Başbakan diyor ki; "Başka vekil adayı mı bulamadınız?"
Bunu meclise giremeyen tutuklu vekiller için söylüyor.
Acaba kendisi bulamadı mı da, böyle bir adamı seçtirdi?
Başbakan muhtemelen bu adama mesafe koyacak, geçmişte yaşandı. Hoşun agidiyor aslında ama siyasi hareketler bu açıklamaları izâh edemezzler.
Başbakan odunu aday yapsa onu dahi seçtireceğini teyit etmiş oluyor
Memleketin perişanlığına dair bir tablodur bu açıklama.
Tonyukuk ağabeye ve yakın dostlarıma hep söylerim sohbetlerimizde;
Memlektin hali yine böyle olsun, yine sıkıntılı olsun, bana sadece Milli eğitim bakanlığını versinler. Yeni nesili yetiştirirek memleketin bekasını cümle aleme gösteririm!
Eğitimsizlik ya da gayr-ı milli eğitim, bilim ile teknik ile ilgisi olmayan eğitim, düşüncelerden yoksun, sadece batıl ve saçma inançlar üzerine yapılan eğitimlerin sonuçlarıdır bunlar.
Ben bu adama kızmıyorum. O'nu yetiştiremeyen devlete kızıyorum.
Mustafa Kemâl hakka erdi, bu memleketin çöküşü başladı. İnönü geldi, devlet, devlet olmaktan çıktı, Menderes geldi, yolsuzluk, devleti soymak mübah sayıldı, amerikancılık başladı. Darbe oldu, 60 darbesi oldu ama ABD şakşaçılığı devam etti; boş varillerin bile hesabını soruyorlardı bizden. Eski CHP milletvekili ve büyüeklçi Şükrü Elekdağ deli gibi ABD'nin haklarını savunuyordu, bu variller de ABD'nin diyordu. Ecevit ve Demirel geldi, millet birbirine kırdırıldı.Tek kârımız Kıbrıs Harekatı idi ama o'nu da başaran kahraman Türk askeridir.
Özal zaten 80 darbesinin projesidir, ABD'nin bugün tayyipgilleri getirttiği gibidir. Çiller daha konuşmayı bilmezken nasıl başbakan olduğunu kimse sorgulamadı ama siyasi bilgisi üst düzeyde olduğu sanıldı, millete öyle gösterildi.
Uzatmayayım; millet düşünce yoksunu iken bu saydıklarım bize haktır. Sorgulamayan, tvlerden gördüğünü tatbik etmeye çalışan bir millet olduk çıktık. Okumuyoruz ama her okuduğumuzu doğru sayan, beyinsiz muamelesi yapılan ve söde aydın takımlarını tvlere çıkarıp onların görüşlerini beynimize kazıtılmaya çalışlan milletiz.
Bu yaşananlar bie hak değildir de, nedir?