Cudi: biz senin gibi bösküvü çocugi deliz tegmen bak sinirleniyem ha cevab ver hade.
Murat: Ağız temizliginin büsküvi ile ne alakası var medeniyet anlayışın bu kadarmı kıt!
Cudi: kes lo bana edebiyet yapma size haber getiren köstebek kim onu söyle hiç acımam yok haa eskerlerini tek tek gözlerinin önünde öldürürüm en sonda seni gebertirem
Arkasındaki nöbetçiye dönerek git radyoya haber ver 1subay ve iki er esir almışak ordanda gastelere ve tv,ye bildirin
Hala konuşmamakda ısrar ediysen! arkasını döner elindeki kaleşin dipçigiyle ani bir hareketle muradın karnına vurur sonrada kasık altına vurur murat pek belli etmemeye çalışır fakat felaket bir acı içindedir dipçik darbesini göğüs hizasına doğru birkaç defa alır cudi vurdukça küfür etmeye başlar elleri ve ayakları bağlı olan murat hem darbe alıyor hemde küfürle karşılık veriyor meydan okuyor dik duruyordu dipçikle başınada darbe almıştı kanlar içinde bayıldı. Cudi: dışarıdaki nöbetçiye gözün üstünde olsun dedi ve gitti
Diğer tarafta erler Muradı endişe ve çaresizlik içinde bekler kendi aralarında fikir beyan ederler
Serdar: Ben Komutanımızın ismini çok defa duydum atılgan cesaretli korkusuzdur hatta lakabı “Kasırga” dır Kasırga gibi siler süpürür engel tanımaz operasyonlarda çok başarı sağlamıştır
Hakan: neden götürdüler acaba ne yapacaklar?
Murat bir süre sonra ayılmaya başlar başından akan kanlar yüzünü kaplamıştı müthiş bir ağrı hissediyordu gözünün önündeki kanları kolları sayesinde silmeye çalışır.
Nöbetçi kız muradı kontrol eder biraz bakar süzer içinden uzun ve yakışıklıymış diye geçirir mağaranın ağzından seslenir: Tegmen nerelisen sen? Murat yüzüne bile bakmaz hiç oralı olmaz cevabda vermiysen şunu bilki buradan kurtuluş yok!
Murat: yüzüne bile bakmadan defol git başımdan defol hadi! Kız biraz daha yaklaşır: cesaretlisen sen yazık! ama Canlı çıkamıyacaksın buradan.
Murat:neden yazık olsun bana vatan hainligi yapmadım emperyalist köpeklerle işbirligi yapmadım şerefli Türk ordusunun Askeriyim ölümden kaçmak isteyenler korksun.
Kız: Bizde korkmuyoruz korksaydık burada ne işimiz var! Beni dinle doğruları anlat konuş yoksa seni işkence ile konuştururlar bugüne kadar işkence ile konuşmayan olmadı burada bilesen tegmen.
Murat hala kızın yüzüne bakmaya tenezzül etmedi öfkeden bir of çekti .
İlk defa kızın yüzüne baktı ve: SİZDE BİLİNKİ!! BEN ANKARALI TÜRKOĞLU TÜRK! KASIRGAYIM Çakallarınız ya beni öldürür yada ben süpürürüm hepinizi.
Dedi ama farklı bişey vardı hayret ama nasıl olurki bir an düşündü beyninde fırtınalar koptu film şeridi gibi neler geçti neler beyninin derinliklerinden. Kıza bakmaya devam ederken karşı meydan okuma geldi : bizde kürt kızı oğlu kürdüz duydunmu iyi duy kürdüz bizim çöplügümüzde diklenme sonun yaklaşıy senin. Murat bir süre sessiz kaldı mutlaka sormalıydı şaşkınlığı iyice artmıştı
Murat:Tamam sonum yaklaşsın bişey sorucam nerelisin
Kız: ne edecen nereliyem sanane! Sen bana söyledinmiki ben söylüym?
Murat: söyledim işte Ankaralıyım dedim sende söylermisin, kız biraz durdu düşündü sonra Urfalıyam nolduki
Murat: örgüte katılanların içinde Urfalı oranı azdır, kız çok daha azdır hangi aşirettensin
Kız: Karakeçiliyem
Murat: bir of çekti yüzüne akan kanları tekrar bağlı kollarıyla silmeye çalıştı
Kız: Neden off çektin
Murat:Bende Karakeçiliyim
Kız: sendemi Kürtsen?
Murat :Biran acıklı bir tebessüm etti hayır ben değilim
Kız: Karakeçiliyim dedin
Murat: karakeçililer Türk aşiretidir, Eskişehir Bursa,Kırşehir,Ankara, Bilecik ve Urfaya yerleşmişlerdir Oğuzların kayı boyundandır
Kız :Oğuzmu o nedir?
Murat: Türklerin atası karakeçililerinde atası
Kız: Senin atan olabilir benim değil cıvıtma
Murat: Urfa karakeçililerinin bir kısmı çeşitli sebeblerle Kürtleşmiştir merak edip sizin oradaki insanları yerinde izledim gözlemledim gelenek ve görenekleri hemen hemen aynı hatta kilim motiflerinde bile birebir benzerlik var söylermisin nasıl oluyor bu
Kız :Ben bilmem kürdem sen ne diysen lo tegmen
Murat: yüz tipin görünüşün hiç kürde benzemiyor Aydan Şener diye bir kadın var ona benziyorsun düşün! kürt kızlarında farklı bir yüz tipi var sen onlara benzemiyorsun
Kız: Çok fazla konuştun kendince beni uyutma taktigi belirlemişsin kürt savaş kampında sökmez bunlar seviyeni sınırını bil, istersem ben bile seni öldürürüm kimse bişey demez
Murat: Eğer gerçekten söylediğin gibi taktik uyguluyorsam ve buna inanıyorsan hemen vur şunu bilki! Sen Türksün dediklerimi iyice bir düşün sadece sen değilsin belki milyondan fazla aslını kaybedip asimile olan Türk var bölgede,
Bak görmedim ama tahmin ediyorum
şöyle bir aile çevreni gözünün önünden geçir her yönüyle birde diğer kişilerle karşılaştır çok fark oldugunu göreceksin biliyorum bana çok kızıyorsun ama birde haklı olduguma inanırsan sustu
Kız: eee ne olacak
Murat: boşver sen dediklerimi bir düşün
Kız: Geri kalan cümleyi söyle ne olacak
Murat: neyse boşver
Kız: söyle içinde kalmasın
Murat: İnanırsan söylediklerime büyük bir vicdan azabı çekeceksin ölen Askerleri düşünüp kendini harab edeceksin ama gerçegi gördügün içinde tarifi imkansız mutlu olacaksın
Kız : (Belli belirsiz öfkelendi)Seninle bunları konuşmuş saymıyam ölmeni zevkle seyredecegim ben kürt kızıyam tamammı!! sizden hakkımızı kanla alacaz!
Murat kıza manalı bir şekilde bakıyor sadece üzülüyordu bir müddet birbirlerine baktılar kız öfkeli murat düşünceli sonra kız hırçın bir şekilde hızlıca çıkarken: ölümün benim elimden olacak büyük bir hakaret yaptın bana dedi mağaranın kapısına çıktı.
Cudi mağaranın kapısına gelip nöbetçi kızdan murat hakkında bilgi aldı İsrail ve abd den misafirleri oldugunu kısa bir süre kalıp gideceklerini söyledi
Cüdi : Dostlarımız elimizde esirler oldugunu biliyorlar buna sevinmişler başarımızdan dolayı Başkana tebriklerini iletmişler
İsrailli, abd’li ajanların kampları ziyareti sık sık karşılaşılan bir durumdur hatta taksiksel terör eğitimi verdikleri bile bilinmektedir kamp ziyaretlerini Barzaninin adamları ile peşmerge kiyafetleri içinde gerçekleştirirler.
Cudi: misafirler gittikten sonra şu tegmeni konuşturmak için iki eskeri ölürek sonrada hepsini halledip bir çukura atarız