Gönderen Konu: Lenin´in Türk düsmanligi  (Okunma sayısı 7919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Lenin´in Türk düsmanligi
« : 31 Aralık 2012 »
Kimilerine göre Lenin Kurtulus savasi sirasinda Türk dostu oldugu icin(!) Türklere yardim etmistir (hani Orta Asya´daki soydaslarimizin Kurtulus savasi sirasinda yaptiklari yardimlari Lenin yapti diyenler varya), kimi kizilcik bozuntusu kozmopolit mankurtlara göre ise ezilen halklarin koruyuculuguna soyunmustur !

Bolsevik devriminden sonra Lenin´le yollari ayrilan sevgilisi Belyayef´in sürgündeyken hatiralarini yazdigi "Kizil Bayraklar Altinda" kitabindan iki mektubunu alintilayarak Lenin´in nasil bir Türk düsmani moskof oldugunu görecegiz, yine ezilen halklarin hamiligine soyunan bu rezilin nasil bir Slav milliyetcisi oldugunuda görecegiz.

Italyan-Türk savasi ile ilgili Belyayef, Lenin´e yazdigi mektubunda:

"....1911de Italyan-Türk Harbi basladigi zaman Lenin´e yazdigim mekupta, Türkler´in mert, misafirperver insanlar olduklarini, dolayisiyle bir Türk dostu olmakligim hasebiyle bu harpte Türkler´in galip gelmesini arzu ettigimi acikladim...

Lenin cevabinda, fikirlerimi kat-i olarak tasvip etmedigini bildirince, kendisine cok sert bir mektupla mukabelede bulundum.

1912 Ekim ayinda, bununla ilgili Lenin´den bir mektup aldim.

<< Tebrikler,
...................
Simdi politikaya geciyorum, Italyanlar´i hakli gördügüm icin bana sinirli bir sekilde mektup yazmissin. Mesele tasvip degil, Trablusgarplilar(Libyalilar) Türkiye fakirdir diyorlar, ah vah ediyorlar. Halbuki Italyanlar baska...Ben Türkleri asla sevmem, sevilmeye layik insanlar degildirler. Birincisi: Onlar ikiyüz senedir Arap ve diger milletleri esaretleri altina aldilar. Ikincisi: Genc Türkler, Anayasalarinda baska milletlere hak tanimamislardir. Insanlari zindanlara atmakta, öldürmektedirler. Trablusgarp´i Italyanlar alirsa, yerlilere daha büyük haklar taniyacaklar, tüyleriyle beraber derileri de yolunmiyacaktir. Italya, Afrika yabanilerine daha iyi muamele eder. Italyan parlamentosunda bütün partiler ayni hakka sahiptirler. Italyanlara müstemleke(sömürge) lazimdir. "Gercegi arayan" Italyanlar iyi bir düzen kurarlar...Sonra Italya Trablusgarp´e cok yakindir. Tipki Rusya´nin Türkiye´ye olan cografi yakinligi gibi. Bize Türkiye lazimdir (burda Türkiye bize lazimdir derken mutlaka Bogazlarin ve Türkiye´nin Rusya´nin tarafindan isgal edilmesi lazimdir demeye getiriyor)
<< Sihhatli, akilli ve neseli ol. Yoldasin Lenin>>
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Yine Belyayef´e yazdigi bir baska mektubunda:

<<...Iste bugün gazetelerde okudum: Italyanlar Trablusgarp´ta esareti kaldirmislar. Genc Türkler´in (Ittihat ve Terakki´yi kast ediyor) Anayasasi Trablusgarp´te üc yil hic bir ise yaramamis, sen istedigin kadar tasvip etme. Italyan-Türk harbi, biz Ruslar´in isine cok yarayacaktir. Bogazlar bize cok lazim. Siyasi, ticari ve Rusya´nin genislemesi bakimindan ve gemilerimizin Dünya sularina hakim olmasi icin Bogazlar bize cok seyler kazandiracaktir.
Hatta ben Bogazlar´i ele gecirdikten sonra Konstantinopol´un Büyükderesinde süreta bir toprak memuru gibi görünüp, karargahimi orada kuracagim.
Diger bir hususta, Italya-Fransa arasinda bir harp patlak verirse, en büyük gayem, bütün Slav irkini birlestirip Rusya´nin himayesi altinda bir Pan Slav Imparatorlugu kurmayi cok hem de pek cok arzu etmekteyim. Bunun icin de Italyan-Türk harbinde Türkler´ín maglup olmasini isterim.
Bu emellerim tahakkuk ettikten sonra, henüz hayatta iken, seninle birlikte tropik ülkelere yerlesmek ve Afrika´nin hurma ve portakal bahcelerinde kendi elimizle Moskova cayini demliyerek saadet icinde yasamak en büyük arzumdur.
Ilerdeki neseli günlerimiz icin seni tebrik ederim.
Sihhatli, neseli ve mesut ol.

Her an senin Lenin>>

Çevrimdışı Türkeli_Bozkurt

  • Türkçü Turancı
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 39
  • Kürşad ve kırk çerisi
    • http://hunturk.net
Lenin´in Türk düsmanligi
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2012 »
Esenlikler dilerim.

Bilgiler için teşekkür ederim kandaşım.Bu Türk düşmanlarının gerçek yüzünü herkes görmeli çoğu kişiye sorsak lenin ve lenin gibilerini iyi biri olarak tanımlar.Lenin ve lenin gibilerine dikkat etmek lazım.

Esen kalın
Bana göre Ticanilik, Nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi
hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.

Hüseyin Nihal Atsız

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=I-qLhJyCxBQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=I-qLhJyCxBQ</a>

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 541
Ynt: Lenin´in Türk düsmanligi
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2013 »
Sultanbekov un ağzına,diline,yüreğine,dombra ya vuran bileğine sağlık.Ata topraklarından öyle bir rüzgar estirmiştirki bu Türkü ile,dinleyipte,ürpermeycek Türk evladı yoktur.

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: Lenin´in Türk düsmanligi
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2013 »
Hatta ben Bogazlar´i ele gecirdikten sonra Konstantinopol´un Büyükderesinde süreta bir toprak memuru gibi görünüp, karargahimi orada kuracagim.
Ulu Atamız Atsız Bey:
Tarihteki eski Roma hoş bir hayaldir,
Hayal bütün insanlarda olan bir haldir.
diye çok güzel demiş.

Birde kelam-ı kibar sahibi büyüklerimiz: Hayalinen yaşayanın g.... k..... demişler.
Kızıl soysuz Lenin itine ne oturdu ama.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.