benim sözüm:
Bu tür yahudi düsmanligi yapilmasina karsiyim. Siz dünyaya gelirken secebildinizmi ne olarak geleceginizi?
bu sözümü anliyamamissin ve bunu yazmissin
Yukarda sen bu sözü yazdiginda dünyaya gelirken ne oldugunu seçebiliyor musun demistin, bunu hangi soy olarak gelmeyi seçebildin mi gibi anlasiliyordu. Halbuki simdi hangi dine ait olarak dünyaya gelmekten diye degistiriyorsun sözlerini. Demekki hangi inanç üzere geldigini seçemiyorsun yzmak istemistin ve ilk yazarken yanlis yazmissin. Kendi eksik yazmani sorgulayacagina, bizi kalayliyorsun.
hic bir sey degistirmedim, ayni sözümün arkasindayim ama senin sorunun sözlerimin sadece yarim okuman ve anladagin bir seye kendi kendine gülmen. Kalaylamak kelimesinin tam anlamini bilmiyordum Türk Dil Kurumuna baktim orada söyle yaziyor "Eksiklikleri, kusurlari görünüste gizlemeye çalismak"
Cümlelerimi anlayamadigin gibi birde gizlemeye calistigimi mi iddia ediyorsun?
Burada da iyi birsey söylemeye çalisirken yine karistirmissin. Ben senin söyleyemedigini yine dogrusuyla anladim ki, sen musevi inancindan olmak ile yahudi olmak ayni sey degil diyorsun, musevilik inancin ismi ve dahi yahudilik irk bagi da gerektiren musevi toplulugudur diyorsun.
Fakat dogru gibi görünse de bu dedigin de malesef o kadar basit bir izah ile geçistirilecek meselelerden degil, çok çetrefilli konu.
Senin dini bu kadar ön planda tutman ve "Gerekirse kürtle arapla farsla düsmanligimizi erteler geçici rafa kaldiririz ve yine Ingilizle Vatikan'la Roma'yla Fransizla yahudi ile savasiriz." demen, senin sadece "genis" ufkunu gösteriyor.
Kiminle savasacaksin ingilizle, Vatikan la yahudiyle? yan sokaginda pkk bayragi asili dururken, sen düsmanligi birakip bisikletinle sefere mi cikacaksin?
Budizmi ve Budistleri komik buldum hayatim boyunca, hristiyanlik denilen inanci da hiçbirzaman sevmedim, Sii'ligi de senin hayal edemeyecegin kadar derin arastirdim, hiç fena bir çorba olmadigi içinde yok yok denilecek kadar sentezlemelerden olustugunu gördüm Sii'ligin. Yahudileri de hiç sevmedim hayatim boyunca.
Yani ben Gagavuz görsem ona da hristiyanligin içine düstügü saçmaligi zevkle anlatirim, yine benim kandasimdir fakat inancinin yanlis oldugunu ve Türklere uymadigini zevkle saklamadan söylerim. Musevi Türk'e de söylerim.
Senin ufkun dincilikle basliyor ve burnunun ucunda dincilikle bitiyor, Türkcüyüm deme baska yerlerde, bu kelimeyi lekelemekten baska bir sey yapmiyorsun.
Turan eger bir gün kurulacaksa, senin gibi dincilerle bu mümkün degil! Sen bisikletine binip Vatikana karsi savasmaya git.
Her Türkçü ülkücüdür, fakat sen bu açiklamadan sonra halen Ülkü sözcügünü siyasi bir olusuma indirgiyorsan, bu da senin cehaletin olur.
Anlasilan sen bir konu hakkinda tartisirken, sözlerin anlamini kanitlayacak aciklamalari yazacagina kisisel saldirislara gecmeyi, kendi kendine gülmeyi adet edinmissin. Bir konu hakkinda tartismada bu tür sayiklamalari olan bir insan herhalde kendi cehaletini karsisindakinde ariyor.
"Ülkücülük" kelimesi TDK: "Bir ülküyle belirlenmis olan, bu ülküye çikar gütmeden bagli kalan yasama biçimi ve dünya görüsü, idealizm" bu kelime Türkes'le beraber ünlendi ve temellerini Türk + Islam üzerine kurdu, senin anladigin "Ülkücülük" eger farkliysa, o zaman bir kelimeyi kullanirken ardindan da yazmalisin "benim icin ülkücülük farkli anlam tasir ama anlatmaya calissam zor anlatamiyorum" deki senin ülkücülük anlayisina anlayis göstereyim!