Gönderen Konu: pkk, İngiliz televizyon ve gazetelerinde belgesel gibi yayınlanıyor  (Okunma sayısı 3352 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı EFE

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 206
Terör örgütü PKK, İngiliz televizyon ve gazetelerinde belgesel gibi yayınlanıyor.

İngiliz gazeteci, Matthew McAllester Cuma günü yayımlanan Times gazetesinde PKK'nın Kuzey Irak'taki bir kampından izlenimlerini aktardı.

İngiliz Channel 4 televizyonu için 'Avrupa'nın Gizli Savaşı' adlı bir belgesel hazırlayan Matthew McAllester bu amaçla Kuzey Irak'taki Sinini kampını ziyaret etti.

McAllester bu ziyaretin nasıl gerçekleştiğini BBC Türkçe Bölümü'ne anlattı.

Bir süredir PKK ile ilgili gelişmeleri gözlemek üzere kampları ziyaret etmek istediklerini anlatan gazeteci, "Türkiye'deki PKK hücrelerini ziyaret etmeniz imkansız. Kuzey Irak'a nazaran kendilerini daha gizli saklı tutuyorlar." diyor.

Gazeteci McAllester"Önce Kuzey Irak'a uçtuk, daha sonra arabayla üzerinde anlaştığımız ortak buluşma noktasına gittik. Bildiğim kadarıyla, burası o kadar gizli tutulan bir yer de değil. Burayı daha önceden ziyaret etmiş olan meslektaşlarım var. Batı medyası ziyaret ederse, mesajlarını dışarıya duyurabileceklerinin farkındalar. Bize ayrıcalık yapmış değiller yani bölge dışında bir noktadan bağlantı kuruyor, ortak buluşma noktası belirliyorsunuz. Ama öyle zahmetli bir iş değil." diyerek Avrupa ülkeleri ile terör örgütün PKK'nın işbirliğini gözler önüne seriyor.


Çocuk Teröristler

Teröristleri ziyaret eden Mc Allester'ın dikkatini çeken bir unsur kamplardakilerin yaş ortalamasının gençliği olmuş.

"PKK'lılardan bazılarının ne kadar küçük olduklarını öğrenince çok şaşırdım. Kendilerini asker diye adlandırıyorlar. Kampta bir grup militanla görüştürüldük. Bahar gelmesine rağmen, dağlık arazide olduğumuzdan kar yağıyordu. Çok soğuk değildi. Ama çadırlarda kalıyor, saldırı eğitimi alıyorlar."

Terör örgütünün küçük yaştaki çocukların beynini yıkayarak dağlarda ölüme gönderdiğinin en büyük kanıtı ise McAllester'in cümlelerinde ortaya çıkıyor :

"Tanıştığımız en genç PKK militanı, 14 yaşındaydı, daha bıyıkları bile terlememişti. Diğeri bahsettiğiniz 15 yaşındaki kız. İkisinin de ellerinde Kalaşnikoflar. Savaşçı olmak üzere eğitilen çocuklarla karşılaşmak beni çok şaşırttı. Bunun dışında yaş ortalaması yükseliyor, Üst düzey militanlar 40 yaşın üstünde."
 

Peki ya bölgedeki Iraklı Kürtler bu kampların varlığına nasıl yaklaşıyorlar?

McAllester bu soruya "Aralarındaki ilişki istikrarsız görünüyor." diyerek yanıt veriyor.

"Bence Kürt milliyetçiliğinin giderek artmasıyla - ki kökeni Irak'ta- bir tür kardeşlik anlayışı gelişti. Oysa geçmişte, bildiğiniz gibi, PKK ile Barzani'nin KDP partisine bağlı güçler savaşırdı. Birbirlerine düşmandılar. Gerginlikler hala sürüyor ama KDP, PKK'nın buradaki varlığına göz yumuyor, Irak'tan Türkiye'ye saldırmaları karşısında hiçbir şey yapmıyor.

Muhtemelen, bunun Türkiye'yi çok öfkelendireceğini de biliyorlar. İran da bu ay Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombalamaya başladı.

Hava, alevlenmeye son derece müsait bir halde. Ancak Kuzey Irak'taki Kürtler'in en son istediği şey, bölgelerinde çıkabilecek bir çatışma. Çünkü, kendilerini Irak'ın istikrarlı kesimi olarak görüyorlar. Irak'ın gerisi için, "kargaşa içinde" diyorlar. Barıştan yanalar ve yeni bir çatışma çıksın istemiyorlar. O nedenle, KDP, PKK'nın kendi bölgesinde faaliyet göstermesine göz yummaya devam ederse yaşanacaklar konusunda merak içindeyim doğrusu."

İngiliz gazeteci Amerikalıların konumunun değişip değişmeyeceğinden ise emin değil.

"PKK, Amerikan ordusu için asla bir öncelik olmadı. Ancak nihayetinde Irak'ta bir ulusal birlik hükümeti kuruldu.

Geçen hafta Amerikalı bir yetkili, PKK'nın artık daha fazla öncelik taşıyacağını belirtti. Bunun doğru olup olmadığını; Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, İran ya da Iraklı Kürtler, PKK konusunda bir adım atacak mı, bir tür saldırı başlatırlar mı bunu zaman gösterecek."

 


“TÜRK'ler  Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. TÜRK'ler ne Amerikanlaşacak ne batılılaşacak nede araplaşacaktır. O sadece özleşecektir.

Çevrimdışı Bozkurt42

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1874
  • OTAĞ
Sadece İngilizler mi? Ab'deki çoğu ülke böyle. Her defasında Türk düşmanlıklarını bir şekilde kusuyorlar. İngilizler önce kendi pisliklerini temizlesinler.
'Ben ve milletim Tanrı'nın Kırbacıyız. Tanrı yoldan çıkan milletleri cezalandırmak için bizi gönderir'

Başbuğ Attila