Dün okulda Çanakkale Şehitlerimizi anarken aklıma geldi, sizinle paylaşmak istedim: Şehitlerimizi anıyoruz, neredeyse bütün şehitlerimiz için böyle anma günleri mevcut. Ama düşündüm de, en büyük Türk kahramanlarından biri olan Kür Şad ve 40 çerisi için böyle bir anma günü/haftası bildiğim kadarıyla söz konusu değil. Tabi bu tam günün bilinmemesinden de kaynaklanıyor olabilir ama bence bir günü veya haftayı Kür Şad ve 40 Çerisi'ni anma haftası ilan etmeliyiz. Hem onları bir kere daha saygıyla anarız, aynı zamanda ırkımızın neler başarabileceğini de kendimize ve anlamak istemeyen diğer insanlara hatırlatmış oluruz. Üstelik okulda konuşurken anladım ki bir çok arkadaşım, Che'yi yok bilmem Deniz Gezmiş'i tanıyor ama Kür Şad dediğimde o kim dediler. Öyle kızdım ki... Nesil de bilinçsiz yetişiyor, neyse, bu anma günü veya haftasıyla yeni neslin dikkati de çekilebilir ve böylece onlar da ırkımızın ne kadar üstün olduğundan haberdar olurlar, Kür Şad'ı ve 40 Çerisi'ni yeni nesillere de aktarmış, tanıtmış oluruz. Resmi bir şey olmasa da, Türkçüler olarak aramızda böyle bir şey olabilir. Onları tabi ki her an anıyoruz ama böyle özel bir günün olması bence daha iyi olurdu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Tanrı Türk'ü Korusun.