Gönderen Konu: Nasıl olmamız gerekir?  (Okunma sayısı 2797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tula

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 30
  • Türk Irkı Sağolsun
Nasıl olmamız gerekir?
« : 24 Aralık 2007 »
Nasıl olmamız gerekir?

Hep bunu düşünmüşümdür.Beni kesinlikle  yüzeyselliğe önem veriyor sanmayın.Ama günlük yaşantımızda  bunlara dikkat etmeliyiz.
Burası “Körler sağırlar birbirini ağırlar “ yeri değil. Bu yüksek seviyeli düşünce platformu üyelerinin yaşadıkları toplum içinde  bir ayrıcalıklarının olması gerekir. Adeta  küçük birer çekim alanı oluşturmalı, çevresindeki bireyleri  “KENDİ DÜŞÜNCE VE PLANLARI DOĞRULTUSUNDA” etkilemeleri  beklenmelidir.Niye?

-Taşıdığımız genin asilliği  bunu gerektirir.Zira  dünyada yaşayan bazı alt ırk bireylerine bakarsak  bunu kolaylıkla anlarız.Dış görünümleri, çağdaşlıktan uzak olmaları  zaten ırklarının  bir  zorunluluğu. Oysa Türk asildir. Kendine güvenmeli ve  çevresindekileri  etkilemelidir.
-En önemlisi  amacımızı  marjinallikten kurtarıp çevremizdeki insanları da kendi düşüncemize ortak etmek için. Buradaki  gelecek planlarımız için   gereğinde  80 yaşındaki  büyükannemizi de savaşcı yapabilmemiz için.  Başka yolu  yok. bir araya gelsek, çalışsak bile  tabana yayamazsak başarılı olamayız.Başbuğ Atatürk’ün  emaneti olan ülkemizi  bu  ümmetçi  takımından, bu alt ırk güruhundan  korumalıyız.

Önerilerimi belirtmeden önce aramızda  lise çağında andalarımıza  bir şey hatırlatmak isterim.
Kardeşlerim  şu an okuyor  olsanız da olmasanız da  siyasi ve politik  mücadelelerden uzak durun ve  önce  kendinizi geliştirmeye  bakın  Sizleri büyüten aile büyüklerinizi sevindirin. Onlar sizlerin donanımlı  bir Türk genci olmanız için  her şeylerini veriyorlar. Onların sizlerle  onur duymasını  sağlayın.70’li yıllarda  ortaokul çağındaki gençler ülkeyi kurtarmaya  kalktılar. Bu her şeyden önce Başbuğ Atatük’e bir ihanet.

ÖNERİLERİM
a-Dış görünüm insanın kendine saygısının bir tür yansımasıdır.Yararını anlatmaya ve örneklendirmeye sayfalar yetmez. Hiçbir şey aklınıza gelmiyorsa bile  Başbuğ Atatürk’e bakın.O’nun giyimine  ,kendine olan özenine bakıldığında  her şey anlaşılır zaten.
Örneğin ben saçı başı dağınık bir berbere tıraş olmayı istemem.

b-Her an  ve her yerde  çevremizdekilere  güleryüzlü olmamız  onları dinlememiz  bizlere artı puan kazandırır. Sosyal aktivitelere  girmek  ,  ortamımız harici bireylerin arasına karışmak  fikirlerimizi  küçük haplar halinde  yaymamız için  gereklidir.Evde oturacak ,üşengeçlik yapacak zaman değil.Çok işimiz var.

c-Bol bol okumalı ve beynimizi zenginleştirmeliyiz. Yabancı dilimiz varsa dış basını ve forumları takip etmeliyiz.Unutmayalım  bilgi güçtür. Kendimize güvenimiz arttırır.Burada  yaşı benden küçük  ama bilgisi benim yüzlerce katım ırkdaşlarımı görünce onur duyuyorum.Alın işte anlatmak istediğime güzel bir örnek.O ırkdaşlarımdan ben birey olarak etkilendim.Onlar “ şuraya gidelim ağabey”  deseler giderim.

Bir daha hatırlatayım.Kesinlikle  beni bilgiçlik taslıyor sanmayın.Ben  burada gelecek ülkümüzü gerçekleştirmenin  yollarını arıyor ve sizlerin  düşünsel katılımınızı bekliyorum.

Saygılarımla
Türk Irkı Sağolsun

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2340
  • Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Ynt: Nasıl olmamız gerekir?
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2007 »
Sayın Selim Bey'in bir çerçeve dahilinde dikkat çektiği hususa kısa bir katkı yapmak isterim.

Tartışılmaz bir gerçektir ki: "en tesirli silah, iyi yetişmiş insandır..!"

Fikri donanımını tamamlayarak yetişmiş bir insan lider demektir.

Lider; fikir üreten, yörünge belirleyen, projeksiyon tutan, olayların şekillendirdiği değil, olayları şekillendirerek düşünsel tasarılarına göre yön veren, toplumu çekip-çevirerek amaç ve ülküleri istikametinde sevk ve idare eden model insandır.

Hangi felsefe, inanç, fikir ve ideolojinin olursa olsun, istisnasız olarak her fikrin lideri çok müstesna ve model kişilerdir.

lider fikir, düşünce, ideal ve ülkülerin şahsında tecessüm ettiği (cisimleştiği) hayranlık duyulan, özenilen, gıpta edilen, kendisinden yansıyacak söz ve davranışların kolaylık ve rahatlıkla diğerleri tarafından kabul gördüğü, kitlelerin bilinç altlarında oluşturduğu sempati vasıtasıyla peşinden gidilen ve hatta koşulup, bende olunan insandır.

Lider içinde yaşadığı toplumun değerlerine saygı duyan, onların inanç ve yaşayışlarını eksik, kusurlu ve hatta yanlış bulsa bile buna direkt olarak tavır koymadan tedrici bir metotla sabırla, sevgiyle ve saygıyla onları şekillendirerek istediği kıvama getiren heykeltıraş ustalığına sahip bir öğretmendir.

Lider toplumunun maddi ve manevi bütün değer, kabul ve anlayışlarıyla barışık, önce kendi içindeki kavgaları sükuna erdirmiş, bir bilgedir..

Lider dış görünüşüyle de topluma aykırı düşmeyen, beğenileri toplumdan fersah fersah önde olsa bile bu üstünlüğünü toplumla arasında ayrışma ve yabancılaşmaya vardırmadan törpüleyerek onlara uygun formlar tutabilen, giyimi, kuşamı, konuşma biçimi, davranış şekli, yaşam tarzı ve hayatın bütün boyutlarında sergilediği mütevazı tavrıyla farkını fark ettiren sosyolog gibidir.

Lider asla ulaşılmaz, tanrısal vasıflara ve insanüstü güçlere sahipmişçesine bir imaj vermeden halkının içinde olan, halkının kendileştirdiği, kendi gibi gördüğü "bizim" dediği, gerçektende "onların" insanıdır.

Lider düzgün konuşan, hızlı düşünen, tez çözümler üreten, olağanüstülükler karşısında vakar, sükunet ve duruşunu bozmayan çelik iradeli, sözü kadife gibi gönülleri okşayan, tılsımlı mesajlarını kulaklara değil gönüllere ulaştırabilen bir söz ve hitabet ustasıdır.

Lider sözüne sadık, yaşamı zikzaklardan uzak, şatafatsız, sade ve şaibesiz olan toplumuna veremeyeceği hiç bir hesabı olmayan, geriye dönük çekinceleri, karanlık ve hatta gri alanları bulunmayan berrak ve şeffaf bir geçmişe sahiptir.

Lider iyi yetişmiş, üstün yetenekli, kendisine ait endişeler taşımayan, fedakar, gözü-gönlü tok, mal, makam, ve sair hiçbir şehevi ihtirası olmayan; sevinç ve kaygıları yalnızca toplumuna dair olan diğerkam bir kişidir.

Lider en tesirli silahtır. Çünkü o yaradılıştan var olan cevheri aslisine; aldığı eğitim, terbiye ve bilgiyi katarak mükemmele ulaşmış kişidir.

Lider toplumuna yeni baştan ruh ve mana üfleyerek dirilten, var edip sonsuza dek huzur, refah, mutluluk ve güven içerisinde yaşamasını sağlayan kişidir.

Yüce Tanrı  Büyük Türk Milletini daha 85 yıl önce böylesine büyük bir “benlikle” ödüllendirmişti…

Galiba bu büyük benliğin kıymeti pek bilinemedi ki, yeni arayışların çabası içerisindeyiz…

Her birinin mayasında yaradılıştan liderlik cevheri var olan  Türk çocukları, muhtaç oldukları kudreti damarlarındaki asil kanda, referanslarını da, kendilerini bu kudretin farkına vardıran, Şanlı Başbuğlarının şahsında bulacaktır…

Buna tarih; şahit ve kefil olsun..!

TTK



Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Nasıl olmamız gerekir?
« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2007 »
Ben bu konu hakkındaki görüşlerimi daha önce de yazmıştım.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2204
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: Nasıl olmamız gerekir?
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2008 »
Türkçü, çevresinde örnek tavır ve düşüncelerin sembolü olabilmeyi başaran model bir insandır.
En tesirli ve kalıcı öğreticiliğin ve propagandanın, kişiliklerle sergilendiğini unutmamak gerek.
"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" atasözümüz bu gerçeğin ifadesidir.

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey.