Bugün Türk olup hristiyan,yahudi,şamanist,budist vs olan kardeşlerimiz var.Müslüman Türkler bu kardeşlerimize dini bir kenara bırakıp kardeşim diyebilecek mi ? Ben bir ateistim fakat tüm Türk kardeşlerimi kucaklamaya hazırım.Bunu özellikle ülkücülerin yapacağından şüpheliyim aaa pis ateist beyler bu hinduymuş inek getirin laflarını şimdiden duyabiliyorum.Herkesin dini geri plana atıp ırk üzerinde odaklanması lazım yoksa biz kendi içimizde bölünürüz.Bunu dinsiz ol olarak algılamayın sadece dininizi içinizde yaşayın diyorum.
TürkYürek;
Bizi ülkücülerle veya bir başkasıyla karıştırmayın. Huntürk Otağı gerçek laikliği kabul edip bunu; yaşam felsefesi haline getiren Türkçü bir kuruluştur. Bu noktada kimin ne dediği veya diyeceği pek umurumuzda da değildir.
Elbette ki din kişioğlunun içerisinde yaşayacağı bir olgudur. Ancak laik olmak dini reddetmek, dine karşı çıkmak ve Tanrı tanımaz olmak demek değildir.
Yazdığınız iletiyle kendi kendinize çelişkiye düştüğünüzün farkında değilsiniz. Hem ateist (Tanrı tanımaz) olduğunuzu ileri sürüyor ve hem de "
Tanrı Türk'ü Korusun" yazısının yer aldığı resmi imza olarak kullanıyorsunuz.
Tanrı Türk'ü Korusun sözünü her yazısının sonuna ekleyerek Türkçülere miras bırakan kişi; Türkçülük Ülküsünün yolbaşçısı Uluğ Bilge Atsız Ata'dır.
Neye inanır veya inanmazsınız bizi ilgilendirmez ancak Türkçülükle ateistliği bir ve özdeş göremez/gösteremezsiniz.
Siz galiba
deistlikle
ateistliği birbirine karıştırıyorsunuz.
Bizim Türk Milletine ait hiç bir değerle sorun ve kavgamız olmadığı gibi özellikle din ve inancıyla ve de bunların yaşama geçmiş haliyle de bir sorunumuz yoktur/olamaz/olmayacaktır/olmamalıdır.
Dincilikle, dindar olmak aynı şey değildir. Bizim sorunumuz dindarla değil, dincilikledir. Bu ayrımı yapamadığımız sürece Türk Milletinin, başta inançları olmak üzere, değerleriyle kavgalı duruma düşeriz ki bu durum Türkçülük anlayışla bağdaşmaz.
TTK.