Gönderen Konu: Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu: Kürtler Türkmen, Kürt Alevileri ise Ermeni  (Okunma sayısı 35933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatihhan

  • Ziyaretçi
............................................................................

Çevrimdışı Ziya Gökalp

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 135
  • TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!
HALAÇOĞLU KOMEDYASI-2

Hülya Avşar, Türk Tarih Kurumu Başkanı Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun, "Hülya Avşar, Avşar Türklerindendir. Avşarlardan Kürt çıkmaz. Onlar da Türmendir" açıklamasına yanıt verdi.

İnsanların geçmişlerinin ne olduğu pek fazla bilinmez" diyen Avşar, şunları söyledi:

"Akbaralık derecesi ya da köken, bugüne kadar yapılan evliliklerle bir yerlere gitmiş olabilir. Benim için önemli olan insanların Kürt, Türk, Çerkez veya Musevi olması değildir. Ben böyle bir ayrım yapmam.

Bu ülkede sanatçıyım ve önemli olan Türk milletine hizmet vermemdir. Milliyetçi ve ülkesini, vatandaşını seven bir insan olmamdır. Böyle olduğuma inanıyorum. Bu yüzden de böyle bir ayrım yapılmasına karşıyım..."


Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Halaçoğlu geçtiğimiz günlerdeki talihsiz açıklamalarına bir yenisi daha ekledi.Halaçoğlu,Hülya Avşar'ın Türkmen olduğunu iddia etmiş.Evet doğrudur,Afşarlardan kürt çıkmaz.En çok safiyetini koruyan Oğuz Boylarından birisi de benim müdahil olduğum Afşar Boyudur.Ancak soyadı Avşar diye,daha önce kürt olduğunu açıklayan Hülya Avşar'ı Türkmen ilan etmenin sebebi nedir?Halaçoğlu'nun DTP Başkanı terörist kürt Ahmet Türk'ü de sırf soyadı Türk olduğu için Türkmen ilân etmesini bekliyorum.

Dipnot:Kürt aşiretlerine vakti zamanında asimile politikaları çalışmaları dahilinde öz Türkçe soyadlar verilmiştir.Bu hadisenin sebebi budur.

*Hülya Avşar da,insanları kürt,TÜRK,çerkez ve musevi olarak ayırmanın yanlış olduğunu söyleyerek cahilliğini birkez daha ispat etmiştir.Hülasa kürt,TÜRK,çerkez birer kavim-halk-millet grubudur.Ancak Musevilik bir dindir.Bunları birarada toplayarak güzel bir performans sergilemiş.Kendisini kutluyorum. :)

Kök-Börü

  • Ziyaretçi

Olur olmaz herkesi Türk yapmayı düşünürsen işte böyle alay konusu olursun...

Türk olunmaz;Türk Doğulur!

!!Yazık ki yazık!!

Çevrimdışı kızıltamu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 210
Sünni kürtleri Türkmen değildir kesinlikle olamazlar ama Alevi kürtlerin ermeni olduğunu bende bir çok kez iddia etmiştim çünkü Alevilik bir Türk İslam felsefesidir Türk olmayan Alevi olmaz ve yaşadığım şehir Elbistandaki 20 kadar alevi kürt köyünün yakın tarihe kadar ermeni köyleri olduğu bilinmektedir öyleki gavurören yeni adı Türkviran gavurbağları yeni adı Türk bağları gibi çok köy ve canlı tanıkları.
ayrıca bu alevi kürtlerin yaşantılarına bakınca hiçte alevi gibi yaşamadıkları gözlenir çünkü Alevilik İslam dinininden olan kişilerin felsefesidir ama bu kastedilen aleviler İslamı kabul etmezler ve Alevi kültürünü yaşamazlar Tanrıya inanmazlar sorunca aleviyiz derler pis ve namussuz olmaları en büyük özellekleridir bu kürt alvilerin ve bende bu verilere dayanarak onların ermeni olduğu kanaatındayım ama sünni kürtleride tanırım kesinlikle Türkmen olmamazlar Türkiyenin 4.büyük ovası Elbistan bir Türkmen ovasıdır Atam Zulkadır geldiğinde verimli sulak ovayı zaptetmiş bu gün tüm kürt köyleri ot bitmez dağ başıdır.
Ya Susturacağız Ya kan kusturacağız

Çevrimdışı kızıltamu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 210
Sırf soyadı Avşar olduğu için Avşar olunmaz Mardinde vatani görevimi yaparken dikkatimi çeken soyadları--- Bozkurt----Tigin----Bilge----ÖzTürk----Aytimur--- galiba o dönemki nufus memuru bu itlere soy isim verilirken onları soy isimleriyle asimile etmek istemiş  zira ben o kadar güzel soy isimlerini başka yerde görmemiştim hatta İltimur ---Aytimur--- ve İlter  gibi soy isimlerini de kıskanmıştım :)
Ya Susturacağız Ya kan kusturacağız

Çevrimdışı Turkmen_Kizi

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Yusuf Halaçoğlu'nun bugün yaptığı bir açıklamayı dinledim ve kürtler Türkmendir derken bütün kürtleri kastetmediğini sadece 16.yy'da bazı Türkmen aşiretlerinin zamanla kürtleştiğini söylediğini ama basının bunu kürtler Türkmendir gibi genellediğini söyledi. Yapmış olduğu bu açıklama ile kendisine şimdi hak veriyorum.

Çevrimdışı kızıltamu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 210
Akkoyunlu Karakoyunlu Doğu ve Güneydoğuda kaybolup gideb Türkmen beylikleridir Urfa ve bölgesinde bazı kürt aşiretlerinin :Türkmen soylu olduğu iddia edilmektedir
Ya Susturacağız Ya kan kusturacağız

Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
Düğün değil, bayram değil, eniştem beni niye öptü?!

TTK başkanı Yusuf Halaçoğlu, hiç kuşku yoktur ki bu sözleri, birilerinin kulağına üflemesi sonucu, bir görevi yerine getirmek üzere, söylemiştir.

Amaç gayet açık ve ortada:
Gündemi bölmek, ya da gündem yoğunluğunu, dağıtmak...

Başarısızda sayılmaz.

Avşar kızından dtp ye, CHP den alevi ögütlerine, hümanistlerden demokratlara kadar bir sürü kişi ve kuruluş, bir anda bu sözlere istinaden,yorum üzerine yorum, itiraz üzerine itiraz yağdırmaya başlayıp; yok efendim bu bir ırkçılıkmış, yok mozayiği (!) parçalamakmış, yok tarihe mal olmuş ve üstü örtülmüş gerçekleri yeniden gündeme getirerek bir yerlere hizmet etmekmiş... vs.vs.. bir sürü şey söylendi, yazıldı.

Demek ki enişteler bazen, düğün ve bayram dışında da, öpermişi!!!

Evet gündem değişti.
En azından cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinde ki yoğunluk, kısmen de olsa, hafifletildi.
Durum işte bundan ibaret ve bu kadar basittir.

Neticede birileri "bir deliye, kuyuya taş attırır, kırk akıllı çıkartamaz"mış.

Sonuç:
Aynen, öyle olmuştur!

TTK.

Çevrimdışı bozkurt4444

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Esenlikler Sayın Irkdaşlarım,

Klasik bir Türk-İslam sentezcisi olan Halaçoğlundan farklı bir yaklaşım beklemek saflık olurdu. Sünni Kürtleri Türkmen, Alevi Kürtleri Ermeni göstererek kendi aklınca "Sünni Kürtler iyidir, Alevi Kürtler kötüdür" yaklaşımı sergiliyor. Kendine göre Sünni Kürtleri kayırıyor. Ayrıca PKK'nın bir Ermeni örgütü olduğu iddiasını (safsatasını) tekrarlıyor.

Bu arada bir çift sözüm de Alevi inancına mensup Türk ırkdaşlarıma. Nasıl Sünni Kürtler, Yezidi Kürtler varsa aynı şekilde Alevi Kürtler de vardır. Lütfen mezhepçilik adına ülkücülerin yaptığı gibi Alevi Kürtleri Türklüğe yamamaya çalışmayın. Bunların antropolojik olarak, dil olarak, kültür olarak Sünni Kürtlerden bir farkı da yoktur (Alevi Kürt olan DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk'la Sebahat Tuncel'in tiplerine bakmanız yeterli olur.

*******************************************************

Bu ifadeniz doğru değildir. Tarafımdan değiştirilmiştir. Özgürlüğünüz var ama çarpıtma hakkınız yok.


Çevrimdışı bozkurt4444

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Sünni kürtleri Türkmen değildir kesinlikle olamazlar ama Alevi kürtlerin ermeni olduğunu bende bir çok kez iddia etmiştim çünkü Alevilik bir Türk İslam felsefesidir Türk olmayan Alevi olmaz ve yaşadığım şehir Elbistandaki 20 kadar alevi kürt köyünün yakın tarihe kadar ermeni köyleri olduğu bilinmektedir öyleki gavurören yeni adı Türkviran gavurbağları yeni adı Türk bağları gibi çok köy ve canlı tanıkları.

Dediğim gibi, çarpıtma hakkınız yoktur. Herkes fikrini söylesin. Konuları çarpıtmasın. Anlamsız tartışmalara neden olmasın.