Gönderen Konu: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!  (Okunma sayısı 12162 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRKİYEM

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 137



CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler: Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz.


CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler'den ''ana dil'' görüşmeleri sırasında şok ifadeler...

Meclis Genel Kurulu dün gece ana dilde savunma konusunu konuşurken büyük bir rezalete sahne oldu. CHP'li Birgül Ayman Güler'in Kürtler'i aşağılayan sözleri gündeme yıldırım gibi düştü.

Anadilde savunmanın görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'na sadece yumruklar damgasını vurmadı. CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." sözleri önce Meclis'i, ardından da dalga dalga yayılarak Türkiye'yi sarstı.

Daha önce AK Parti'nin anayasal vatandaşlık tanımını değiştirerek "Türk sözü ortadan kaldırılıyor" çıkışıyla gündeme gelen Güler, bu kez de Türk ulusuyla Kürt milletinin eşit görülemeyeceğini söyledi. Bu ırkçı söylemin CHP ve MHP sıralarından alkış alması ise olayın en vahim tarafıydı. İşte anadilde savunma tartışmalarına damga vuran ve Meclis tutanaklarına giren o sözler:

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Burada herhâlde şimdiye kadar böyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat'ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize "Siz." diye diye inanılmaz şeyler söyledi.

HASİP KAPLAN - Devletin değil, Türkiye'nin parlamenteriyim.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.

MEHMET METİNER - Yok öyle bir şey. Ne alakası var?

OKTAY VURAL - AKP-BDP koalisyonu zaten!

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? "Türk vatandaşlığı"nı değil, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü "Bizim temelimiz Anasırı İslam'dır." diyor.

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI - Sayın Başkan…

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Türklük ırkçılıktır." diyor.

İHSAN ŞENER - Doğru söylüyor.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.

MEHMET METİNER - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkçı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - O büyük ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz.

MEHMET METİNER - Anayasa'yı size rağmen değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Sosyal demokrasiye "militarizm" demek ha?

İDRİS BALUKEN - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

İDRİS BALUKEN - Biz asla milliyetçi değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.

İDRİS BALUKEN - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hiç merak etmeyin.

SIRRI SAKIK - Vallahi, Türkiye'de sizin faşist anlayışınız var.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
TÜRK'ÜN KALBİNİN ATTIGI HERYERDEYİZ

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2013 »
Bu konuşma neticesinde CHP Adıyaman Milletvekili istifa etti, helal!!! dokunmuş demekki!!! peki bu kadar  entrikalar ihanetler olurken AKPli Türk Milletvekillerinden istifa eden varmı? Dokunma neticesinde! yok! ben hatırlamıyorum "Yazıklar olsun desekde boş, demesekde, değişen bişey yok.
Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2013 »
CHP Hamzaçebi’nin Kılıçdaroğlu’na 'Salih Beyin istifa ettiği söyleniyor. Gruba ulaşan bir istifa metni yok. Ancak doğruysa Meclis Başkanlığı’na iletilmiş olabilir efendim' yönünde bir bilgilendirmesi oldu.

Kılıçdaroğlu’nun ilk tepkisi şaşkınlık taşıyan bir yüz ifadesiyle 'Allah Allah öyle mi diyorlar' oldu ve kurmaylarına "İstifayı işleme koymayın" talimatı verdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra törenden ayrıldı.

                               Sayin Birgül Ayman´a tesekkür ediyoruz . Assagilik soy mensubu kürt pisligin istifa etmesini sagliyacak kadar etki gösterdiyse "bundan sonra mesru müdafaa hakkimizi kullanmak icin saldiridayiz " demek cesaretini gösterdiyse sahsini saygi ile selamliyorum . Diger yandan kemal Kilicyan isimli Ermeni kürt melezi "istifayi isleme koymayin" talimati ile bizi yaniltmadi. Fransada gebermeye varan üc terörist fahisenin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Hüseyin Aygün isimli kürt irkcisi kavata sahip ciktigi gibi Salih Firat isimli kahpe evladina sahip cikmasi CHP deki Türk soylu milletvekillerinin bir daha düsünmelerine vesile olmasini dilerim .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2013 »
''Yunan Ankara'ya dayandığında eşittikte ondan sonra mı eşit olmadık''
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türkler ile Kürtler eşit olmaz" sözlerine, "Yunan Ankara'ya dayandığında eşittikte ondan sonramı eşit olmadık" yanıtını verdi.

       Kurtulus savasinda Yunan Ankaraya dayandiginda kürtlerde magaralarda gizlenip bir kürt daha fazla üremek icin analarina bacilarina dayaniyordu , isin asli böyle . Azda olsa Ermeni doktorlarin cephedeki yaralilarimizi tedavi ettigini tarih kitaplarinda okudum . Itlerle kürtlerle alakali bilgi ordumuzu arkadan vurduklari isyan cikardiklari seklinde geciyor . Gecende bir andamiz bilgilendirmisti . Yunana esir düsen kürtler , yunan komutanlarin testislerini yalayip yalvarip yakarip " Bizi öldürmeyin Türklere karsi savasalim " diyerek teklifleri kabul edilmis atalarimiza karsi savasmislar : Bu köpek hayal kuruyor :
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2013 »
Mecliste bu bayana destek çıkacak birisi varmı diye düşünüyorum! yoksa oda gelen tepkilere itlerin ürümesi karşısında kıvırır diye endişe ediyorum. Bahçeli Amca Bilecik söğütte esmiş gürlemiş, Çık Ankara Tandoğana çağır bütün sana bağlı Bozkurtları, es gürle boy göster de korksun ürksün hainler.
Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2013 »
Gazetecilere yaptigi basin aciklamasinda kivirmadi sözlerinin arkasinda durdu . Kilicartigi ermeni kemal " partimizde etnik milliyetcilik yapmiyoruz" diyerek dikkatini cekti . Oysa kadinin milliyetcilik filan yaptigi yok . Tam tersine Türklügü sulandirarak " Türk bir irkin etnik tanimi degildir " tezini savunuyor . Asagilik kürtün etnik anlamda milli bir irkin adi oldugunu kabul ediyor , yani kürte kürt derken Türke ulus diyor . Buna göre Türkiyede yasiyan bütün etniklerin geneline verilen isim Türkmüs .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #6 : 24 Ocak 2013 »
”Türk kavramı bir ırkı anlatmaz”

”Konuşmanız ırkçılık olarak nitelendirildi, bunu kabul ediyor musunuz?” sorusuna da Güler, şu yanıtı verdi:

”Katiyen kabul etmiyorum. Çünkü Türk kavramı bir ırkı ya da etnisiteyi anlatmaz. Yüz yıla yakın zamandır Türk kavramı anayasada yazılı olan ulusal vatandaşlığın adıdır. Öyle ki bizde Musevi inancına sahip, Süryani inancına sahip, Boşnak ya da Kırmançe, Zaza çok farklı etnik kökenlerden ve hatta Müslüman, gayrimüslim insan Türk vatandaşı kimliğiyle yaşar ve yüz yıla yakın süredir şunu ararız, ’devlet etnik ve inanç bakımından kör olsun.’ Böylece etnik elbiselere sıkışmayalım, özgürleşelim. Ne yazık ki Diyanet İşleri Başkanlığı itibariyle bakın belli bir mezhepe sıkıştı. Bazı uygulamalar itibariyle bakın orada burada hemşehricilik, etnikçilik, ırkçılık bence bu. Türk vatandaşlığı kavramı bütün bu farklılıklara karşı körleşmek, özgürleşmek anlamına gelir. O nedenle ’Türk ulusu, Kürt milliyeti’ diye bilimsel kavramları kullandım. Biraz soğukkanlı düşünmek ve gerçekten bilimsel kavramlarla düşünmek zorundayız. Yaşamımız biçimleniyor, kimin ne yaptığı belli değil. Irkçılık biçimindeki o değerlendirmeyi iki tür nitelendirebilirim ya cahildirler ya da kötü niyetli.”


                            "  Türk kavramı bir ırkı ya da etnisiteyi anlatmaz. " "Türk kavramı anayasada yazılı olan ulusal vatandaşlığın adıdır " Türklügün bir irk oldugunu kabul etmiyor . Bütün etniklerin birlesmesinden meydana gelen karisik ( kozmopolit multikültürel ) bir etnikler kokteyli oldugumuzu savunuyor . Inanilacak gibi degil ama böyle ne yazikki .

                           
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2013 »

                            "  Türk kavramı bir ırkı ya da etnisiteyi anlatmaz. " "Türk kavramı anayasada yazılı olan ulusal vatandaşlığın adıdır " Türklügün bir irk oldugunu kabul etmiyor . Bütün etniklerin birlesmesinden meydana gelen karisik ( kozmopolit multikültürel ) bir etnikler kokteyli oldugumuzu savunuyor . Inanilacak gibi degil ama böyle ne yazikki .

                           

Yukarda demiştim Motun Andam sözünün arkasında durmak kıvırmamak için, hele böyle bir ortamda  yürek lazım dik duruş için, zaten  CHP dende bişey beklediğimiz yok.  Son değerlendirmesi ilk konuşması ile çelişiyor açıkca belli, çok üzücü tabi.

Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #8 : 24 Ocak 2013 »
Motun Yabgu andamin söylediklerine katiliyorum. Birgül Ayman Güler; "Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsini" diyerek aslinda hicte irkci bir söylemde bulunmamis.
Birgül Ayman Güler hanim Ulusalcilardaki kabul edilen görüs olan, "etnik temele dayali olmayan Türk üst kimligi altinda bütün etnik unsurlari bütünlestiren(!) Ulusalci milliyetcilikle, kürtcülerin savunduklari etnik milliyetciligin bir olmadigini" ifade etmeye calismis.
Yoksa bu sözleri ile,"Türklerin kürtlerden üstün oldugunu ya da Türklerle k.rtlerin irk bazinda bir olmadigi" ifadesine kesinlikle vurgu yapmamis.

Az önce Ülke Tv denilen tayyibin borazanligini yapan televizyon kanalina denk geldim, bu mevzuyu tartisiyorlardi, resmen Birgül hanimin söyledikleri üzerinden Türk Milliyetciligine dolayisi ile Türklüge adice saldiriyorlardi diger taraftan ise BDP´yi kendini Türkcü Fasistlere(!) karsi savunan mazlum bir toplulugun masum partisi gibi göstermeye calisiyorlardi !

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: CHP'DE KRAL ÇIPLAK DİYEN BİRİSİ ÇIKTI!
« Yanıtla #9 : 24 Ocak 2013 »

                            "  Türk kavramı bir ırkı ya da etnisiteyi anlatmaz. " "Türk kavramı anayasada yazılı olan ulusal vatandaşlığın adıdır " Türklügün bir irk oldugunu kabul etmiyor . Bütün etniklerin birlesmesinden meydana gelen karisik ( kozmopolit multikültürel ) bir etnikler kokteyli oldugumuzu savunuyor . Inanilacak gibi degil ama böyle ne yazikki .

                           

Yukarda demiştim Motun Andam sözünün arkasında durmak kıvırmamak için, hele böyle bir ortamda  yürek lazım dik duruş için, zaten  CHP dende bişey beklediğimiz yok.  Son değerlendirmesi ilk konuşması ile çelişiyor açıkca belli, çok üzücü tabi.



                         Andam sahsim adina bu kadini bu haliyle bile begeniyorum hic yoktan iyidir . En azindan CHP tabanina bir mesaj vermis oldu. Birde milliyetci gecinen MHP li Meral Boksener ciksa iki kelime havlasa ya nerde ?
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.