Anket

AZERBAYCAN'DA TÜRKÇÜ DARBE OLMALI MI?

EVET
3 (100%)
HAYIR
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 1

Oylama kapandı: 07 Mart 2006

Gönderen Konu: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ  (Okunma sayısı 7954 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ferdikaraaslan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 26
Azerbaycan'da uzun süreden beri Amerikani bir yönetim hüküm sürmektedir. bunu medyadan da bağıra bağıra dinlemekteyiz. Türkçü bir darbe yapma ihtimali gönülleri ferahlandırmaktadır. Bu mümkünmüdür? bir hayal olak mı kalmıştır? Turan'a giden güzergah üzerinde Azerbaycan kilit isim ise bunun mümkünatı araştırılmalıdır. Türkiye artık Turan ülkelerinde söz sahibi olmalıdır.
TENGRİ TÜRK'Ü KORUYACAKTIR..
BUGÜN DEĞİLSE YARIN...
BELKİ YARINDAN DA YAKIN

Çevrimdışı Kayrakan_GokBoru

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 136
    • KKGB
AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2006 »
Olmalı olmalı da nerede o devrimi yapacak erler...Kaldı ki önce Türkiye'yi düşünelim.Daha Türkiye'de bir Türkçü devrim bile uzun bir zaman için hayal gibi gözüküyor.Şu halde Gök Tanrı Azeri soydaşlarıma yardım etsin.

Ülkümüzün gerçekleşmesi ancak nesiller boyu sürecek bir görev aşkı ve sabıra bağlı...

Yılmayalım!

TTK

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2006 »
Yaparız yapmasına da bu iş için yürekli adamlar lazım.Gereklimi derseniz bence acil olarak yapılması lazım çünkü Aliyev yakın bir zamanda üstü kapalı bir anlaşma ile Karabağı ermenilere verecek.

Çevrimdışı TeknikTürk

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 215
Ynt: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2006 »
Aslında Azerbaycandan önce Türkiyede bir Türkçü devrim yapmak gerekli,maalesef amerikan güdümüne bizden fazla girmiş ülke zor bulunur.Azerbaycan eminim Türkiyeyi izleyecektir.Kilit ülke Türkiye.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #4 : 28 Haziran 2006 »
Bence kilit ülke Azerbaycan çünkü orada şartlar daha müsait.

Çevrimdışı TeknikTürk

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 215
Ynt: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2006 »
Bence kilit ülke Azerbaycan çünkü orada şartlar daha müsait.
Doğrudur,Azerbaycanda darbe yapmak kolay olmasına karşın Türkiyede imkansıza yakındır,taki toplu bir halk hareketi olmadığı sürece.Ancak farzedelim Azerbaycanda Türkçü bir darbe oldu,bu darbeden Türk Dünyası ne kadar etkilenir?Azerbaycan tüm dünya Türklerini ne kadar etkiliyebilir?Türkiye ile kıyaslarsak oldukça cılız kalacağı kesin.Ben o yüzden kilit ülkenin (hem tarih,hem kültür,hem sanat,hem bilim hemde teknoloji yönünden) Türkiye olduğunu düşünüyorum.Çünkü iş sadece darbe yapmakla bitmiyor,darbe sadece darbeden sonra yapılacak atılımlar için yani kesin zafer için bir ön aracı.Eğer yapılacak darbenin arkasından kurulacak hükümet/hükümetler başarısız olur,halkın ihtiyaçlarını karşılayamazsa  Türkçülük uzunca bir süre tıpkı kominizm gibi sönükleşir hatta diğer Türk devletlerindede Türkçülüğün sonu 0lur ki sonuç bu olacaksa böyle bir darbe hiç olmasın.En azından geleceğe umutla bakarız,aksi takdirde bir umutta kalmaz,saman alevi gibi parlar söneriz kanaatindeyim.Yani demem oki böyle bir darbeyi yapacak devleti eline alacak güç bu büyük sorumluluğu kaldıracak alt yapıda olmalıdır.Bu ülkede bence Türkiyedir.
Saygılarımla....

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2006 »
Bir kere Türkiyede darbe yapmanız mümkün değildir.Darbe yapmak için teşebbüs bile etseniz karşınıza polis,jandarma,TBMM Muhafız Taburu,Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı,il ve ilçelerdeki askeri birlikler çıkacak.Bütün bunlara nasıl karşı koyacaksınız?

İlaveten...darbeci taraf olarak mecburi hallerde karşınıza çıkan polise veya jandarmaya veya askere kurşun sıkmaya yüreğiniz razı olacakmı?

Azerbaycanda bu iş için ortam müsait ve bu tür bir darbe yaparsanız Küveyt kadar zengin bir ülkeyi yönetme şansınız ortaya çıkacak.Yani bütün devlet kadrolarına Türkçüleri yerleştirebilirsiniz.

Azerbaycanda yapılacak bir darbe Türk dünyasını nasıl etkiler? Azerbaycanda darbe yapılırsa bunu ilk olarak Türkmenistan takip eder.Arkasından Kazakistan,Özbekistan ve Kırgızistan takip eder.Azerbaycanda tek merkezden bu Türk devletlerindeki darbelere her açıdan yardımcı olabilirsiniz.

Türkiye bu işten ne kazanç sağlar? Sadece örnek olarak söylüyorum...Azerbaycandaki bir Türkçü iktidar Türkiyede İlteriş Türkçüler derneğine her ay 1.000.000 ABD doları ayırabilir.Bu şekilde yapılacak mali yardımla Türkiyedeki en kötü dernek bile 5 yıl içinde en güçlü siyasi partiden daha güçlü olur.

Ayrıca bu tür bir darbe olursa Azerbaycan ile Türkiye arasında sınırı kaldırarak ilk adımı atabiliriz.Türk Birliği yolunda ilk adım atılır.

Azerbaycan eğitim de dahil her açıdan Türkiyeyi zirveye taşıyacak güce sahip.Bu gün Türkiyeyi matematik alanında dünyada ilk 10 a çıkaran Azerbaycandan gelmiş Türk vatandaşı Türk profesörlerdir.Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri projelerinin çoğu Tübitaktan çıkıyor ve altında Türk vatandaşı Azerbaycandan gelmiş Türk profesörlerin imzası var.

Kısacası darbe konusunda Türkiyenin Azerbaycanla kıyaslanması mümkün değildir.

Çevrimdışı Yabgu

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
Ynt: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #7 : 23 Mayıs 2007 »
CIA'nın gözleri Turan coğrafyasının üzerindedir. Azerbeycan'da veyâ Kırgızistan'da gelişen hâdiselere baktığımız zaman, CIA'nın, oralarda ne haltlar yediğinin farkına varabiliriz. "Darbe" denilmiş... Pekiyi, bu darbe kimler tarafından gerçekleştirilecek veyâ bu darbelerin sonucunda Türk coğrafyasında kimler egemen olacak? Ben şunu bilir, şunu söylerim; Türkiye, Atatürk'ün ölümünden sonra dingonun ahırı hâline gelmiştir. Dış politikasını bile yabancıların arzularına göre şekillendirmeye başlamıştır. Turan Coğrafyasında herhangi bir değişme ve gelişme olmasını istiyorsak, bunu bizim yapmamız lâzım. Pekiyi nasıl yapacağız? Atatürk, Türk milletine çeşitli şifreler vermiştir. Yâni tek yapmamız gereken, daha çok Atatürkçü olmak, (gerçek Atatürkçülükten bahsediyorum, solcuların taktığı Atatürk maskesinden değil) ve Türkiye'yi, Turan diyârının tek hükümdârı hâline getirmektir. CIA ajanları sadece Orta Asya'da değil, Türkiye'de de ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşmaktadırlar. Karşınıza ne zaman veyâ ne şekilde çıkacakları hiç belli olmaz. Velhâsılıkelâm, bir çaşıt egemenliği vardır Türk Coğrafyasında... Millet olarak dikkatli olalım. Darbe yapılır, fakat çeşitli topraklar üzerine inen yumruk bizim yumruğumuz olmalıdır. Eğer başkalarının yumruğunu kabûl edersek, eylül aylarında verdiğimiz gibi, daha birçok gencimizi veririz dar ağaçlarına. Hem de bu sefer dokuz değil, doksandokuz, belki de daha fazla ırkdaşımızı teslîm etmiş oluruz dar ağacına. Son olarak şunları söylüyorum; Dış güçler, egemen olmak istedikleri bölgede çeşitli taktikler denerler. Bu taktikleri izlediğimiz zaman, çoğu zaman kendini sürü psikolojisine kaptırmış, duygusal ve câhil kitlelerin bilinçsiz bir şekilde tepki gösterdiklerini görürüz. Hâlbuki Türk ırkı çok zekî bir ırktır. Kahpece oyunlara aldanmaması gerekmektedir. Ülkemize çeşitli dayatmalar yapılmaktadır. Ilımlı İslâm bunlardan biridir. Ilımlı İslâmın tutmayacağını anlayan düşmanlar, daha değişik stratejilerle saldırabilirler vatanımıza... Ve öyle sinsi ve zekî bir şekilde taarruza geçerler ki; "Ben vatanseverim" diyen insanlar bile âlet olur bu kahpece saldırılara. Türkiye, Turan coğrafyasının lideri olmalıdır. Lider olmak için zekî, kararlı, güçlü ve dikkatli olmak lâzımdır. Bu özelliklere sâhip olmayanlar lider olsalar bile liderlikleri fazla sürmez. Türk'ün düşmanı çoktur. Özellikle son zamanlarda Rusya'dan kötü kokular almaktayım. Devletler arası münasebetlerde menfaat ilişkisi vardır. Dostluk falan yalandır. 1940'lı ve 1970'li yıllarda Türkiye'yi kutuplara ayırmayı plânlayan düşmanlar, şimdi de aynı plânı uyguluyorlar. Fakat bu sefer değişik bir şekilde hareket ediyorlar. Tanrı Türk'ü Korusun!

Çevrimdışı Teoman Yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 93
Ynt: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #8 : 11 Temmuz 2007 »
Eger darbeden kastınız büyük bir halk hareketiyle hükümeti devirip.yerini almaksa..
Kızacaksınız ama benim içime sinmez bu.Devlete başkaldırış..Askerle,polisle karşı karşıya gelmek istemem.
Burada zararlı çıkan yine Türk ırkı olur.Akan kanı Türk kanı olur.
Türkçü bir yönetim şarttır ama bu yalnızca seçimle olur.İçimizden geçenleri anlatırız insanımıza.onlardan destek alırız ve istediğimiz Türkçü duruşta bir devlet oluşturulur.(affınıza sığınarak görüşlerimi yazdım)
Evet,övünerek söylüyor ve tekrar ediyorum:
Irkçı,Türkçü,Turancıyım...
Ruh ve yürek sağırları anlamazlar ebni..

Çevrimdışı metehan2001

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
Ynt: AZERBAYCAN'DA DARBE YAPMA GEREKSİNİMİ
« Yanıtla #9 : 25 Temmuz 2007 »
Azerbaycanda daha öncede haydar aliyev zamaninda darbe girisimde bulunuldu,zamanin cumhurbaskani sayin süleyman demirel haydar aliyevi uyarmis ve ayni gün darbeciler öldürülmüstür.Darbe girisimde azerilere yardimci olan Türkiyeden gidenler kendilerini zor kurtarmislardir.o gün darbeci komutan rahmetlik Rusen cevador ve 125 arkadasi katletilmislerdir.Bu darbe fikri pek akillica degil.herkese selam
TANRI TÜRKÜ KORUR VE YÜCELTIR
TANRI TÜRKÜ KORUR