Bravo aynen katiliyorum düsünce ne!
Bu konuda Almanlar kadar olamadik!
adamlar santrofor SIKINTISI cektigi dönemlerde "Seve seve oynarim alman milli takimda" diyen Brezilyali`ya bile tenezül etmediler! gururlarina yediremediler dünya nin gözünde aciz görünmeyi!!!
Alman Milli takiminda polonya'li doludur (podolsky, klose, ...). Hatta baba'dan Türk Mehmet Scholl'üde oynatmislardi, unutmayalim.
Türk Milli takiminlarina gelirsek:
Basket Takiminda hemen hiç Türk yok gibi: Ersan Ilyasova, Ermal kuko, Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoglu ... Arnavut-Balkan-Sirp. Mehmet Okur'se çerkez. Sorulmasi gereken soru: Türk'ler fazla uzun olmaz, oyun kurucu mevkiinden baska yerde, Türkler olmaz; Bu takimda kaç Türk var?
Futbol: Nihat Kahveci, Ilhan Mansiz, ... bunlar zaten Türk'e benzer.
Brezilya'lilara gelince, bence oynasinlar. Eger irk engel ise: niçin Hakan Sükür oynuyor, oynadi?
Tamam da, bilinen alman takimindaki melezler alman ekolunden yetisme!
Benim degindigim konu, SIKINTI cektigi zaman da disardan birini almamalari!
Burda cok hasas davrandi almanlar, aciz duruma düsmemek icin!
biz ise Aurlio yu vatandas yapip milli takima aldik, yani acikcasi aciz durumda oldugumuzu ifade ettik!
nicin kendi sporcularimizi kendimiz yetistirmiyoruz!
Ben suna inaniyorum ki yetenekli binlerce sporcumuz var Türkiye de, ama ellerinde imkan yok!
Sadece milyonlari disardan getirdigimz futbolculara/ sporculara harciyoruz!
bu aciz durumumuzu yabanci ülkelerde alay konusu oluyor, haberin ola!
Naim Süleymanogluna harcanan paralari bir düsün!
O paralarla kendi sporcularimizi yetistirsek daha iyi olmaz mi?
elvan i vatandas yapiyorlar Türkiye icin madalya kazansin diye!
Yani kisacasi biz hep hazir sporcularla mi basarilara ulasacagiz???
Türkiye de yapilan harcamalar bir kere yanlis, ilk etpta güvenlik icin ayrilma li ondan sonra da Egitime harcansin, diye düsünüyorum, cünkü Türkiye de en cok devlet bütcesinden Diyanet Isleri Bakanligina aktariliyor!!!
Saygilarimla