İlk yazıda yapılan açıklamalar bir safsatadan başka bir şey değildir. Osmanlı Devleti'nin tarihinde katliamlar olmamıştır. Ayrıca listede adı geçen Türk büyüklerini burada yanlış sıfatlarla andığınız için bir Türk olarak üzüntü duyuyorum.
Yazıyı okudum ve en alta geldiğimde ünlü Türk şairi Nef'î'nin de bu şekilde hakaretlerin içinde adı geçtiği için gerçekten utandım doğrusu. Size Nef'î'nin Türkleri öven, Acemlerden yani İranlılardan Türkleri üstün tutan birçok beyitini de yayınlamaya hazırım.
Osmanlı padişahlarının anneleri evet yabancı kökenlidir, evet Osmanlı idaresinde devşirme çoktur. Ama bu devleti satma politikası değil tamamen idare ile alâkalı bir durumdur. Neden devşirme yönteminin kullanıldığını ya da haremin yabancı kadınlardan oluştuğunu internette biraz araştırma ile öğrenebilirsiniz.
TeknikTürk arkadaşım Osmanlı Anadolu'dan almış Rum'a, Macar'a yedirdi vs. demiş. Kardeşim o zaman o topraklarda iskân politikası neticesinde milyonlarca Türk yok muydu?
Yani yazıklar olsun diyorum. Divan edebiyatı Türkler ehor mu bakıyordu? Lütfen Allah'ını seversen bir tane belge göster Türkler'e hor baktığına dair. Divan edebiyatının ne olduğunu bilmeyen insanlar burada divan edebiyatı hakkında ileri geri konuşmayı nasıl yapıyorlar hayret ediyorum doğrusu.
Türkçeyi kullanmayıp aşağılık kompleksi falan demişsin... O zaman dil milliyetçiliği yoktu arkadaşım. O zaman Osmanlı bir medeniyetti, kültür birikimiydi. Biz kültürün hepsini kabul ederiz diyordu. İşte bu nedenle Osmanlı ilimde ve bilimde ilerlemişti. Osmanlı döneminde yaşayan şairler Farsça şiir yazarlardı evet Kanuni de yazmıştır, Yavuz da ama bu Farsçayı daha üstün gördükleri için değildir. Türkçe şiir yazmak kolaydır, Farsça şiir yazmak ise hünerden sayılmaktadır. Ayrıca yazılan şiirlerin muhtevasına bakarsan Türk için, Türk'ün hayatını Türk'e anlattığını çok rahat anlarsın. Al sana bir örnek:
Bu şehr-i Sitanbul ki bir misl ü behadır
Bir sengine yek-pare acem mülkü fedadır ( Nedim )
Bu İstanbul mis kokuludur, bir taşına Acem'in bir mülkü yani şehri fedadır diyor. Buyurun buna ne diyeceksiniz şimdi? Bunun gibi yüzlerce beyit eklerim ben size...
Unutmayın, o zaman kullanılan Türkçe de Türkçedir. O zaman belki Türkçe bugün sizin tasavvur ettiğinizden daha fazla önemseniyordur. Sadece bugün bize yanlış gelen bir politika önemseniyordu...