Gönderen Konu: Kunta kinte´den,ermenilere görülmemis mesaj  (Okunma sayısı 2556 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ermenilere görülmemiş mesaj
   
A.A.
Ermenilere görülmemiş mesaj
Onu Türkiye'de de tercih edenler çok... Amerikan siyasetinin yeni yıldızı, Demokrat başkan adayı Obama, Ermeni iddialarına şimdiye kadar görülmemiş biçimde destek ilan etti. İşte o müthiş mesaj.

Obama'nın kampanyası

ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti'yi temsil etmesi kesinleşen senatör Barack Obama, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına verdiği desteği yineledi.

             

Obama, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) adlı kuruluşun yöneticisi Ken Hachikian'a gönderdiği mektupta, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni görüşünü paylaştığını bildirdi.

Barack Obama, "Bu trajik gerçeği tanımalıyız. Bush yönetiminin bunu tanımamasının özrü yok ve yönetimin tutumunu değiştirmesi için çaba göstermeye devam edeceğim" dedi.

Bu açıklamasıyla Obama, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını elde etmesinin ardından da Ermeni çevrelerinin soykırım iddialarına verdiği desteği teyit etmiş oldu.

Obama, 2008 başında bu konuda yayımladığı açıklamada, başkan seçildiği takdirde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyacağı ve Kongre'de bu yöndeki tasarıları destekleyeceği sözünü vermişti.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı senatör John McCain ise Ermeni tezlerini desteklemiyor.
 

               Zenci bize kafayi iyice bozmus,birde pelosi adinda bir sifrinti var!! Ikiside demokrat partiden. It-alyan kökenli olmasi muhtemel serefsiz, bir sene önce,Türkiyeye artik ihtiyacimiz kalmadi diyerek,ermeni iftirasini kongreye sunmaya tesebbüs etmisti,sonradan tükürdügünü yalayip geri cekmisti,yanlis hatirlamiyorsam.!
Artik bu tehdit ,iftira ve santajlara son vermenin zamani gelmedimi? Tanri Türk´ü kuru iftiralardan korusun. T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: Kunta kinte´den,ermenilere görülmemis mesaj
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2008 »
ABD yıllardır dünyanın tek hakimi , jandarması olduğunu ileri süren bir ülke .Ekonomisi ve siyasi güdümünü neredeyse yahudiler güdülüyor.Böyle olunca esen rüzgarlar anında yön değiştirebiliyor, Obama demokratlar içinde öne çıkarılan bir şahsiyet,birazcık dolgu malzemesi gibi ,renk veren bir çeşni o kadar.Ülkemiz bulunduğu konum dolayısıyle her an öne çıkabilecek bir konumda ,yeter ki iktidardakiler gaflet ve delalet içinde olmasınlar.

Çevrimdışı Borokhul Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 224
Ynt: Kunta kinte´den,ermenilere görülmemis mesaj
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2008 »
 Amerika'da en etkili ve güçlü lobiler; Yahudi, W.A.S.P(White Anglo Saxon Protestan-Beyaz İngiliz Protestan) ve İrlanda lobileridir.

 Amerika'da bir kişi Başkan olmak istiyorsa, WASP ve Yahudi lobisinden en azından birinin desteğini alması şarttır.

 Bunların yanındaki Ermeni ve Yunan lobileri ise sayısal, etkinlik açısından yukarıdakilere göre daha etkisiz olsalarda Türkiye karşıtı kampanyalar düzenlemekte ve Amerika'daki Seçimler esnasında adayları etkilemek için oldukça faal çalışırlar. Belli eyaletlerde etkinlikleri göreceli olarak artar.

 Amerika'da en fazla Ermeni'nin yaşadığı California Eyaleti bunun güzel bir örneğidir. Ermeni Lobisinin en etkili olduğu yerler burasıdır. Zaten California Valisi olan Arnold Scwarzenneger'de(Kendisi WASP'ın desteklediği Cumhuriyetçileriden aday olup valilik seçimini kazanmıştır) Ermeni Soykırım iddialarına bu yüzden destek vermiş ve tanımıştır. Amna WASP'ın egemen olduğu Alabama Eyaletindeki Vali ise Ermeni Soykırımı'nı tanımamış ve Türkiye'yi savunmuştur.

 Kısacası bu dengeler oldukça kaygan siyasi bir zemine dayanmaktadır.

 Örneğin geçen yıl Amerika'da tanınan tek soykırım olan Yahudi Soykırımı'nın savunucu olan Yahudi örgütlerinin en güçlüsü olan AIPAC(American Israel Public Affairs Committee); kavgalı olduğu Ermeni Lobisi'ne şöyle destek olmuştur. Ermeni Soykırımı'nın tanınması hususunda Amerikan Senatosu'na bir önerge getirilmesine ön ayak olmuş ve bu öneri kabul edilmişti. Lakin karar hala uygulanamamaktadır.

 Barrack Obama adlı adayın Ermeni'lere yeşil ışık yakması da belirttiğim süreç ile ilgilidir. Aslında Amerika'da Türkiyeli ve Azerbaycanlı Türkler, bu hususta güçlerini birleştirirlerse; Ermeni lobisini silecek güce sahiptirler. Fakat Amerika'daki şu an tüm Türk Dernekleri Fetullahçı yapılanmalar tarafından ele geçirilmiştir. Dolayısıyla bunlar temizlenmeden herhangi bir karşı lobi ve etkin faaliyet çalışmalarının yürütülmesi imkansızdır.

 

 

 

ilteris9

  • Ziyaretçi
Ynt: Kunta kinte´den,ermenilere görülmemis mesaj
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2008 »
Bush da 2000 seçimlerinde ermenileri destekleyeceğini söylemişti, ancak oyları aldıktan sonra vazgeçti. Muhtemelen bu kunta kinte de aynısını yapar.