Gönderen Konu: nakşibendi tarikatı hakkında  (Okunma sayısı 15328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Turansoylu

• Ziyaretçi
nakşibendi tarikatı hakkında
« : 13 Mayıs 2006 »
nakşibendi tarikatı merkzi konyada bulunan kökü çok  eskilere dayanan bir tarikat.yeniçeriler yani gayr-ı Türk devşirmeler nakşibendi olurmuş.bugün ise nakşibendi tarikatı devletin her mekanizmasına sızmış heryerde çöreklenmiş durumda.geçenlerde arkadaşımın dükkanı bu mahluklardan biri geldi ve elinde gülistan diye bir çok dergi vardı.bu dergilerin tanesini 5 ytl karşılığında satıyolar ve pek çokda aboneleri varmış.adam anında dinden imandan dem vurmaya başladı.konu şöyle açıldı dükkanda arkadaşım ben ve onun nişanlısı vardı.adam ikimizin elini sıktı ama arkadaşın nişanlısının yüzüne dahi bakmadı.bende sordum niye kzın suratına bakmıyosun hacı insan yemez korkma dedim.oda o bize günah başıda açık kadın haramdır.sizler günaha giriyosunuz onunla konuşmakla dedi.bende bi an tepem attı şöyle dedim.kadını tepeden tırnağa kapatıcaz sevdiğimiz insanı nasıl bulucaz manavdan karpuz seçer kucağa alıp hoplatıcaz bu kelek bu sağlam diye öyle mi ayırt edecez dedim.yobazda bağırdı tabii yandaki marangoz çalışanları geldi hepsi sofu takkali falan adamlar bi tartışma bi hır gür tanıdığımız bi büyük geldide ortam yatıştı.başladık konuşmaya adam her şeyi anlatmaya başladı hiç korkmadı hiç susmadı az kalsın katil oluyodum.neyse akşam oldu bunların gültepede dergahı varmış 4 arkadaş oraya gittik.işte bu mahlukların bize söylediklerini yazıyorum.Atatatürk ün heykelleri kaldırılacak insanlar o putların önünde marş okuyor Atatürke tapıyolar.cevap verdim hemen ne tapması o bu ülkeyi kuran insan o bizim yaşama sebebimiz biz ona tapmıyoruz Atatürkü seviyoruz dedim.oda karşılık verdi muhammet putları yıktı ama siz yeni putlar yapıyorsunuz dedi.bende onlar put değil heykel dedim.konu biraz celallendi ve sonra duruldu.yeni bi soru sordum sofuya sen oğlum medresede okuyor demiştin neden okula değilde medrese yolladın oğlunu dedim.cevabı şu oldu devlet okulları dinsiz benim oğlum müslüman o dinine sahip çıkacak dedi.ben yine bi soru sordum medresede oğlun ne eğitimi alıyor.cevap verdi din eğitimi alıyor dedi.peki dedim sence okullar kapatılmalı.evet dedi okullar günah yuvası dedi.sinirimi tuttum ve devam ettik.dedimki peygamber hiç ölmiyecekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışın diyor sen sürekli din eğitimi verirsen insan sadece ahirete çalışmış olmazmı.cevabı şu oldu allah yolunda çalışmak en büyük ibadettir dedi.cehaleti karşısında çıldırmamak elde değildi.konu örtüye geldi.ve şunu sordum.kadın neden kapanmalı dedim.cevabı şu oldu kadın tepeden tırnağa haramdır dedi.bende kuran da öyle yazmıyor ama kadın zinnet yerlerini örtmelidir yazıyor dedim.evet kadının zinet yeri her yeridir dedi.bende eğer bi insan kadının saçından tahrik oluyorsa o sapıktır dedim.yine kıyamet koptu bizi ayırdılar.daha fazla uzatmadan onların görüşlerini yazıyım.okullar kapatılmalı medreseler açılmalı , kadın haramdır kapatılmalı  , Atatürk din düşmanıdır heykelleri yıkılmalı ressimleri kaldırılmalı , milliyetçilik yasaklanmalı herkes ümmetçi olmalı , resmi nikaha gerek yoktur imam nikahı olmalı , modern hukuk sistemi değil şeriat uygulanmalı , tarikat yoldur herkes bir tarikata bağlanmalı , peygamber soyundan gelen insanlar kutsaldır onlara iyi bakılmalı onların yolundan gitmeli , hilafet getirilmeli , islamiyet öncesi Türk tarihi okutulmamalı ,herkes namaz kılmalı namaz kılmak zorunlu olmalı v.s daha aklıma gelmeyen bi sürü saçmalık söylediler.şimdi bana bu şerefsiz sürüsü hakında bilgi lazım çünkü bir arkadaşım bunların bir kısmını doğru bulmaya başladı.

Çevrimdışı aslanargun

• Türkçü-Turancı
Ynt: nakşibendi tarikatı hakkında
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2006 »
Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkesi Laiklik'tir! Bu ilkeyi hiç kimse yıkamaz! Zaten aklıbasında hiç bir insan böyle ümmetçi, yobazların arkasına takılıp gıtmez!

Turansoylu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2006 »
bana bu devşirme dölleri hakkında bilgi lazım.konu hakkında bilgi sahibi olanlar lütfen cevap yazsınlar.

Çevrimdışı Deli

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2006 »
          Soyuna Kurban olduğum Turansoylu kardeşim.Çok haklısın.Bunlar gibi zamanındaki bir tarikat vardı.Tinaciler bu adamlar Başbuğ'umuzun heykelini yıkmışlardı.Bunlar Arap güdümlü pis insanlar.Türkler İslamiyetle öyle kandırılıyor ki size bir tanede ben örnek vereyim.

Benim Ülkücü bir arkadaşım vardı.Genç yaşta Ankara Ülkü Ocakları yönetimine girmişti.Ateşli bir Ülkücüydü.

Bir gün Ocakta karınları acıkmış dört arkadaş aralarında para toplamışlar  buda onların Reisi olamasına rağmen başkasını gönderebilecekken Allah'ın işine bak"biraz hava alayım"diye kendi çıkmış.Dönerciye girmiş cebindeki Üç milyonla dört kişininin paylaşacağı iki döner alıp çıkmış.Yolda bitane Sofi kılıklı adam buna"Selamünaleyküm"demiş bizimkide" Allah'ın selamı" demiş selamı
almış.

Keşke selamı almasaymış adam bunun elinden sıkıp bir dua okumuş sonra"sen İbrahim neslindensin"demiş.Bizimkide gaza gelmiş olacak ki adamla başlamış sohbete.Adamın kılığı kıyafeti tam bir sofi,biraz deli gibi davranıp bizmkini kandırmış.Bizimkide namazında niyazında
kendini Ülkücülüğe adamış genç temiz kalpli bir kardeşimdi.Adam bunu sözleriyle etkilemiş ve sonunda ülkücü kardeşim kendini adama kaptırmış.Öyle olmuşki Adam öl dese ölecek.

Sonunda Adam ağzındaki bakalyı çıkartmış"sen büyük bir kişisin,sen şöylesin,sen böylesin sen şimdi bana bütün dünyalıklarını Allah aşkıyla vereceksin".Adam bizimkinin gururunu okşayınca bizimki adama"yeni aldığı donu,atleti,pijamalarını,pantolonunu yeni aldığı cep telefonunu,ceketini vermiş.Tabi bu kadar şey verilirde döner verilmezmi onuda vermiş.Adamda bunun karşılığı bizim oğlana İki hıyar,bir domates,bir kiloluk tuz vermiş bugün akşama kadar bunu ye demiş çekmiş gitmiş.

Sonra evde Babasıyla büyük bir curcuna çıkmış.Babası polise gitmiş.Bizizmkini Adliyeden çağırmışlar.Savcı bununla güzel bir dalga geçmiş,buda Adliyede,Savcının üzerine yürümüş.

Sonuç bu adamı birdaha bulamadılar.

Yüzyıllardır Türkleri İslamiyetle kandırıyorlar.İslamiyet bu değildir.Tarikat liderine Efendim diye hitap etmek Türk'e yakışı değil,Ona boyun eğmek Türk'ün şahsiyetine aykırı.Ama maalesef oluyor kardeşlerim.

NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı aslanargun

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2006 »
Işte Deli kandaş, bazı kafasız insanlarımız böyle dolmuşlara bile bile biniyor! Biz önce TÜRKLÜĞÜN'LE gurur duy dedikce, bizim yobazlar kafa salayıp duruyor!
Ben dini konulara girmeyi sevmem, çünkü bu vicdan işidir, fakat senin yazdıklarına katılıyorum Deli kandaşım!

Esen Kal!

Çevrimdışı Deli

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #5 : 16 Mayıs 2006 »
 Turansoylu kardeşim sen sadece Nakşilik ile ilgili mi istiyorsun,yoksa diğer tarikatlarla ilgilide olur mu?Eğer tam ne istediğini söylersen elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim.

Turansoylu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 20 Mayıs 2006 »
SOYDAŞIM DELİ SADECE NAKŞİBENDİ TARİKATI HAKKINDA BİLGİ LAZIM HALA ARIYORUM Bİ ŞEY BULAMADIM.YAHYAKAPTAN BEN ORDA 2 SAAT KADAR CEBELLEŞTİM BU DEVŞİRME DÖLLERİYLE BEYİN YOK HERİFLERDE CEVAP VEREMEYECEĞİ SORUYA şeyh İME DANIŞIYIM SONRA CEVAP VERİRİM DİYO KAYBOLUYO.şeyh DEDİKLERİ MAHLUKUDA GÖRDÜM KONYEVİ DİYE Bİ BEYİN FUKARASI ZATEN ARAPMIŞ İT OĞLU İT. SOYDAŞLAR BU TARİKAT HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLARINIZ LÜTFEN CEVAP YAZSIN.

Çevrimdışı Deli

• Türkçü-Turancı
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2006 »
 Turansoylu Irkdaş.Böyle arkadaşlar arasında,mahallede fikir tartışmaları yapmak yararlı birşeydir önce bunun için seni tebrik ederim.

İlk önce Nakşilik hakkında sana bilgi vermem pek birşey ifade etmiyeceği kanısındayım.Çünkü bu tip insanlarla tartışırken bulunduğu tarikatın hakkanda bilgili olman pek gerekmez.Senin esas bilgili olman gereken şeyler Tarikat,Ümmetçilik,Evliyalık ve Tasavvuftur.

Öncelikle Tarikatı anlatmak gerekirse;
   Tarikat,Tanrı tarafından bir insana,insan üstü kuvvetler bahşedilerek yanında toplanan Müridleri eğitmesiyle oluşan bir silsiledir.Nakşiliğin ilk kurucusu Şeyh Nakşibendidir.

Bu zatın evliya olduğu söylenir ve kurulduğundan bugüne kadar Müridler eğitilerek en çok yükselen kişi Evliyadan sonraki Evliyalık silsilesini tamamlar.Her tarikatında ayrı ayrı kanunları hükümleri olduğu bilinir.

Süleymancılar,siğara içeni dinsiz sayarken(bende siğara içiyorum),Kur'an da böyle bir huküm yok.Bazı tarikatlar ise  kendinden olmayanı dinsiz sayıyorlar.

Oralar ümmetçi yuvasıdır.Ayrıca Tarikatlar Peygamberden sonra ortaya çıkmıştır.Bunların en milliyetçisi Araplarla çıkacak bir savaşta"ben savaşmam"diyecek kadar aşağılıktır.

Ümmetçilik hakkında birşey dememe gerek yok sanırım.

Evliyalık ise Peygamberden sonra gelen Allah dostları diye söylenir.Zatlar Tarikattaki manevi bakımdan en yüksek mertebeye varmış kişilerdir.Her dönemdede her tariakatın ayrı Evliyası olmuştur.Nakşiliğin ayrı,bir başka tarikatın ayrı Evliyası vardır.

Evliya denilen kişilerin elini eteğini öpüp,ona boyun eğmek bir insanı ne kadar yüceltir acaba.Hemde "sadece Allah'ın karşısında secde edin,sadece ona boyun eğin" diyen bir dinin mensuplarına.Eğer buna o Evliya izin veriyorsa bu sadece onun Egoistliğinden başka bir şey değildir.

Kaldı ki bu bir Türk'e ne kadar yakışı kalır.

Tasavvufta,İslamın inceliği olarak söylenir.Bununla ilğilide Atsız Ata'nın Makaleler kitaplarının birisinde bir yazısı vardı.Tasavvufla ilğili bilgileri oradan edine bilirsin.

Bu tip tarikatçı insanlarla tartışma yaparken dikkatli olunmalıdır.Bu tipler kaz kafalı olduklarından bunların fikirlerini değiştiremessin.Ama başkalarını etkilemesini önleye bilirsin.Bunlar ile tartışırken benim yaptığım gibi dinsiz gibi davrana bilirsiniz
ve konulara olabildiğince dünyevi bakın.

Din insanın içinde olan vicdanına bağlı şeylerdir.Ben Müslüman'ım ama vatanıma,milletime zarar getirebileceğine inandığım herşeye karşıyım ve her türlü mücadelemide yaparım.
         Ben namaz kılacaksam evimde veya camiide kılarım görevimi yerine getiririm.Ama din kardeşim deyip bir Arap'a asla sevgi duyamam veya  müslüman değil diye asla bir Türk boyunu Turan sınırından çıkartamam.

O Evliyalar yüzünden Osmanlıda Türk olmak aşağalık duyğusuna yol açtı.Kimse gögsünü gere gere ben Türk'üm diyemedi.Padişahlarımız sadece ümmeti düşündü ve millet kavramını hiç umursamadı.Bu nedenle Türk olmayanlar veya Türkümsüler müslümanım diye Devletin önemli mevkilerine oturup Türkleri aşağıladılar.

Osmanlıda Vezir'i Azamlığa 200 küsür kişi geçti.Bunların Türk olanları sadece 20,25 kişidir.Bu Padişahlarımızı Evliyaların yetiştirmesinden kaynaklanıyor.Bu konuya Yeniçeri ocağıda dahildir.

Ümmetçiler vatan haini millet haini kişilerdir.Senin ona diyeceğin en güzel söz"sen vatan hainisin" demektir.

Bu milletin önüne Kürtlerden sonra çıkacak en önemli düşman ümmetçilerdir.Sanki Allah onlara ihanet edin demiş gibi hepsi vatan,millet hainidir.

Bir tavsiyemde devamlı sen soru sor ve verdiği cevaplara cevap ver.

Sayğılarımla

Tanrı Türk'ü Korusun,Türk'te Tanrıyı Korusun

Turansoylu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2006 »
kandaşım deli ben bu dediklerinin hepsini yaptım zaten.dinsiz gibi davranmak hariç hepsini denedim ama adamlarda deve inadı var anlamıyolar.adama sen devşirmemisin diyorum hayır diyo ee diyorum bu tarikata devşirmeler alınırmış eskiden diyorum evet diyo.sen nesin diyorum müslümanım diyo.müslüman olarak doğmadın bee adam diyorum.aptal ben müslüman olarak doğdum diyo.benim beyin fukarası bi arkadaşta buna inanır gibi bi durumda şimdi bu herifi sakalından assam din elden gidio derler.arkadaşı bunların eline bıraksam yoldaşını sattı derler.eğer bu nakşibendi tarikatının TÜRK ırkına yaptığı fenalıkları öğrenirsem bu gidişatı durdurabilirim. :asker: :asker:

Turansoylu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2006 »
evet yahyakaptan bu ümmetçi asalak sürüsü danıştayı basıp kurul üyesi dahi öldürebiliyor.ama malesef önüne geçemiyoruz.merak ediyorum bizim bu ümetçileri kurşuna dizeceğimiz gün ne zaman gelecek.