Kaçak sigara konusu açılınca geçmiş yıllarda bireysel olarak verdiğim bir mücadele anım aklıma geldi, bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gelirinin pkk denilen kahpe örgüte gittiğini bilmeyenin olmadığı bir ülkede, Şehirlerimizin göbeğinde aleni bir şekilde kaçak sigara satılması her zaman beni düşündürmüştür. Düşündürürkende bir mücadeleye sevk etmiştir.
Bakıyoruz hainler açıktan kaçak sigara satıyor, güvenlik kuvvetlerimiz, zabıtalar, devletimizin çeşitli organlarında görev yapanlar hatta bürokrasi dahil bunları görüyor, lakin onlarda bizim gibi bakmakla yetiniyor.. Biz bakarken Doğuda Mehmetçik kaçakçılara göz açtırmıyor ve canı pahasına mücadele ediyor...
Dedim ki; nasıl bir iştir bu, Asker Sınırda canını ortaya koyacak, bu alçaklarla mücadele edecek. Bir yolunu bulup sınırdan geçen veya pkk evlerinde üretilen kaçak tütün mamulleri, Büyükşehrin göbeğinde bağıra bağıra satılacak. Kimsede bu işe dur demiyecek..!
Kendi kendime bir mücadele yöntemi hazırladım
Önce güvenlik kuvvetlerine uyarılar da bulundum, hiç biri takmadı, hepsi topu birbirine attı.
Belediye zabıtaları, biz mesai içinde zaten kovalıyoruz dedi... vs
Baktım ki, buralardan bir hayır gelmeyecek..
O dönem meşhur olan, Arena, Deşifre, Haber Özel gibi yasa dışı işleri gün ışığına çıkaran T.V programları ile iletişime geçtim ki; birçok gayri resmi iş özel t.v programları tarafından deşifre ediliyor du.
Kültür bakanlığı kantininde bandrolsüz cd satanlar,
İçkili eğlence merkezlerinde kaçak alkol satanlar, vs
Bir umut aradım: bir programını, aramızda geçen konuşma şu şekilde,
"Önce kendimi tanıttım,
Şikayetiniz neydi sorusuna,
şu cevabı verdim;
-Vatana ihanet etmek suç mu?
-Suç,
-Peki kamu kuruluşlarının ihanete göz yumması?
-Suç
Ülkede yapılan her türlü kaçakçılık suç mu?
-Suç
- Kaçak Alkol?
-Suç
- Korsan cd, kitap vs.
- Suç
- Peki kaçak sigara?
- Elbette suç efendim..!
- Velhasıl her türlü kaçakçılık suç ve sizde toplumsal boyuta çıkan kaçakçılık olaylarını gün ışığına çıkarıyorsunuz ve bir şekilde müdahaleye sevk ediyorsunuz?
- Evet efendim,
- Çok iyi,
- Efendim açık konuşun şikayetiniz nedir?
- Kaçak sigara olayı,
-Pek anlayamadım.
- Anlatayım; Kaçakçılığın her türlüsü suç, Sınırda mehmetçik kaçakçılarla canı pahasına gecesini gündüzüne katıp mücadele ediyor, lakin büyükşehirlerde açıktan kaçak sigara satılıyor, kimse bu işe dur demiyor. İllaki kan dökülmesi mi gerekiyor ki, zaten kanda dökülüyor..
- Sizi anlıyorum, büyükşehirler dediniz hangi şehir efendim?
-İstanbul, Ankara ve İzmir hangisini sayayım..
-Bir tanesini söyleyin,
- Ankara
-Semt ismi söylemeniz gerekiyor.
-Ankara Ulus,
-peki ulusun tam olarak neresi,
-Heykele giderken, Hale girip çıkarken, taş merdivenden geçerken...
-Anladım efendim, şikayetiniz Ankara sorumlularımıza iletilecek, "
Bizde bekliyoruz hala yayınlanacak..
Bahsettiğim programların yerinde yerler esiyor,
O dönem görev yapan amir ve memurlar emekli olmuş ikinci baharı yaşıyor...
Aynı hikaye ise, devam edip gidiyor...
Tanrı sonumuzu hayır etsin....