Turansoylu Irkdaş.Böyle arkadaşlar arasında,mahallede fikir tartışmaları yapmak yararlı birşeydir önce bunun için seni tebrik ederim.
İlk önce Nakşilik hakkında sana bilgi vermem pek birşey ifade etmiyeceği kanısındayım.Çünkü bu tip insanlarla tartışırken bulunduğu tarikatın hakkanda bilgili olman pek gerekmez.Senin esas bilgili olman gereken şeyler Tarikat,Ümmetçilik,Evliyalık ve Tasavvuftur.
Öncelikle Tarikatı anlatmak gerekirse;
Tarikat,Tanrı tarafından bir insana,insan üstü kuvvetler bahşedilerek yanında toplanan Müridleri eğitmesiyle oluşan bir silsiledir.Nakşiliğin ilk kurucusu Şeyh Nakşibendidir.
Bu zatın evliya olduğu söylenir ve kurulduğundan bugüne kadar Müridler eğitilerek en çok yükselen kişi Evliyadan sonraki Evliyalık silsilesini tamamlar.Her tarikatında ayrı ayrı kanunları hükümleri olduğu bilinir.
Süleymancılar,siğara içeni dinsiz sayarken(bende siğara içiyorum),Kur'an da böyle bir huküm yok.Bazı tarikatlar ise kendinden olmayanı dinsiz sayıyorlar.
Oralar ümmetçi yuvasıdır.Ayrıca Tarikatlar Peygamberden sonra ortaya çıkmıştır.Bunların en milliyetçisi Araplarla çıkacak bir savaşta"ben savaşmam"diyecek kadar aşağılıktır.
Ümmetçilik hakkında birşey dememe gerek yok sanırım.
Evliyalık ise Peygamberden sonra gelen Allah dostları diye söylenir.Zatlar Tarikattaki manevi bakımdan en yüksek mertebeye varmış kişilerdir.Her dönemdede her tariakatın ayrı Evliyası olmuştur.Nakşiliğin ayrı,bir başka tarikatın ayrı Evliyası vardır.
Evliya denilen kişilerin elini eteğini öpüp,ona boyun eğmek bir insanı ne kadar yüceltir acaba.Hemde "sadece Allah'ın karşısında secde edin,sadece ona boyun eğin" diyen bir dinin mensuplarına.Eğer buna o Evliya izin veriyorsa bu sadece onun Egoistliğinden başka bir şey değildir.
Kaldı ki bu bir Türk'e ne kadar yakışı kalır.
Tasavvufta,İslamın inceliği olarak söylenir.Bununla ilğilide Atsız Ata'nın Makaleler kitaplarının birisinde bir yazısı vardı.Tasavvufla ilğili bilgileri oradan edine bilirsin.
Bu tip tarikatçı insanlarla tartışma yaparken dikkatli olunmalıdır.Bu tipler kaz kafalı olduklarından bunların fikirlerini değiştiremessin.Ama başkalarını etkilemesini önleye bilirsin.Bunlar ile tartışırken benim yaptığım gibi dinsiz gibi davrana bilirsiniz
ve konulara olabildiğince dünyevi bakın.
Din insanın içinde olan vicdanına bağlı şeylerdir.Ben Müslüman'ım ama vatanıma,milletime zarar getirebileceğine inandığım herşeye karşıyım ve her türlü mücadelemide yaparım.
Ben namaz kılacaksam evimde veya camiide kılarım görevimi yerine getiririm.Ama din kardeşim deyip bir Arap'a asla sevgi duyamam veya müslüman değil diye asla bir Türk boyunu Turan sınırından çıkartamam.
O Evliyalar yüzünden Osmanlıda Türk olmak aşağalık duyğusuna yol açtı.Kimse gögsünü gere gere ben Türk'üm diyemedi.Padişahlarımız sadece ümmeti düşündü ve millet kavramını hiç umursamadı.Bu nedenle Türk olmayanlar veya Türkümsüler müslümanım diye Devletin önemli mevkilerine oturup Türkleri aşağıladılar.
Osmanlıda Vezir'i Azamlığa 200 küsür kişi geçti.Bunların Türk olanları sadece 20,25 kişidir.Bu Padişahlarımızı Evliyaların yetiştirmesinden kaynaklanıyor.Bu konuya Yeniçeri ocağıda dahildir.
Ümmetçiler vatan haini millet haini kişilerdir.Senin ona diyeceğin en güzel söz"sen vatan hainisin" demektir.
Bu milletin önüne Kürtlerden sonra çıkacak en önemli düşman ümmetçilerdir.Sanki Allah onlara ihanet edin demiş gibi hepsi vatan,millet hainidir.
Bir tavsiyemde devamlı sen soru sor ve verdiği cevaplara cevap ver.
Sayğılarımla
Tanrı Türk'ü Korusun,Türk'te Tanrıyı Korusun