Otağımız hiç iç acıcı değil.
Haklısınız..
Kimseye gidipte "ne olur gelin, bizim otağa yazıp çizin" diye de yalvaracak değiliz
Siz de haklısınız...
Birde; şu an yaz ayındayız. İnsanların çoğu tatilde ya da memleketlerindedir.
İlgisi olmadığını 2 yıl önce keşfettik. Bunu sorunlar arasından çıkarmanız doğru olacaktır. Ağ ortamlarında genel bir sorun var; eskisi gibi otağlar rağbet görmüyor. Hatta en çok paylaşım yapılan yerlerde bile bu sorun mevcut. Yüz kitabı (Face book) gibi alanlar daha çok rağbet görüyor heyhat.
Uzun hikayeyi kısaca böyle tanımlayalım.
burda ya da başka otağlarda sayfalarca ileti eklemek ve yazı yazmaktan bin kat daha evladır.
Sanal ortam araçtır hem de çok büyük ve önemli bir araçtır. Bir kıvılcım buradan yakılır. Kalkıp, tek tek dolaşıp, insanlara ulaşmak zaman kaybı ve zor iştir.
Ağ ortamının önemini küçümsemediğinizi tahmin ediyorum ama bu söze anlam kazandıramıyorum. Herhalde sanal ortamda atıp tutanlardan dolayı bu düşünceye kapıldınız. Bir bakıma haklısınız ama içlerinden ayıklanacakları da elbet görmüşsünüzdür şüphesiz. Otağ'ın kıymetini bilin; doğru kullanıldığı takdirde dernek faaliyetlerinize hem tanıtım amaçlı, hem de iletişim ve fikir amaçlı katkısı çok büyük olabilir.
Çıkan bir haberi otağlara eklemek artık cazip gelmiyor, herkes haberin kaynağından tâkip ediyor.
Daha önce de, bir üyenin açtığı konuya değindim "oku" diye bir konu idi. İçerik olarak okunması gereken kitapları yazalım demişti. Bunun üzerine ortak bir kitap okuyup, fikir beyan edip, üstüne yeni fikirler ekleyip, tartışabiliriz diye önermiştim. Artık otağlarda bu tür konuların yer alması gerekli kanımca.
"Ben geldim haberiniz olsun.... Türkçüyüm damarımdaki kan ARH+ olduğu için" gibi iletiler belki kendilerini tatmin ediyordur ama gerçekten uğraş vermek isteyenleri tatmin etmiyordur.
Şunu da belirteyim; kaldı ki, umduğumuz gibi dört dörtlük yaptık her şeyi. Bunun sanalda kalması halinde yine bir işe yaramayacaktır. Bizim samimi Türkçülere ihtiyacımız var.
Bu konuda birlikte devinmek gerek aksi halde sayfaya yazık olur.
İtiraf etmek gerekirse bakıp çıkıyorum artık.
Sözlerimi basit bir öneri algılamanızı ricâ ediyorum, iğnemelek falan değil amacım...
Sonumuz hayır olsun.
Esenlikler...