Sayin YANLIZKURT,
herkes kendi tarihini yazsa sanirim avrupadakiler utanc verici tarihlerini hemen degistirirler. Bence bizim tarihimizde utanc kelimesi kendisinden utanir oralarda yer almaya. Utanc kelimesi türkler haric kimseden utanmaz.
... Batılılara göre; Türkler medenî kabiliyete sahip değillerdir. Medenî olamadıkları gibi medeniyet düşmanıdırlar. Sarı ırka mensup olan Türkler fethettikleri yerlerdeki medeniyetleri yıkmışlardır. Ayrıca Türklerin yaşadıkları topraklar kendilerine ait değildir. ...
Medeniyet kelimesinin anlamini aramaya baslarsak, medeniyet herkese göre degisir. Cinliler yemek yedikten sonra bögürüyorlar, amerikalilar hapsirana sinir oluyorlar, almanlar vucuttan sesli hava birakmayi normal görüyorlar, ingilizler ickiyi icip kendilerini kaybediyorlar, fransiz kadinlari sokaktan gecen bir yabanci kisiye tekme atiyor, belcikada erkekler kücük tuvaletini herkes gözü önünde yapiyorlar, hollandada pencerelerde perdeler yok herseyi saklamadan yapiyorlar, .... peki bunlar medeniyetlimi?
Medeniyet kelimesi yani Civilization savasi birakip barisa bakmak gibi bir sey. Almanyanin nufusü 87 Milyon, önüne gelen baska sayi söylüyor, fransanin nufusu 65 Milyon, Hollanda ve belcika bunlarin 3 de 1 bile etmiyor, ama hepsi Avrupa birliginde ayni sayida millet vekile sahip. Neden? Cünkü medeniyetli almanlara medeniyetli öteki avrupalilar güvenmiyor. Gecmiste Almanya cok medeniyetli oldugu icin sürekli yandaki komsularina saldirip onlari anekte etmek istiyorlardi, emperialism.
Türkler medeniyetleri yikmistir, dogru, ama unutmayalim fransada Versaille de Günes Krali Ludwig yaptirdigi sarayda bir tane tuvalet bile yapmadi ve herkes perdelerin arkasina yapiyordu. Paris les gibi kokmaya baslayinca PARFUM ü buldular. Kadinlar ellerinde Toile ile dolasip yaptiklari faekaletleri örtüyordu.
Simdi sorsam türkler nereye yapiyordu diye, cevabini ben bile verebilirim. Yere kuyu kaziyorlardi.
Simdi kim medeniyetli?
Bence bizde medeniyet bakisi degisik. Ben avrupalilara medeniyetli demiyorum, degiller cünkü.
Ve benim okulda okudugum kitaplardada türklerden cok güzel seyler yaziyordu.
) Yeni bir dialog alani actik galiba.