Gönderen Konu: ITLERINDE (kürtlerin)BIR DEVLETI OLSUN  (Okunma sayısı 4015 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Bu öneri çok tartışılacak: Kürtlerin de bir devleti olsun
'Düşünmek taraf olmaktır' sloganıyla yola çıkan Taraf gazetesinin köşe yazarından tartışma yaratacak öneri: Kürtlerin de bir devleti olsun.
29 Kasım 2007 / 10:11
Bu-oneri-cok-tartisilacak:-Kurtlerin-de-bir-devleti-olsun
Yıldıray Oğur/Taraf
KÜRTLERİN DE BİR DEVLETİ OLSUN
Başlığı okuyup hop oturup hop kalkan kalmadıy­sa, herkes yerine oturduysa medenice, efendice şu meseleyi bir konuşalım.

Kürt sorununu bu saatten sonra akıl değil, yürek çözecek. Türkler ve Kürtler birbirimizi tedavi edeceğiz. Türklerin ilacı Kürtlerde Kürtlerin ilacı Türklerde. Bundan sonra yaşayacak insanlar bu acıları yaşamasın diye civanmertlik göstereceğiz, unutacağız, hatırlamayacağız, bağışlayacağız. Haklı nefretlerimizi toprağa gömüp, gerçek bağışlamanın azabını yaşayacağız. Çözüm kolay değil, daha en büyük acıyı çekmedik, henüz kimse yenilgiyi kabul etmedi, henüz kimse kendiyle hesaplaşmadı, henüz kimse kimseyi bağışlamadı. Türkler ve Kürtler kemale erip yeniden sözleşmek için çilelerini doldurmadılar he­nüz.

Biz Türkler cesaretle ve samimiyetle şu soruyu soracağız önce;
Bu coğrafyada Türkler, Araplar, Farslar ve Kürtler yaşıyor. ilk üçünün devletleri var. Kürtlerin yok. Ne­den?
Ulus-devlet mi kaldı diyebilirsiniz. Bakın dünyada bölgesel ittifaklar var artık dersiniz, doğrudur. Bizim devletimiz var da ne oluyor dersiniz. Bu ülke Kürtle­rin de ülkesi diyebilirsiniz. Haklısınız.
Ama dört millet üç devlet konusunda ulus-dev­letler tarih sahnesine çıktı çıkalı Kürtlerin yaşadığı psikolojik ezikliğe, asimile olma korkusuna bunların hiçbiri deva değil.
Neden bizim de bir devletimiz olmasın sorusuna 'Kürtler tarih boyunca bir devlet kuramamıştır' gibi aşağılayıcı bir açıklama dışında bir cevap veremezsek, istediğimiz kadar iyileştirme, reform yapalım bu sorun çözülmeyebilir.

Bugün bu coğrafyada daha fazla insan ölmeden Kürtlerin bu hayalinin gerçekleşmesi için tarihi bir şans var elimizde. Ama bu şansı kullanmak için hem Türklerin hem de Kürtlerin fedakarlık yapması, affet­menin acısını yaşaması gerekiyor.
Şansımız, tarihin bu aşamasında proje devlet Irak'ın acı bir biçimde parçalanması, devlet olmak için 70 milyonluk Türkiye'nin korkuları dışında artık eksiği kalmamış dört milyon nüfuslu bir bölgesel Kürdistan yönetiminin ortaya çıkmasıdır ..

Biz istesek de istemesek de bir gün Kuzey Irak'ta bir Kürdistan kurulacak. Eğer bugünkü politikalarla devam edilirse bu devletin ve Kürt ulusal birliğinin kurucu düşmanı Türkler ve Türkiye olacak. Bu so­runların da acilarımızın da her gün biraz daha artması demek sadece. İkinci yol bu devletin kurulmasına yardımcı olmak. işte Türklerin fedakarlığı bu olacak. Kürtlerin tarihsel travmalarını iyileştirecek tek formül de bu. Peki, Türkiye'deki Kürtler onlarla birleşmek isteme­yecek mi? Tabi Türkiye kendi Kürtlerini rahatlatıcı politikalardan vazgeçerse, buyurun isteyen oraya gitsin falan derse, istemeye devam edebilirler.

Bugün ya da gelecekte bir devlet istememek de Türkiye'de yaşayan Kürtlerin fedakarlığı olacak. Na­sıl dünyadaki tüm Türkler Türkiye'de yaşamıyorlar­sa, bunun hayalini kuranlara Turancı diyip onları marjinalize ettiysek Kürtlerin de hepsi de Kürdis­tan'da yaşar diye bir kural yok. Kürtler de Büyük Kür­distan isteyenleri marjinalize etme basiretini göster­meliler.

Kürtler; Türkler, Araplar ve Farslar arasında asimile olma travmasından ancak bir devletle kurtulabilirler. Bir devletle Kürtçeyi, Kürt kültürünü koruyup ve ge­Iiştirebilirler. isterlerse Eurovision şarkı yarışmasına Kürtçe şarkıyla katılıp Türkiye'ye 12 puan bile verebi­lirler. Devlet sahibi olmanın öyle pek de matah bir şey olmadığını ancak yaşayarak görebilirler. Böylece Türkler de Ülkelerinin bölüneceği travmasından kur­tulacaklar, Türkiye'de yaşayan Kürtleri rahatlatacak daha cesur iyileştirmeler yapabilecekler.

Yani Türkler ve Kürtler yeniden sözleşeceğiz. Söz deyin bu işi burada hayırlısıyla bitirelim artık.

 Herhangi bir serefsiz oglu serefsiz,cikipta böyle bir öneri getirebiliyorsa,durum bizim bildigimizdende vahim.Taraf gazetesini bunu dillendirmek icin cikardiklari belli oldu.Bu anasiyla zina etmis serefsiz oglu serefsizin,bu cesareti iktidardan aldigindan,süphem yok,Bizim böyle yazmaktan baska yapacak seylerimizinde olmasi lazim.TTK
 
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Sinem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 47
Ynt: ITLERINDE (kürtlerin)BIR DEVLETI OLSUN
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2007 »
Taaaaaaaa cehennemin dibinde olacaksa olsun.
TÜRKÜM BEN. SADECE TÜRKÜM...

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Ynt: ITLERINDE (kürtlerin)BIR DEVLETI OLSUN
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2007 »
Olan bizim Kerküktei Türkmen lerimize olucak...

İlk önce onlar için bir çözüm bulmamız gerekirken,gidiyoruz saçma sapan şeyler ile uğraşılıyor.

Bu Sözüm Sayın Başbakanımıza bir kere bile Kerkükteki Türkmen lerimiz ile ilgili ne açıklama nede herhangi Türkmenlerle ilgili bir sözlerde bulunuyor..

Yani gelicek olursak,halk da ayaklanması lazım..Ama Kerkük Türkmen leri için...Tv lerde bile Kerkük kerkük diye Provakasyon lar yapılması lazım..

Kendi Şahsi Düşüncem budur..

Saygılarımla

Alper Tunga

İlteriş İSTANBUL

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2155
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: ITLERINDE (kürtlerin)BIR DEVLETI OLSUN
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2007 »
Birinci Dünya Savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğuna dayatılan Sevr antlaşmasının 62. ve 64. maddeleri kürdistanın kurulmasını öngörmektedir.
İngiltere'nin başını çektiği işgal kuvvetleri ve ABD, kürt devletinin kurulması için 1919-1923 yılları arasında büyük gayretler sarfetmişler; Başbuğ Gazi M. Kemal Atatürk'ün "Türk Milletini yok etmeden, kürt devleti kuramazlar" diyerek ortaya koyduğu kararlılık ve Türk Milli direnişi batılıları; bu hain planlarını rafa kaldırmaya mecbur etmişti.
Batı hiç bir zaman Sevr'den vazgeçmedi, geçmeyecek de..!
Rafa kaldırılan bu plan seksen yıl sonra, ta ki 1920 li yıllardaki haritanın bir benzerinin daha ortaya sürülmesiyle, tekrar gündeme alındı.
Türk Milleti; Başbuğ Gazi M. Kemal Atatürk'ün, "Türk Milletini yok etmeden, kürt devleti kuramazlar" inanaç ve iradesiyle hareket ettiği sürece- itiraf etmeliyiz ki mevcut zihniyet ve bu zihniyetin iktidar ettiği kadro varken buna dair endişeler duymaktayım- batının bu hain ve kahpe planı hiç bir zaman gerçekleşmeyecektir.
Batının oyuncağı ve piyonu olmaya can atan kürtler, hayal kurmaya devam etsinler...

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey

Çevrimdışı topuz

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 89
Ynt: ITLERINDE (kürtlerin)BIR DEVLETI OLSUN
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2007 »

Alıntı

Ulus-devlet mi kaldı diyebilirsiniz. Bakın dünyada bölgesel ittifaklar var artık dersiniz, doğrudur. Bizim devletimiz var da ne oluyor dersiniz. Bu ülke Kürtle­rin de ülkesi diyebilirsiniz. Haklısınız.


Şimdi şerefsizin yazdığına bakın kandaşlarım: Güya akıl oyunu yapıyor. Bizim aklımızdan "ulus-devlet mi kalmış" diye bir fikir geçecekmiş. "Bizim devletimiz var da ne oluyor" diyecekmişiz...
Bir kere bu fikirler bizim aklımızdan geçmiyor, bu şerefsizin aklından geçiyor. kıroların devlet kurmasına neden olarak, ulus devletin gereksizliği, bizim devletimizin olmasının hiç bir anlamının olmadığı gibi nedenler ileri sürüyor.

Hani diyeceğiz ki; "Ya kursunlar bir devlet. Ne olacak? Bizim Devletimiz var da başımız göğe mi eriyor?"

Ancak alçak adam ve onun gibi düşünenler, aslında ağızlarındaki baklayı burada çıkarıyorlar. Onların asıl amacı, Türkiye'deki Türk devletini yok etmektir.

Alıntı

Bizim devletimiz var da ne oluyor dersiniz. Bu ülke Kürtle­rin de ülkesi diyebilirsiniz. 


İşte sen bunu asla anlayamazsın, Amerikan uşağı, iş birlikçi... O devlet ki, açlıktan inim inim inlesek de, biz şerefli Türkler'in hayatından daha önemlidir.

Bu yüzden başarısız olacaksınız. Türk'ün devletini asla yıkamayacaksınız!..
Kızıl Elmada Buluşalım!..

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: ITLERINDE (kürtlerin)BIR DEVLETI OLSUN
« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2007 »
Aç tavuk düşünde, kendisini darı ambarında, görürmüş!
İtin de duası kabul olsa, gökten kemik yağarmış.
Göten kemik yağmadığına göre, bu itler, olmayacak duaya, neden amin derler ki?

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: ITLERINDE (kürtlerin)BIR DEVLETI OLSUN
« Yanıtla #6 : 30 Kasım 2007 »
Türk Milleti var olduğu sürece,  İtsoylu kürtler  asla kirli, pis amellerine ulaşamayacaklardır. Bügünlerde iktidardakiler bu it'lere sıcak baksada sonuç negatiftir. Bu hainlere mani olacak tek güç;  Türk ve Türkçü harekettir.  TTK