GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜ TURANCILAR
Hoşgeldiniz
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ulak Posta: soruhunturk [[@]] gmail [.]com
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Resim Yükle
Türkçü Turancı Otağ
»
GENEL KONULAR OTAĞI
»
GÜNCEL
»
Ordu yemekleri
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Ordu yemekleri (Okunma sayısı 5829 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İsenboğa
Türkçü-Turancı
İleti: 30
Ordu yemekleri
«
:
25 Aralık 2014 »
Sürekli harekat halinde olan ve komşu budunlara saldırarak istila, yağma, fetihler yapan Türk ve Moğol ordularının bu ölçüde yemek kültürleri de gelişmiştir. Şöyleki mesela evde bir ailenin yapamayacağı büyüklükte ve maliyette olan bir aileye bir ay yetecek kadar büyük ölçekte yapılan çoğunlukla kırmızı etlerden oluşan (genelde kuzu eti) yemek kültürümüz var. Bu tür yemekler bana göre geçmişte ordu iaşesi olarak kullanılmaktaydı. Şimdi aklıma gelen bazı yemekleri sizlerle paylaşıyorum katkı sağlıyabilirsiniz.
Kuzu Çevirme
Bütün olarak bir kuzuyu meşe bir şişe takarsın ve közün üzerinde pişirirsin. Hemen hemen bir bölük askere yetecek kadar besin çıkar.
Cağ Kebabı
Erzurum yöresine has bir kebap türüdür. Koyun veya keçi etinden yapılır. Etleri bütün olarak kareler halinde kesersin ve bu kebapta koyun veya keçinin bazı bölgelerindeki etler kullanılır.Tuz karabiber ve soğandan oluşan sosun içinde etler bekletilip şişe takarsın ve bir bölük askere yetecek orandadır.
Testi Kebabı
Yozgat yöresine aittir. Diğer kebaplara küçük ölçekte etlerden de yapılabilir.
Khorkhog
Moğolların yaptığı bir tür kebaptır. Meraklıları youtube dan bakabilir. Bir keçi veya koyun içindeki bağırsak ve iç organları çıktıktan sonra ateşte pişen kızgın taş parçaları ve et parçaları içine konulur. Sonra deri tekrar dikilir, tıpkı düdüklü tencere gibi içinde basınç oluşur ve hayvan şişer. İsteyen içine biber, domates, patlıcan baharat vs. de atabilir. Daha sonra hayvanın tüyleri ütülenir ve közde bir süre bekletilir. Bir bölük askere yetecek kadar iaşe çıkar.
Kayıtlı
Dizliye diz çöktürdük, başlıya baş eğdirdik!
İsenboğa
Türkçü-Turancı
İleti: 30
Ynt: Ordu yemekleri
«
Yanıtla #1 :
25 Aralık 2014 »
Avrupayı istila eden, dizliye diz çöktüren, başlıya baş eğdiren Atilla'nın ordusuna ait büyük yemek kazanları.
Kayıtlı
Dizliye diz çöktürdük, başlıya baş eğdirdik!
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Türkçü Turancı Otağ
»
GENEL KONULAR OTAĞI
»
GÜNCEL
»
Ordu yemekleri