Gönderen Konu: PENTAGON´UN ASIL NIYETI ANLASILDI  (Okunma sayısı 2706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
PENTAGON´UN ASIL NIYETI ANLASILDI
« : 06 Mart 2008 »
     PENTAGON´UN ASIL NIYETI ANLASILDI

Harekat bitti, toz duman arasından 'Pentagon planı' çıktı. Asıl niyet netleşti. Pentagon'un en yetkili makamındaki oramiral resmen 'Türkiye PKK ile uzlaşma için masaya otursun' dedi. Bu sözler yine bir süre önce 'çuvalcı generalin' 'Türkiye PKK ile uzlaşma aramalı' sözleriyle birleşti.

İşte Pentagon'un en yetkili ağızlarının yavaş yavaş açıklamaya başladığı gerçek niyet...
Önce 'çuvalcı general' Korgeneral Ray Odierno, sonra ABD Savunma Bakanı Robert Gates şimdi de ABD'nin Merkez Komutanlığı Centcom'un komutanı Oramiral William Fallon... Üçü de hep aynı şeyi söylüyor.

 'ÇUVALCI GENERAL' ASIL PLANI AĞZINDAN ÇIKARDI


İŞTE SAVUNMA BAKANI GATES'İN ASIL PLANI

Irak'ın da dahil olduğu Yakın Doğu bölgesinden sorumlu ABD'nin Merkez Komutanlığı Centcom'un komutanı Oramiral William Fallon, TSK'nın Şubat sonunda kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği sınır ötesi harekatının taktik başarısına kendilerinin yardım ettiğini belirterek, soruna gerçek bir çözüm için ise terör örgütüyle "bir çeşit uzlaşma sağlanması gerektiğini" söyledi.

Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nin oturumunda konuşan Oramiral Fallon, bir milletvekilinin, TSK'nın operasyonunda ABD'nin işbirliği yapıp yapmadığını ve harekatın başarı derecesini sorması üzerine, şöyle konuştu:

TÜRKLER PKK KONUSUYLA YÜZLEŞMELİ

"Türk askeri istihbaratına dolaylı destek sağladık, anladığım kadarıyla operasyonun taktik başarı kazanmasına yardım ettik. Ancak sanırım burada kilit mesele, Türklerin, PKK konusuyla yüzleşmesi için bir yol bulunması, Türklerin (PKK'yı) sadece askeri yönden tasfiye etmesi değil."

Oramiral Fallon, "Onlar (PKK), kesinlikle Türkiye'de birçok soruna, can kaybına yol açtı. Ancak bana göre bunun durması için gerçek çözüm, bu grupla bir çeşit uzlaşmaya varılması" dedi.

KUZEY IRAK İÇİN 'KÜRDİSTAN' DEDİ DURDU


Kuzey Irak'tan "Kürdistan", PKK'dan da "KGK" (Kongra Gel) diye bahseden Oramiral Fallon, kuzey Irak'taki "bu tip bir istikrarsızlığın ve hareketliliğin, ABD'nin Irak'taki operasyonlarına potansiyel olarak istikrarsızlık ve zarar verebileceğini" kaydetti.

Fallon, "Biz, Türklerin, bu grubun yasa dışı ve terörist faaliyetlerinden duyduğu acıları kesinlikle anlıyoruz. Ancak uzun dönemli çözümün, bir çeşit uzlaşma, KGK'nın bazı sıkıntılarının giderilmesi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla biz onlara (Türklere) verebileceğimiz yardımı vereceğiz ve onları burada siyasi bir çözüm bulunması yönünde güçlü şekilde cesaretlendiriyoruz" dedi.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı topuz

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 89
Ynt: PENTAGON´UN ASIL NIYETI ANLASILDI
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2008 »
Hatırlayacaksınız; Bir ara başbakan sınır ötesi operasyona izin vermediği için eleştiriliyordu. onu eleştirenler arasında ordu da vardı. İşte o dönemde başbakan şöyle demişti, "Yıllarca Türkiye içinde operasyon yaptınız da ne oldu? (Orduyu kast ederek...)"

Şimdi bu cümle ve benzerlerini gelecekte çok göreceğiz. Gerçek şudur, pkk tek bir operasyonla çökertilemez. ancak sürekli sınır ötesi operasyonlar yapılarak, pkk çökertilebilir. ancak bunun için kararlı olmalı ve belli kayıpları da göze almalıyız.

Şimdi ABD ve "kendi şahsi menfaatlerini, müstevlilerin emellerine tevhid eden" hükümet çevreleri, ortaya çıkarak, "Görüyorsunuz işte. Operasyon da yaptık, pkk hala ortada. Hiçbir şey değişmedi. demek ki, bizim de birtakım gerçeklerle yüzleşmemiz gerekiyormuş. Tamam, adamlar terör örgütü. ama haklı oldukları bazı noktalar da var. Toplumsal barışı sağlamak için, daha çok demokrasi, daha çok özgürlük getirmeliyiz. Sonuçta Türk - kürt ayrımı yoktur... Hepimiz müslümanız..." diyecekler.

Pentagon'un asıl niyeti, daha önce tayyibin de ağzından kaçırdığı gibi, pkk'yı yasal zemine çekmektir...
Kızıl Elmada Buluşalım!..

Çevrimdışı akarturk_kerkuk

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: PENTAGON´UN ASIL NIYETI ANLASILDI
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2008 »
kardeşim turancı çok güzek bir makale ağızınıza sağlık
mustafa türkmen
ırak / kerkük

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: PENTAGON´UN ASIL NIYETI ANLASILDI
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2008 »
ABD'den 'özür gibi' PKK açıklaması
   
A.A.
İki gün üst üste Amerikalı komutanların Türkiye'ye, PKK'yla ilgili önerileri vardı. Bu öneriler arasında PKK'yla masaya oturulması da tavsiye ediliyordu. Bu açıklamalar, bir anda Ankara'da havayı gerdi. Ancak gerginlik, az önce Beyaz Saray'dan yapılan açıklamayla yeni bir boyut kazandı. Bush, sözcüsü aracılığıyla adeta Türkiye'den özür diliyordu. İşte o açıklama:

Başkan George W. Bush'un sözcüsü Perino, gazetecilere açıklamasında, "Biz, ABD, Türkiye ve Irak arasında diyaloğu ve koordinasyonu cesaretlendirdik. Ancak, PKK ile hiçbir zaman müzakere etmedik ve görüşme yapmadık ve yapmamaya devam edeceğiz. Türkiye'den de bunu yapmasını beklemiyoruz" dedi.

     
            Serefsiz kahpe amerikalilar,korktunuzmu? olsun sizde gizliden desteklemeye devam edersiniz,nasilsa ordunun haricinde hersey sizin kontrolünüzde,iceriyi biraz daha karistirirsiniz,aradabir isyan provalarina tesvik edersiniz,(vanda oldugu gibi) durmak yok yola devamcilarla el ele kol kola,TTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Yalniz Kurt

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Ynt: PENTAGON´UN ASIL NIYETI ANLASILDI
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2008 »
Abd nin Politikasini Akp den biliyoruz.Önce bir saldirip,Kapiyi Pencereyi zorlamak,sonra Pardon deyip geri cekilmek,sonra bir daha saldirmak,yine cekilmek,sonunda fitsatini bulunca Tekmeyi vurup girmek.Amac:Bagisiklik sistemini zayiflatmak,alistirmak,Ele gecirmek.

Bu Konunun 2010 yilina kadar sürekli gündeme getirilecegini bekleyebiliriz.Yillar önce Türk Basininda,Abd nin,2010 yilinda kürdistani kurmak icin Planlarinin oldugunu yazip cizmislerdi.Gidisaat onlari dogruluyor.