Gönderen Konu: Jan­dar­ma Böl­ge Ko­mu­tan­lık­la­rı lağ­ve­di­li­yor  (Okunma sayısı 3331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Turkiye'de terorle mucadele diyince akla jandarma gelir.
Apo'nun istegi diyelim, ister pkk istegi diyelim, ister AB dayatmasi diyelim farketmiyor.
Gercek olan sey Akp terorle mucadele damarlarimizi bir bir kesiyor.
Imam hatipli Icisleri Bakanimiz Efkan Ala'ya baglanan Jandarma Genel Komutanligi'na artik Genel Kurmay karisamayacak.
Genel Kurmay'in bu konudaki tum yetkileri aliniyor.
Icisleri Bakanligi, valiler ve hatta kaymakamlar Jandarma'ya hukmedecek.
Turk Jandarma Komutanliklarinda 5 binden fazla subay var, bu subaylardan bircogu emir alacaklari kaymakam, vali ve hatta Icisleri bakanindan daha donanimli, bu tiraji-komik olaya ister gulelim, ister aglayalim.

Turkiye, gectigimiz ceyrek asirda ciddi badireler atlatti. Sovyetler dagildi, Dogu-Blok paramparca oldu. Balkanlar kaynadi.
Yeni devletler orataya cikti ki bunlarin bir kismi Turk devletleridir. Sonra Korfez savasi oldu yani basimizda. Tek kutuplu dunya haline geldik. Bu tek kutuplu dunyada amerikanin oyuncagi olduk, yine de yikilmadik, parcalanmadik. Milli butunlugumuzu korumayi basardik.
Terorle bogustuk, ekonomik sorunlarla bogustuk durduk ulke olarak.
Sonra gectigimiz yillarda arap bahari basladi, Kuzey Afrika ve sonrasinda kapi komsularimizda savaslar. Derken darken yuzuldu yuzuldu kuyruguna gelindi, artik sira bize geldi.
Adamakilli devlet denilecek birkac devlet kaldi, bunlardan birisi biziz, birisi iran, birisi sayarsaniz Suudi Arabistan ve bir ihtimal hem bolge ulkesi sayilabilecek hem de islam devleti olan Pakistan.
Iran akilli bir siyaset ile, saldirinin en iyi savunma oldugunu cozmus bir vaziyette, topraklarinin disinda mudafa yapiyor.
Kendinde haric heryerde ortaligi karistiriyor. Suriye'de iran yuzunden bir kurdistan sekillenirken, bugun Irak'ta da Isid ile kurdistan kurulmasina onayak olunuyor. Turkiye'de de olasi bir kurdistan istenirken, Iran bana hic sira gelmeyecek zannediyor.
Turkiye'yi hem ic calkanti hem de olasi dis savas tehdit ederken, Akp'li Turkiye jandarmasini lagvetmekle mesgul.
Bu sadece bolgede terorle mucadeleyi sekteye ugratmakla kalmayacak, toplam personeli ile Turk jandarmasi 200 bini geciyor ve TSK'nin ucte birini olusturuyor. 670 bin denilen ordumuzun ucte biri iste jandarmadir.

Ne diyecegimi bilemiyorum, Turkiye'de solcu, demokrat, sosyalist gecinen ve her firsatta anti-Nato soylemlerinde bulunan zevat ne halt yemektedir merak ediyorum. Anti-Nato'culuk yapanlar Turk jandarmasinin Nato gudumunde olmadigini bilmiyor mu?
Nato gudumunde olmayan bu onemli ordu teskilatlanmasinin dagitilmasi ve icisleri bakanliginin ermine verilmesi, bir kisim personelin ise Kara Kuvvetlerine kaydirilmasi ile surec tamamlaniyor. Terorle Mucadele edecek ana damarimiz kesildigi gibi, Nato kontrolunde olmayan son gucumuz de dagitilmis oluyor.
Eger bir gizli isgal sozkonusu ise, buyrun size bundan guzel isgal olmaz.
Turkiye hala nasil ayakta duruyor bilmiyorum, milletimizdeki kabullenmislik, gereginden fazla metanet ve sabir mi, yoksa bilmedigimiz bir ilahi kuvvetmi bizi ayakta tutuyor bilemiyorum, bildigim teksey sallaniyoruz, iyi sarsildik ve yikilmamiz iyice kolaylasti.

Sonumuz hayrola.

TTK