Gönderen Konu: New York Times Soruyor; Ya Türkiye Kendini Yeniden Tanımlarsa?  (Okunma sayısı 3126 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZ_KURT

• Türkçü-Turancı
  • **
YA TÜRKİYE KENDİNİ  YENİDEN TANIMLAYACAK OLURSA;

Samuel P.  Huntington  -Mekke’yi reddeden ve Brüksel tarafından reddedilen- Türklerin, Pan-Türki bir dünyayı seçerek Taşkent’e yöneleceğini yazmıştı. Huntington “Ya Türkiye kendisini yeniden tanımlayacak olursa?” diye soruyor. “Bir noktada, Türkiye Batı’ya katılım için yalvaran bir dilenci olarak aşağılayıcı ve sinir bozucu rolünü terk etmeye hazır hissedebilir ve İslam sözcüsü ve Batı’nın hasmı olarak daha etkili olan tarihsel rolünü sürdürebilir.”

Artık oyunları bizim üzerimize. Dikkatli olmamızın zamanı.
“Hep kabul ettiğimiz esaslardan birisi ve belki birincisi olan hudut meselesi tayin ve tespit edilirken, hudud-u millîmiz, İskenderun’un cenubundan (güneyinden) geçer, şarka doğru uzanarak Musul’u, Süleymaniye’yi, Kerkük’ü ihtiva eder.
İşte hudud-u millîmiz budur dedik!”

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı Egeli Türk

• Türkçü-Turancı
  • **
Er yada geç , insanlar uykudan uyanıp öze dönecektir.Şu anda yaşadıklarımız binlerce yıllık tarihimizin sadece çok ufak bir parçasıdır.Gün gelicek Türk Birliği kurulacak..

TTK

Çevrimdışı Sinem

• Türkçü-Turancı
  • **
Nihayet biri bunu dile getirdi.Türklerin bundan daha doğru bir yol izlemeleri mümkün değil.Bu bizim tarihsel mirasımız ve aydınlık geleceğimiz için atılmlş tek doğru adım olacak.Bugüne kadar kaybedilen zamana acımamak mümkün değil.Türkün kaderi daima öncülük etmek ve baş olmaktır.Onlar bunu nicedir biliyorlardı ama yazıya da dökmeye başladıklarına göre artık onlara daha inanılır gelmeye başladı heralde.
TÜRKÜM BEN. SADECE TÜRKÜM...

Çevrimdışı ULUTÜRK

• Türkçü-Turancı
Zaten bütün korkuları budur bizim bir gün özümüze gerçek kimliğimize dönmemizdir bizim bu komedyadan sıkılıp ayılıp birden tarihsel kudretimizin farkına varmamız olasılığıdır ki onların kabusudur istedikleri kadar satın alınmış yöneticileri sıkıştırsınlar millette böyle bir kanaat uyanırsa durduramazlar bunuda biliyorlar onlar için ideal Türkiye batıya yalvaran para için avuç açan etnik terör ile meşğul edilen basını ile kendisini batıya muhtaç hissettirilen geçlerinin kafası devşirilen ekonomik olarak adım adım işgal edilen bir Türkiyedir aman  bir gün dirilirse kardeş cumhuriyetleride etrafına toplamaya kalkışırsa bizim güdümümüzden çıkarsa diye korkmaktadırlar haksız sayılmazlar Türkiye bu cografyanın doğal lideridir burada Türkiyeye rağmen bir şey yapılamaz yapılsada uzun ömürlü olmaz