Akıl yaşta değil,baştadır der bir atasözü.Ama ben yinede yaşınıza nazaran bir saygısızlık yapmak istemem.Dünyanın neresinde olduğunuz,nerelerini gördüğünüz, ve de mesleğiniz,tartışma konumuz değil.Tıpkı bizim reel hayata dair bakış açımızın tartışmaya açıldığı konunun bu olmadığı gibi.Forumdaki konuları yeterince inceleme fırsatı bulamadığınız için,din,Tanrı,kitap,hadis vb konulardaki düşüncelerimizi ve tavrımızı anlayamamış olduğunuzu düşünüyorum.Bizi biraz daha tanıma fırsatınız olsa idi,bu konuda ne kadar erken yargıya varmış olduğunuzu anlardınız.Bizler,gençlerimizin ve insanlarımızın beynini efsanelerle,dogmalarla doldurmuyor,zemzem suyuylada yıkamıyoruz.Efsane olarak nitelediğimiz ve günümüze ulaşan Türk Mitolojisini insanlarımızın bilmesinde nasıl bir zarar görüyorsunuz anlayamadık.Kaldıki,net üzerinde astronomi ve uzay bilimine ilişkin bir çok detayı,ideolojik bir fikir otağında değil,ilgili kurumlardan ve forumlardan öğrenmekten yanayız.Türk milleti,varolduğu sürece Tanrıya ve kainatı onun yarattığına,yer ile gök diye adlandırdığı yer kürede,ikisinin arasında insanoğlunu kıldığına,günümüze ulaşmış bilge kağan ve Tonyukuk anıtlarında değinmiş,torunlarına bu öğretiyi bir inanç,ve kültür mirası olarak bırakmıştır.Hal böyleyken,aklınızda,bizlerin inançsız ve maneviyetsız kişiler olduğu gibi bir kanaatın oluşmamasını ümid ederiz.Büyük dalgaların arasında boğulmama dileklerinizi,tebessümle karşılıyor,binlerce yıl evvelinin,küçük mitolojik kıyaslamalarına bu kadar fazla takılmamanızı,önce orta Asyada yaşamış,o döneme ait insanların,bulundukları bölge ve coğrafya itibarı ile bugünkü gibi national geographic gibi enstrümanlardan yoksun olduğunu gözardı etmemenizi öneririm.Aksi taktirde,Nuh un her canlıdan bir çift yakalayabilmek için,nasıl bir donanıma sahip olduğu ve tüm bunları ne kadar bir zamanda başarabildiği gibi sarmal sorularla beyninizi kemirir durursunuz.Yaban ellerde içinizde hissettiğiniz,Türklük ateşini saygıyla selamlıyorum;ancak hakkımızda yeterli bilgi sahibi olmadan erkence yapılmış yargılarınızı kınamak durumundayız.ESENLİKLE...