Embesil herif sanki cennete gitmiş, yaşamış dönmüş.Hadis kitaplarında yazan her saçmalığa inandıkları ve uygulamaya koydukları için ,bu gün tüm müslümanlar ,dünyanın gözünde terörist.Dikkat edin hiçbir programda islamın erkeğe 4 kadın hakkı tanıdığı konusu tartışılmaz...Neden?
Adam inanıyorsa inanır. Bende kendi şahsıma, dinin söylediklerini "balık atadan türeme" efsanesine nazaran son derece gerçekçi ve mantıklı buluyorum.
Bende cennete inanıyorum, ne yani yasak mı?
Burası Stalinist Rusya'mı?
Milleti maddi olarak, vücutlarını ortadan kaldırabilirsiniz; ama insanların ruhlarına pranga vurulamaz.
Siz daha önce deistim demiştiniz.
Ve iletilerinizi okuyunca; Türk Milliyetçisi bir tavırdan daha çok Monoteizmi eleştiren bir tavrınız var.
Geçenlerde bir üye "hayat imtihan" diye bir şiir eklemişti, ona dahi tahammül edememiştiniz.
Başka bir başlık altındada "dünyada dinler zor durumda, aşırı milliyetçiler din düşmanı oluyor" türü tuhaf bir tepkiniz vardı yine.
Sizin için Milliyetçilik bir öncelik mi gerçekten, şüphe içindeyim.
Bu tür karaktere sahip insanlar, zamanla nefretleri körelince, rahatlıkla komünist olurlar.
Sizde bu felsefi altyapı hazır. "Kürtle karşılaşınca midem bulanıyor" olgusu geçici oluyor maalesef.
Bugün Kürtten miden bulanır; yarın bu tür konularda senin gibi düşünen bir başkasını görürsün; kim bilir, yelkenler suya inebilir.
Milliyetçilik kendini anti-teist, din düşmanı olarak konumlandıran bir fikir sistemi olarak görmek yanlış. Tarihi süreçte bunu gösterir, hedeflenen ideal toplumda. Milliyetçilik ve din, çeşitli kombinasyonlarla topluma renk verir. 1930 Almanyasındada böyleydi, bugün Abd'deki Protestan KKK'de dahi öyle.
Neyse,
Hayretle iletilirinizi okumaya devam ediyor.
Turan Dursun veya Aziz Nesin'den ne zaman alıntı yapacaksınız merakla bekliyorum.