlıyorlar. Bu ülkenin yasaları var. Küçük yaştakilere içki vermek yasak, ama kontrolsüz bir ülkede, yaş sorulmadan gece kulüplerine alınanlar, oralarda fütursuzca eğleniyorlar. Yaşananlara ne emniyet güçleri dikkat ediyor, ne de aileleri... Çok değil geçen sene Pınar Altuğ adında bir manken kendinden çok küçük, çocuk yaşta bir delikanlıyla yatak odası pozları veriyor, Bodrum koylarında aşk yaşadığını sıkılmadan anlatıyor, bol bol magazin medyasının ve paparazzilerin konusu oluyordu.

Aile: Kimlerle dans ettin?

Pek çok aileyle konuşuyorum, kızlarını merak etseler de özgür bırakacaklarmış, çağdaş dünyanın kuralı buymuş. Tatile giden onüç yaşındaki kızlar evlerine sabahları dönüyorlar, anne-baba da tepki göstermiyor, “Ne içtin, neden geciktin?” sözleri yerine “Kimleri gördün, kimlerle dans ettin?” sorularıyla açıyorlar kapıları. Ünlülerle olmak, onların yaşadıklarını yaşamak en geçerli yaşam tarzı olarak kabul edildiğinden, bunun dışına çıkmaları olanaksız! Magazin programları okul oldu, ülkeyi ve ahlâk anlayışını değiştirmenin yöntemi oldu, iyi-ahlâklı-bilgili gençlerin yerine hafif-dağınık-hızlı-seksi gençleri yetiştirmenin rehberi oldu.

Zenginle aşk yaşamamak ayıp

Ahlâk anlayışı değişince bu toprakların ayıpları da değişti. Yeni ayıplardan birkaçını sayayım isterseniz:


Yazın Bodrum’a gidememek, lüks plajlarda sere serpe yatamamak


Televizyonlarda her gece tanıtılan ünlü mekânlarda bir gece olsun geçirememek, ünlülerle bakışıp içki içememek.


Selülitleriyle ünlü kişilerden birini bile göremeden geri dönmek


Her yıl değişen, narlı, kolalı, tropikal meyveli kokteyllere uzak kalmak


Zengin birini bulup aşk yaşayamamak


Paparazzi programlarında tek karelik bir görüntüyle olsun yer alamamak

Geleceklerini yok ediyorlar

Zengin aileler yaz başında koşarak gittikleri yazlık mekânlarda çocuklarının ceplerine paraları doldurup onlara “en iyi hayatı (!)” yaşatmayı hedefliyorlar. İyi yaşamın içinde içki var, serbest aşk var, hatta uyuşturucu, extacy denilen cinsel isteği artıran haplar var. Ailelerin izniyle bu mekânlara gönderilen, yönlendirilen çocukların yaşları ne yazık ki onbeşi geçmiyor. Kızı da erkeği de henüz çocuk denecek kadar genç. Ve daha kötüsü, ekonomik durumu iyi olmayanlar, kendini geri kalmış hissedip, onlara özenenler, özentiyle kalmayıp kaçarak, yalanlara başvurarak bu yaşama balıklama dalanlar, geleceklerini yok edenler...

Ortadirek, göbeği açığa özeniyor

Dar gelirli ailelerin çocukları mutsuz. Yaşıtları Bodrum’da, Marmaris’te, Çeşme’de, Antalya’da sere serpe eğlenirken onlar tatil beldelerine gidemiyorlar. Yaz sıcağında ailelerinin dizinin dibinde oturmaya mahkûmlar! Ne tanga mayoları var, ne de selülitsiz bacaklarını sergileyecekleri lüks, ünlülerin kol gezdiği, bütün marifetlerini birlikte yaşayacakları renkli minderlerle dolu bir “beach”... Unutmaya çalışsalar, derslerine, ülke gerçeklerine yönelseler de nafile! Televizyon denilen canavar, ille de oraları gösteriyor. Gençlerin dünyayı umursamadan yaşadıklarını, maceranın kol gezdiği kulüplerdeki eğlenceleri, aşklarla üne kavuşulduğunu, dansla, tatlı hayatla kendilerinden nasıl geçtiklerini, hele giyimlerini... Çocuk bedenlerde, estetik ameliyatların izleri görülmüyor, onyedisinde göğüs büyütenler, kaşlarını kaldırtanlar, kalçalardaki yağlarını aldıranlar el üstünde. Bu ortamda sırtı kapalı bir giysiyle kimse dolaşmıyor, göbeği açık olmayanlar ayıplanıyor ve ünlü diye tanıtılan kocaman arabalı erkekler bu kızlara ilgi gösteriyorlar. O zaman diyorlar, neden ben değil de, onlar?

Ruhu satılmış programlar

Magazin programlarını izlerken aklıma yıllar öncesinde yayınlanan ve çıplakları sergileyen ucuz erkek dergileri geliyor. Onların amacı genç delikanlıları anlık ve yapay mutluluklara ulaştırmaktı. Şimdikiler daha tehlikeli. Yaşam biçimlerini değiştiriyor, yapamayanları geri kalmış sınıfına sokuyor, fakiri-genci tüm gençliğin aklını karıştırıyor. Televizyonlar ve magazin programları, gençlerin ve toplumun ruhlarını satın alan Mephisto gibi; geriye enkaz bırakıyorlar. Ama bunu ne anneler görebiliyor, ne de gençler. Çünkü bu dünyada düşene kimse bakmıyor, gözler yalnızca tepedekilerde...
TERCUMAN

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: Türk gençliği çöküşe gidiyor
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2007 »
Gençlerimizi kurtarmamız lazım...

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Türk gençliği çöküşe gidiyor
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2007 »
    Gençliğimizin ahlaki buhranını " kızlarımızın  cinsel obje erkeklerinde o objelere tapan putperesler olmaya başladığını " dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışınca sürekli şu çıkıyor " siz milletin ahlak bekçileri misiniz ? " .


       Evet , ahlak bekçisiyiz , çünkü Türkçüyüz , çünkü Türk örf ve ananelerine bağlıyız ve onlara göre yaşam süreriz . Çünkü biliriz ki ; kültür bir milletin , milletler mücadelesinde ayakta durmasını sağlayan en sağlam dayanağıdır. Milletin , olaylara karşı verdiği toplumsal tepkilerde , kültürün bir parçasıdır tıpkı ahlak anlayışınında kültürel öğe olması gibi.. Millet eğer bir vucutsa , kültür onun midesini oluşturur , milletin sindirdiği yada sindiremedikleride Milli Kültürü oluşturur.

       Onun için Türk Irkının ahlakı , Türk kızının ve Türk erinin ahlakı bizide ilgilendirir onun için evet ve ilelebet ahlak bekçisiyiz... Biz " çocuğum ne yaparsa yapsın , kendi bileceği iştir hayat onun " deyip çocuklarına her türlü serbestliğin önünü açarak modernleştiğini sanan , esasta Türk Irkının geleceğiyle oynayan siz ahmak sürüleri ;

         Evet biz ahlak bekçisiyiz ya siz kimsiniz ?
 
        2 ay önce Yozgat'ta , linç edilmeye çalışılan fahişeler için , insanlıktan dem vuran sizler... Kimsiniz ?

        Türk atasından , sizin geri kafalılık dediğiniz şeyleri öğrenmiş , kafasına onlar nakış nakış işlemiş ..Ayıbıda , oluruda atasından öğrenmiş , ona göre yaşamış .Atasından gördüğüne töre demiş. Sizler , Türk'ün töresi bozarak modernleştiğinizi mi sanıyorsunuz.. O zaman gidin başka memlekette modernleşin. Türk budur , Türk atasından öğrendiği ayıpların yapıldığını görürse kavgada eder, linçde eder.. Türk budur , siz bunlara karşı gelerek Türk'ün töresine , Türk'e karşı geliyorsunuz. O zaman defolun gidin başka yerde modernleşin .. Defolun amerikanıza , defolun avrupanıza .Türk ülkesinde , Türk'ün ayıp saydıkları , sırf sizin geniş mezhebiniz yüzünden hoş görülemez...


      Tanrı Türk'ü Korusun !


NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: Türk gençliği çöküşe gidiyor
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2007 »
 Sadece gençlikte değil, maalesef bu çöküntü toplumumuzun tamamına bir virüs gibi yayılmaya başladı. Türk Milletine sert  fakat mert bir idare lazımdır.

 Türk Milleti'ni rezil hale getiren mevcut siyasi partiler ve onların sapkın zihniyetleridir. Milletimiz askeri bir terbiye ile tekrar BAŞBUĞ ATATÜRK'ün yoluna sokulmalıdır. Atsız Ata'mızın bize makalelerinde bıraktığı metodlar oldukça yararlı olacaktır.

 Nizamsızlık, Asayişsizlik, Yabancı Hayranlığı, Ülküsüzlük bir insan topluluğunu kolayca hayvan sürüsüne çevirir. Yıllardır Milli ve Irki bilinci yok etmeye uğraşan, gerek sağ gerek sol iktidarların izlediği rezilane popülist politikalar ve dış güçlerin sistemli çalışmaları Milli Ahlakı, Ruhu sekteye uğrattı.

 Varsın bizi faşistlikle nazilikle itham etsinler, Varsın gerici yobaz desinler, Varsın kemalist statükocu diye adımızı çıkarsınlar; Girdiğimiz, Taptığımız, kendimizi adadığımız en kutsal TÜRKÇÜLÜK-TURANCILIK DAVASINDAN dönmeyiz.

GÖK GİRSİN! KIZIL ÇIKSIN!

TTK


 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Türk gençliği çöküşe gidiyor
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2007 »
Türkiye'deki ahlaksal çöküntü özellikle 1980'lerden îtibâren daha da hızlanmıştır.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Türk gençliği çöküşe gidiyor
« Yanıtla #5 : 06 Eylül 2007 »
            Geçtiğimiz dönemlerde bir televizyon dizisinde , " bir kadın , hasta oğlunu kurtarmak için para karşılığı bir adamla ilişkiye giriyordu " . Bu dizide Türk kadınını ve kızını bu iki büyük değerde çelişkide bırakmak ve namus anlayışını sorgulatmak için düzen kurulmuştu..

    Oğul mu daha önemli , namus mu ?
    Peki buna bizim ecdadımızın cevabı var mı hiç , ecdad ne diyor hiç düşündük mü ?

        Dede Korkut hikayelerinde geçer .. " Salur Kazan'ın karısı Burla Hatun , kendisi ile birlikte 40 cariye  esir olur. Düşman komutanları , Burla Hatun'a önce sakilik yaptıralım ssonra yatağımıza alalım derler . Gönderdikleri adam gelir .Burla Hatun'u sorar 40 kadın birden " benim " diye bağırır. Düşman Burla Hatun'u bulamaz  , daha sonra şunu düşünürler " öyleyse oğlunu çengele asalım kavurma yapalım , kim yemez ise Burla Hatun odur " derler.Bunu öğrenen Burla Hatun  oğluna , " seni kesip etini kavurup bize sunacaklar , senin etini yiyip Salur Kazan' ın namusunu kurtarayım.Biri oğlum , öteki namusum .. Hangisini feda edeyim ? diye sorunca oğlu , şu cevabı verir...

       " Eğer anam olmasaydın , eğer töremizde ana kutlu olmasaydı , kalkar ağzını yırtardım .Namus ulvi , can süfli ... Herkez bir yerse sen iki yeki , namusumuz iki paralık olmasın.Bir oğul daha bulunur ama namus bir daha bulunmaz...

     
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı genc_asena

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
Ynt: Türk gençliği çöküşe gidiyor
« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2007 »
bugunun gencları yarının lıderlerı olma nıtelıgı tasımaktalar ve bıran once kurtarılmalılar!!!!

Çevrimdışı Türkistan Ordusu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 339
Ynt: Türk gençliği çöküşe gidiyor
« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2012 »
Türkiye koşarak uçuruma gidiyor.

Livata diz boyu ve normal olarak sunmaya teşebbüs edenler var.

Burası Türkiye... Taksim... San Francisco veya Tel Aviv değil...



Soruna Abd'den bir çözüm önerisi...
İleri! İleri! Türkistan erleri!
Senin için ölürüz Türkistan illeri...

(Türkistan Lejyonu'nun anısına atfendir).

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: Türk gençliği çöküşe gidiyor
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2012 »
TÜRKİYE AKP İLE DAHA EŞCİNSEL OLDU

 

08.02.2011 01:57

Alman Yeşiller Partisi’nin Türk asıllı eşbaşkanı Cem Özdemir, yazdığı makalede AKP’nin yaptıklarını överken, “Türkiye daha liberal, daha feminist ve daha eşçinsel (Schwul) oldu” dye yazdı.

TOTALİTER rejimlerle yönetilen Arap ülkelerinde, halk ayaklanmaları sürerken, batıda bununla ilgili yorumlar da devam ediyor.

Türkiye’nin sistemiyle Arap ülkelerine model olabileceği ve batı tarafından artık daha fazla dikkate alınması gerektiği savunulurken, bununla ilgili en ilginç yorumlardan biri Cem Özdemir’den geldi.

Alman Yeşiller Partisi’nin Claudia Roth’la birlikte eşbaşkanı olan Cem Özdemir, Der Spiegel Dergisi’nin internet portalı olan Spiegel.de’ye konuk yazar olarak bir makale gönderdi.

Cem Özdemir, “Mısır’da Devrim... Arap demokratların gözünü kim açabilir” başlıklı yazısında, Tunus ve Mısır’daki gelişmeleri değerlendirdi.

TÜRKİYE ONLARA ÖRNEK OLUR

İran’a Humeyni’nin gelişinden başlayarak bir değerlendirme yapan ve Hamas’ın Gazze Şeridi’nde seçim kazanmasına kadarki süreci değerlendiren Özdemir, konuyu Türkiye’ye getirdi.

“Türkiye, kıyıda köşede bir demokrasi” başlıklı bölümde Özdemir, “Arap ülkelerinde eksik olan demokratik hareketlere karşı örnek olabilecek bir ülke Türkiye’dir. Türkiye bir zamanlar, NATO üyesi, İsrail’le sıkı ilişkileri olan, içeride sol ve aşırı dinci muhalefeti bastıran bir ülke olarak görüldü. Bunun yanında, solculara, hristiyanlara, alevilere, tutucu sünnilere karşı sürdürlen baskısı ise batı tarafından genelde hoş görüldü” diye başladığı bölümde şöyle devam etti:

AKP, 1923’TEN SONRAKİ EN BÜYÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI

“Batılılar, bir süre rüşvetçi ya da kayırmacı olmasına rağmen, kendi istekleri doğrultusunda yürüyen Arap ülkelerinin diktatör yönetimlerini kabul etti. Bu yürümezken, artık bir Türkiye alternatifi var. Erdoğan’ın AKP’si, seçim zaferinden sonra Türkiye’yi, kuruluş tarihi olan 1923 yılından bu yanadaki en büyük değişiklikleri yaptı. Bu teze karşı çıkanlar, Arap ülkelerinin, Türkiye örneğindeki gibi demokrasi yoluyla islamlaşabileceğini söylüyor. Kamuya açık alanlarda daha fazla başörtüsü, daha fazla bıyıklı erkek ve artan muhafazakarlık ile İsrail’le ilişkilerdeki mesafe bu tezleri doğrular gibi görünüyor.”

ANKARA, BUNU GÖRMÜYORDU

Cem Özdemir, bazı kesimlerin bu bakış açısının pek doğru olmadığını belirterek, AKP’nin politikasından yana tavar alıyor. Özdemir, yorumuna şöyle devam ediyor:

“Ancak bu bakış açısı bir çok şeyi gözardı ediyor. Türkiye’nin geriye doğru yürüdüğü izlenimini veren olay aslında Anadolu’nun daha fazla ön plana çıkmasıdır. Eskiden de böyleydi ama sadece Ankara’da yoktu ve dikkat çekmiyordu.”

TÜRKİYE, DAHA FEMİNİST VE DAHA EŞCİNSEL

Özdemir’in bundan sonraki yorumu da hayli dikkat çekici nitelikte:

“Aynı zamanda Türkiye daha liberal, daha çok inanç çeşitliliği olan, çok kültürlü ve aynı zamanda daha feminist ve daha eşcinsel (Schwuler) oldu. Şu anda daha tutucu görünen Türkiye’de hristiyanların en özgür dönemini yaşadığı da reddedilemez bir gerçektir.”

Sol bir parti olan Yeşiller’in eş başkanı Cem Özdemir, Arap eylemcilerin, elitlerin, liberallerin, Türkiye’deki değişimin başarıyla devam edeceğini, Türk kemalizmine karşı bir alternatif çıkıp çıkmayacağını izlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Özdemir yazısında, bu durumdaki Türkiye’nin AB’ye alınmasının önemli olduğunu ve güvenli bir bölge yaratılacağını da ekledi.

HEMEN TEPKİLER GELDİ

Cem Özdemir’in bu yazısına çok sayıda tepki geldi. Hessen’de politika yapan Sedat Çakır, Özdemir’e cevap yazıp eleştirdi ve “Kendi partinin yeşili ile islami yeşili karıştırma” yorumun yaptı. Avrupa’da yaşayan çok sayıda Türk de Özdemir’in, AKP’ye yaptığı övgülerle Yeşiller’in politikasının nasıl olup da uyuştuğunu soruyor...


                     
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.