Gönderen Konu: Milli Şuur  (Okunma sayısı 12440 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguz33

• Ziyaretçi
Milli Şuur
« : 09 Ekim 2007 »
Değerli Kandaşlarım, aylar öncesi bir arkadaşımdan gelen maili sizinle paylaşmak istedim.

Türkiye'ye Japonya'dan bir eğitim heyeti gelir. Temas ve incelemeler yapacak, neticeyi yetkililere aktaracaklar. Gerektiği kadar da ikili işbirliği gerçekleştirecek. İşler buraya kadar çok iyi...
Japon heyeti yurdumuzun bazı bölgelerinde gerekli incelemelerini yapar. Sonra Bakanlıkta toplanırlar. Heyetin hakkımızdaki tespiti ilginçtir: "Sizin çocuklarınızda milli şuur yok". Bizimkiler şaşırır! "Bizim çocukların damarlarındaki kan, Milli duygumuzun kaynağıdır." Yine de fazla ses çıkarmazlar! Ne de olsa misafirdir! Bizimkiler sorar, "Peki, Sizin gençlerinizde milli şuur var mıdır? Japon uzmanları anlatmaya başlar:
 Biz gençlerimize ilkokula başlamadan "şok testler" uygularız. Mesela uçak gibi hızlı giden trenlerimize bindirir, bir tur yaptırırız. Çok katlı yollardan da geçen tren, onları şöyle bir sarsar. Mini mini çocuklarımız teknolojinin bu baş döndürücü neticesini görerek bir şok olurlar. Sonra... Bu şoktan sonra Hiroşima'ya götürürüz. Bölgeyi aynen koruyoruz. Bombalanmış bu bölge hakkında bilgilendirir; değil hayvan, bitkinin bile yeşermediğini gösteririz. Ve deriz ki "Eğer sizler çalışmaz, sizden öncekileri geçmezseniz vatanınız, işte böyle düşmanlar tarafından bombalanır. Hiçbir canlı yaşayamayacak biçimde size bırakıp giderler. Çalışırsanız, bindiğiniz hızlı trenleri bile geçecek yeni vasıtalar yaparsınız. Gerisi sizin bileceğiniz iş.
 Çocuklarımız bununla ikinci bir şok daha yaşarlar. Sizlere şunu
hatırlatalım ki, Türkiye'de birçok teknik elemanımız bulunmaktadır.Bunların herhangi birine bu konuyu sorabilirsiniz."
 Bizimkiler şaşkınlık içinde sorarlar : "-Peki ya Türkiye için tespitiniz var mı? Varsa gözlemleriniz nedir?" Japonlar; "elbette var" derler. "Bizimkinden çok daha önemli. Bir tanesi Çanakkale Savaşları'nın olduğu bölge. Bu bölge gençlerinizin şok olması için yeter de artar bile. Bir metre kareye altı bin merminin düştüğü savaşta, Türk'ler her şeye rağmen galip çıkıyor, olamayacağı olur hale getiriyorlar. En son teknolojiye ve donanıma meydan okuyarak, inancın galip geldiğinin ispatını yapıyorlar. Üstelik karşılarında tek bir düşman değil, müttefik güçler; sizin tabirinizle yetmiş iki millet var.

Evet M²'ye 6.000 Mermi!...
M²'ye 6.000 Mermi!...
6.000 Mermi!...
Bileniniz var mıydı ?
300 M2 lik bir tepe için 2 gece savaşıldı...
M2'ye 50 ölü düşüyordu...
 Cerrahpaşa'dan gelen 130 son sınıf öğrencisi gönüllünün hepsi şehid oldu O tepede... O sene mezun verilmedi tıbbiyeden...Anlatacak çok şey var bu savaşta.
Oradan geçen varsa tepelere kazınmış yazıyı bilir.
 'Dur yolcu bilmeden basıp geçtiğin bu toprak bir devrin battığı yerdir'...
250 bin şehidimizin ruhu şad olsun...
TTK.

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Milli Şuur
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2007 »
Bizim milletimizde, halkımızda Letonlar gibi küçük Baltık uluslarında olduğu kadar bile bir ulusal (millî) bilinç yok.

Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı Atçeken Beği

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #2 : 11 Ekim 2007 »
Bizim milletimizde, halkımızda Letonlar gibi küçük Baltık uluslarında olduğu kadar bile bir ulusal (millî) bilinç yok.
Espri mi yapiyorsun yoksa, dalga mi geciyorsun?Irkcilik yapacagim diye,irkciligini yaptigin irki assagiladiginin farkinda misin?Defalarca okudum iletini bir "(!)" isareti var mi diye ama bulamadim.Dikkatli ol bence.Türkce cok hassas bir dildir.Umarim espri yapiyorsundur.Unutma ki;sende bende bu milletteniz ve bu millet icin bir seyler yapmaya calisiyoruz.Haddini astigini belirtmek istiyorum.Kötü sartlar icerisinde bulunuyor olabiliriz ama,milleti assagilik ucubelerle karsilastirarak kücük düsüremezsin.Ha düsürürüm diyorsan,seni ta yerin dibine sokarim.Hemde her kim olursan ol.

Esenlikler...
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
    • Steppe History Forum
« Yanıtla #3 : 11 Ekim 2007 »
Espri mi yapiyorsun yoksa, dalga mi geciyorsun?Irkcilik yapacagim diye,irkciligini yaptigin irki assagiladiginin farkinda misin?Defalarca okudum iletini bir "(!)" isareti var mi diye ama bulamadim.Dikkatli ol bence.Türkce cok hassas bir dildir.Umarim espri yapiyorsundur.Unutma ki;sende bende bu milletteniz ve bu millet icin bir seyler yapmaya calisiyoruz.Haddini astigini belirtmek istiyorum.Kötü sartlar icerisinde bulunuyor olabiliriz ama,milleti assagilik ucubelerle karsilastirarak kücük düsüremezsin.Ha düsürürüm diyorsan,seni ta yerin dibine sokarim.Hemde her kim olursan ol.

Esenlikler...

Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Letonya'ya giderseniz görürsünüz ki halk yabancı dilleri ya da yabancı dillerden geçen sözcükleri olabildiğince az kullanıyor, dillerine ve kültürlerine sâhip çıkıyorlar. Sokaklarda yabancı adlar taşıyan dükkanlar hemen hemen yok gibi. Üstelik ülkenin toplam nüfûsu 2,3 milyon ve bunun %30'u (başkentin yarısı) Ruslar'dan oluşuyor. Yine de Letonca tek resmî dil, Rusça tabelalarda kullanılmıyor, vatandaşlık için iyi derece Letonca bilinmesi isteniyor.

Türkiye'de ise yabancı sözcükleri gereğinden çok kullanmak îtibarlı bir şeymiş sanılıyor, özellikle Batı dillerinden gelen sözcükleri kullanarak çağdaş olunduğu sanılıyor (ya da Arap-Fars dillerinden gelenleri kullanarak dindar-muhâfazakâr olunduğu), televizyonlarda ve kamu kurumlarında dilin kullanımına ve dil kurallarına dikkat edilmiyor, standart bir yazım biçimi kullanılmıyor, sokaklar yabancı adlar taşıyan dükkanların tabelalarından geçilmiyor.

Ben yalnızca gözlemlerimi aktardım.

Esenlikler.

Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı ÇEPNİ_TÜRKÜ

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #4 : 11 Ekim 2007 »
Tespitler doğru ancak biraz eksik tarafları var. Bugün Letonya'nın üzerinde kimin ne gibi bir hesabı var bilinmez ama bizim üzerimizde oynanan çok fazlasıyla oyun var. Türklük bilincinin unuttulması(satılık medya ve kalemler) hatta yerilmesi(sözde aydınlar vasıtasıyla), Türkçe'nin yozlaştırılması(milli eğitim kimlerin elinde) ve daha neler neler... Yani bunların oyunun birer parçaları...
'Biz doğrudan doğruya Milliyetperveriz ve Türk Milliyetçisiyiz.'
'Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır!'

ATATÜRK

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
    • Steppe History Forum
« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2007 »
Şimdi Türkiye gibi bir dev ile Letonya gibi bir cüceyi karşılaştırmak elbet doğru değildir ama Letonya gibi küçük ve az nüfuslu bir ülkede millî-kültürel bilincin bu kadar güçlü olması beni çok şaşırtmış ve düşündürmüştü. Biz binyıllardır konuşulan dilimize ve binyıllardır varolan kültürümüze bu kadar sâhip çıkmıyoruz diye.

Ayrıca Letonya, Doğu Baltıklar'ın merkezi olduğu için ABD ve Rusya'nın çekişme alanlarından biridir. Rusya'nın Letonya üzerinde planları vardır. Ülkedeki Rus azınlığın ezildiğini ileri sürerek müdahaleye bahâne aramaktadır. Letonlar da bunun üzerine NATO'ya ve AB'ye üye olmuşlardır.

Çevrimdışı Atçeken Beği

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #6 : 11 Ekim 2007 »
Her ne olursa olsun,letonlar nasil yasiyor olursa olsun,benim büyük irkimla karsilastirilacak kadar iyi degillerdir.Dilde milli bilinc ile,tam anlami ile "Milli bilinc" ayri unsurlardir.Fransizlarda dilleri konusunda cok hassasken zencileri fransiz sayabiliyorlar.Yanlis anlamada olsa;dil "Milli Bilinc"e tek gecerli örnek olarak alinamaz.

Büyük sehirlerde almis basini asmis olan yabanci özentiligi konusunda haklida olsaniz,Türkmen köyünde bir kahvehanenin adini "Kafe des Bozlak Dorfs" ya da "Cafe Bozlak Village" olarak göremezsiniz sanirim.Ayrica Türkiye'de de resmi dil Türkce.Baska bir dil kullanilmiyor.Mahkemede almanca ya da fransizca savunma direk olarak yapilamiyor diye biliyorum.Diger etnik dillerde hic bir sekilde kullanilamiyor,bildigim kadariyla tabi(!).Milli bilincin büyüklügü;dükkanlarin tabelalarindan degil,tek olabilme durumuyla ölcülebilir."Öldü" denilen Türk milletinin 7 düvele karsi kazandigi zaferle,tek olabilmesiyle ölcülür"Milli bilinc".Bu milletteki milli bilinc,baska hic bir millette yoktur,olamaz.Tek farkimiz,her yerde,her kosulda bu "Milli Bilinc"i ortalara sacmamamizdir.Evet bu konuda cimriyiz ama bu bizim aciz oldugumuzu,heleki letonlardan daha assagi oldugumuzu asla göstermez.

Esenlikler.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
    • Steppe History Forum
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2007 »
Ben hâşâ Letonlar'dan ya da başkalarından aşağıyız demedim. Böyle saçma bir şeyi söylemek kimsenin haddine değildir. Ben yalnızca keşke dil ve kültür bilinci konusunda başkaları kadar bilinçli olsak demiştim. Yoksa elbette Çanakkale ya da Kurtuluş Savaşı destanları varken olmayan tam bir millî bilinçten söz edilemez.

Dediğiniz gibi kırsalımızda (Türkmen kırsalında; kürt, çerkez, arap, laz, gürcü, vs değil) dil ve kültür konusundaki bilinç daha güçlüdür. Ben bizdeki dil-kültür bilinç eksikliğini söylerken büyük kentlerimizi örnek gösteriyordum.

Sanırım bu başlıktaki ilk iletimde daha açıklayıcı olmalıymışım. Uyarınız, düzeltmeleriniz ve eklemeleriniz için sağolun.

Çevrimdışı Atçeken Beği

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2007 »
Dilimiz,mükemmel bir dil ve bu yüzden bol anlamliligi bulunmakta.Bu bol anlamli durumlarda herkes bir seyleri ters anlayabilir,aciklama isteyebilir ya da benim gibi tahammülsüz ve saldirgandavranabilir.Ben bu konularda tahammülsüzüm.Cünkü,ileti yazmak erdemlilik degildir.Türk ne yazdigina daima dikkat etmelidir.Hepimizin(ben dahil),hatalari vardir.Otag'da ileti sayim azdir ancak,bu gibi durumlarda hic bos durmam.

Tanistigimizida memnun oldugumu bildirir esenlikler dilerim.Nice gelistirici ve aydinlatici tartismalar dilegiyle.
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı TiginNoyan

• Türkçü-Turancı
    • Steppe History Forum
« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2007 »
Sağolun, dediğiniz gibi yazarken daha dikkatli olmak gerekiyor. Tanıştığıma tekrar memnun oldum, esen kalın.