Gönderen Konu: Reyhanlı'da Patlama!  (Okunma sayısı 14795 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
Reyhanlı'da Patlama!
« : 11 Mayıs 2013 »
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye binası yakınlarında patlamalar oldu. Patlamada 40 kişi öldü, 100 kişi de yaralandı. Belediye binasının büyük hasar gördüğü, çok sayıda evin çöktüğü patlamalar nedeniyle onlarca kişi yaralandı.
Reyhanli'nin hesabini bakalim bu hükümet nasil verecek. Bu saldiriyi ister muhalif gücler yapsin, ister Esad rejimi yapmis olsun ( Suriye böyle bir ortamda Türkiye'ye saldirmaz, bu muhalefetin isidir ) kisacasi her kim yaptiysa bu saldirinin bas sorumlusu buna sebebiyet veren AKP iktidaridir.

Çevrimdışı TÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 25
Allah ölənlərə rəhmət etsin.


Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
Katliamin arkasindaki isim Esad'in celladı Mihrac Ural'mi ?

Beşşar Esed yönetiminin birçok katliamı Türkiye Halk Kurtuluş Parti-Cephesi terör örgütü (THKP/C Acilciler) elebaşı Mihraç Ural'a yaptırdığı iddia edildi. Kadın ve çocukların olduğu yüzlerce masum sivilin infaz edildiği Banyas katliamını da Mihraç Ural'ın bizzat yönettiği belirtiliyor.

El Arabiya televizyonu, muhaliflere dayanarak duyurduğu haberde, Banyas'ın Sünni köyü Bayda'da yüzlerce masum sivilin katledildiği saldırının arkasında aslen Hataylı bir Nusayri olan Ural'ın olduğunu duyurdu. Suriye istihbaratıyla yakın irtibatı olan Ural'ın, Suriye ordusunda herhangi bir görevi olmadığı; ancak Suriye'nin sahil tarafında yer alan Basit bölgesinin Şebbiha milislerinin yöneticisi olduğu ifade edildi.

"Ali Keyyali" kod adını kullanan Mihraç Ural'ın, kendisini "Suriye Direniş Komutanı" olarak tanıttığı ve aralarında Türkiye'den gidenlerin de olduğu binlerce Şebbiha'nın yöneticisi olduğu kaydedildi.

URAL: BANYAS'TA ACİLEN TEMİZLİĞE BAŞLANMALI

Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde ise Mihraç Ural, zaman kaybetmeden acil bir şekilde Banyas kuşatılması gerektiğini ifade ederek, "Banyas kuşatılıp temizliğe başlanmalı." çağrısında bulunuyor. Şebbiha elebaşı Ural'ın konuşmasında, "Bizden Banyas'a girmemiz istenirse biz de üzerimize düşeni yaparız. Herkes Suriye direnişçilerinin nasıl savaştığını görecek." diye konuşuyor.

Görüntülerde Ural,"Bizim projemiz daima saldırı, saldırı ve sonrasında yine saldırı olmuştur. Bize soruyorlar; 'Köye girdiniz peki kim bu köyde oturacak?' insan oturacak. Görevimiz özgürleştirip, temizlemek, orada bir boşluk olması durumunda o zaman icabına bakılır. Bu tür durumda başka icraatlar var. Banyas'a dikkat edelim. Bu hainlerin denize açıklan tek kapısıdır. Süratle kuşatılıp, özgürleştirilerek, temizlenmesi gerekir." ifadelerini kullanıyor.

ERDOĞAN VE YENİ OSMANLICILARDAN HESAP SORACAĞIZ

Başka bir görüntüde Şebbihalar ile silah taşıyan Ural'ın tehditler savurduğu dikkat çekiyor. "Suriye direnişi tüm zalimlerden intikam alacak" diyen Ural, "Suriye direnişi; hainlerden, sınırlardan sızanlardan, Erdoğan'dan ve ‘yeni Osmanlıcı'lardan hesap soracak. Suriye'nin çocukları; 7 bin yıllık medeniyet ve kültürümüzün çocukları, bu topraklara girerek ülkeyi yıkmanıza izin vermeyecek. Hepimiz sizi izliyoruz" diyerek tehditler savuruyor.

ÖCALAN'IN DA YAKIN ARKADAŞI



Mihraç Ural'ın ayrıca terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakın arkadaşı olduğu belirtiliyor. Ural, Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu sırada Lazkiye'de 1986 yılında çekilmiş fotoğrafları da dikkat çekiyor. Hatay'da Esed'e destek ve Suriyeli sivillere karşı yapılan gösterilerin de organizatörlerinden olduğu belirtilen Ural, kendisiyle ilgili haber yapan Yeni Şafak gazetesine gönderdiği bir yazı ile cevap vermişti. 2 Eylül 212 tarihli "Nefret tezgahı meydana indi" manşeti ile gazete Mirhaç Ural'ın başını çektiği ulusal grupların Hatay'da halkı kışkırttıklarına dikkat çekmişti. Haberde, Ural'ın gazeteye gönderdiği mesajında, "sivilleri terörist olarak tanımladığı ve bunları öldürmenin onurlu bir davranış olduğunu" söylediği yer almıştı.

BANYAS'TA ETNİK TEMİZLİK YAPAN ŞEBBİHALAR ONLARCA MASUM SİVİLİ KATLETTİ

Ülkenin tamamını elde tutamayacağını anlayan Esed yönetiminin, sahil bölgesinde bir Nusayri devleti kurma planını devreye soktuğu iddia ediliyor. Esed yönetimi, hem kurulacak Nusayri devleti hem de bu devletin Lübnan ile koridorunu sağlamak amacıyla stratejik bir yerde bulunan Banyas ve Bayda'ya yönelik askeri ve milis güçleriyle Sünnilere yönelik etnik temizlik başlattı. Başlarında Mihraç Ural'ın bulunduğu şebbiha milisleri girdikleri Banyas ve Bayda'da çoğu kadın ve çocuk olmak üzere onlarca masum sivili katletti.

MUHALİFLER MİHRAÇ URAL İÇİN 100 BİN DOLAR ÖDÜL KOYDU

Öte yandan, muhaliflerin, Banyas katliamından sorumlu tuttukları Ali Keyyali kod adlı Ural, için 100 bin dolarlık ödül koyduğu iddia edildi. Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan açıklamada Keyyali'nin öldüren veya başını getiren şahsa 100 bin dolar ödül verileceği kaydedildi.

MİHRAÇ URAL KİMDİR ?

Mihraç Ural, 1975'te İlker Akman, Hasan Basri Temizalp ve Ahmet Kuş tarafından kurulan ve sol bir terör örgütü olan THKP/C Acilciler terör örgütünün bugünkü elebaşılığını yapıyor. Marksist ve Leninist bir felsefeyi benimseyen örgütün bir kolu olan Acilciler'in önemli bir gayesinin ise Suriye istihbarat örgütü Muhaberat'ın Hatay örgütlenmesini yapmak olduğu belirtiliyor. Örgütün merkez komite üyeleri, Muhaberat'la iç içe Şam ve Lazkiye'de faaliyet gösteriyor. Suriye'de Hatay Kurtuluş Ordusu olarak tanınan THKP/C Acilciler örgütü bugün Hatay merkezli ve Suriye eksenli lokal faaliyet göstermeye devam ediyor.

Mihraç Ural'ın başında bulunduğu Acilciler'in hem Hatay'da Esed yanlısı gösteriler düzenlediği hem de Mersin ve Adana gibi şehirlerde bu yönde provokasyon ve propaganda yaptığı kaydediliyor. Acilciler terör örgütünün, 14 kişinin hayatını kaybettiği Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki saldırının da failleri olduğu belirlenmişti.


Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Alıntı
BM uzmanı Suriye'ye gönderilen kimyasal silahları Erdoğan'ın talimatıyla gittiğini iddia etti.
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye’de yürütülen soruşturmada, terör gruplarının “sarin gazı” adlı kimyasal silahı kullandığı belirlenirken, Suriye Enformasyon Bakanlığı, “kimyasal silahı teröristlere Başbakan Tayyip Erdoğan’ın verdiğini” belirtti.

Halen BM Bağımsız Soruşturma Komisyonu üyesi olan eski BM Savaş Suçları Başsavcısı Carla Del Ponte, İsviçre’nin RSI (Radiotelevisione svizzera) Televizyonu’na yaptığı açıklamada, komisyonun yerel sağlık görevlileri ile mağdurlardan aldığı numuneler ve topladığı tanıklıklar doğrultusunda, Suriye’de terör gruplarının sarin gazı kullandığı sonucuna vardığını söyledi.

“Elde ettiğimiz tanıklıklara göre, isyancılar sarin gazına başvurarak kimyasal silahlar kullandı” diyen Del Ponte, Suriye’ye komşu ülkeleri ziyaret ederek mağdurları, sağlık görevlilerini ve seyyar hastanelerin personelini sorgulayan komisyon üyeleri tarafından geçtiğimiz hafta hazırlanan raporun içeriğini aktardığını kaydetti.

Alıntı yapılan: Milliyet
ABD Büyükelçisi: ABD Türkiye'nin yanındadır
ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone " ABD, suçu işleyenleri yargı önüne getirmek için Türkiye'nin yanındadır"

"Amerika Birleşik Devletleri adına, bugün Reyhanlı'da meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybeden onlarca kişinin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi gönderiyorum. Hayatların trajik kaybının yasını tutarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, bugün gerçekleşen hain saldırıyı kuvvetli şekilde kınamakta ve bu suçu işleyenleri belirlemek ve yargı önüne getirmek için Türk halkının ve Hükümetinin yanında yer almaktadır."


Hatay Reyhanlı'da belediye binası yanında patlayan aracın önünde bakır telle bağlandığı sanılan yanmış bir ceset fotoğraf karesine yansıdı.

Özgür Suriye Ordusu Hatay Reyhanlıyı Kana Buladı...
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=BE9R1hckxj0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=BE9R1hckxj0</a>

Tayyip Erdoğan, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 42 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100 kişinin yaralandığı patlamalarla ilgili olarak, "çözüm sürecini ve Türkiye'nin Suriyelilere ev sahipliği yapmasını hazmedemeyenler eylemi yapmış olabilir" dedi.

Olayın nedeni, mağlup olan Suriyeli muhaliflerin Türkiye'yi ateşin içine çekme çabasıdır.

Başbakan'ın bunu "açılım süreci"ne bağlaması iflas eden Suriye Politikasının üstünü örtme çabasıdır.

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Evet olayın failleri muhteşem dedektif, büyük ortadoğu analisti tarafından tespit edildi.

Alıntı yapılan: Malum şahsın tweet'i
Emre Uslu @EmreUslu 5 sa
Reyhanli Hatay da en cok ulkucu bulunan SUNNI bir ilce. Gecenletde multeciler polis dovmus yaygarasina ilce ayaga kalkmisti. Her an patlar.


TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2288

Olayın nedeni, mağlup olan Suriyeli muhaliflerin Türkiye'yi ateşin içine çekme çabasıdır.

Başbakan'ın bunu "açılım süreci"ne bağlaması iflas eden Suriye Politikasının üstünü örtme çabasıdır.

TTK.

Ne eksik ne fazla, durum aynen bundan ibarettir.

Suriyeli muhalifler denilen gurup kendi aralarında birlik oluşturamamış ve hatta derin anlaşmazlıkları olan ve birlik oluşturulsa bile sağlıklı sonuç alınmayacak bir yapıdan ibaretti. Zaten muhalifleri de şeklen bile, Türkiye'de yapılan toplantıda, ABD bir araya getirmişti.
Suriye'yi yalnızca Suriye'den ibaret görmek büyük hatadır. Zira ABD nin önce Kuzey Afrika ve peşinden de Arap ülkelerinde yaptıkları diğer küresel güçleri endişelendirmektedir. Suriye başından beri Çin, Rusya ve İran'ın açıktan ve gizli her türlüğü desteğini almaktadır. Yani ABD nin tasmalı köpekliğini yapanlar şapa oturmaya başladıklarını yeni yeni anlayacaklardır.
Tayyip iktidarı, sövüp saydığı, İsrail ile aynı safta ABD çıkarlarının taşeronluğunu yapmak için Türkiye'yi Suriye'yle savaşa sokarsa hiç şaşırmamak lazımdır. Türkiye önümüzdeki süreçte buna benzer ve hatta bundan daha dehşetengiz saldırılara uğrayabilir.

Başbakan'ın açılımı bir iki bin kişilik pkk sürüsünün koskoca Türk Ordusunu yendiği görüntünü vermektedir.
Yani bu açılım Türkiye lehine hiç kazanç olmamıştır ki iflas etsin. Açılım iflasla başlamış ve her geçen gün daha büyük kayıplara neden olmaktadır.
Bu gelişmeler Türk Milletini üst üste şoklarla sersemletip asıl büyük şoka karşı-ki bu asıl şok İmralı itinin serbest bırakılmasıdır- yerinden bile kıpırdayamaz hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Bizler Türk Milliyetçiliğini ve Türk çocuklarının milli reflekslerini güçlendirmeye çalışırken birilerinin hep bir ağızdan Türk Milliyetçiliğini aşağılaması, dine aykırı ve büyük günah olarak tanımlaması, milliyetçiliği öcü gibi göstermesi; buna karşın ümmetçiliği, din kardeşliğini, hümanizmi, kozmopolitliği teşvik etmesi, işte Türk Milletinin, geldiği bu noktada, direnç gösterememesi için baştan planlanmış bir projenin uygulanmasıydı.

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı meralodem

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 74
Suriye'de 1,5 milyon Türkçe konuşan 2 milyon da Türkçeyi unutmuş Türkmen varmış hani nerede Türkiye'nin hamiliği, Suriye ermenilerine buraya gelin diyen şerefliler!!! oradaki Türklere çifte vatandaşlık verseydi, destekleseydi bu işler kapımıza kadar gelemezdi. Bu olayı televizyondan izlediğimizde kanımız çekildi resmen ve arkasından bülent arınç, başbakan ve diğerlerinin yorumlarını izledik, inanın 2 kere öldük. Sayın Öcalan gibi Sayın Bülent Arınç!!!!!  '' provokasyona gelmeyelim '' dedi, hiç biri bu işin bedelini soracağız edeceğiz demedi. Ülkem resmen kalbura dönmüş. Kesinlike bütün komşu ülkelerde terör örgütleri kuralım, bu ne herkes cirit atıyor ülkemde. İran utanmadan '' size karışmayın demiştik '' diye açıklama verdi. Türkmenler, Türkiye en azından bize silah yardımı yapabilir diyor peki Türkiye kimlere silah yardımı yapıyor?

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2399
  • TTK
Suriye'yi Irak gibi rahat rahat at oynatabileceklerini sandılar. Tam tersi ülkemiz yok geçen hanı olmuş, kim ne yapar ne eder bilemeyiz duruma düşmüşüz. İki tane Kürt sınırı terk edecek diye milletin günceli oraya yönlendirilmiş, Suriye gibi tarihsel düşmanımız olan bataklığa nasıl girdiğimiz gündeme getirilmemiştir. Nasıl ki 10 milyona yaklaşan Kürt nufusu başımıza bela olduysa Araplarda başımıza bela olacaklardır.

Sonucunda Afganistan'da, Irak'ta, Pakistan'da v.b ülkelerde çok gördüğümüz iç güvenliğin sağlanamadığı bir bölge gibi uçuk rakamlara ulaşan ölü sayılarıyla anılan bir ülke konuma düşürtecekler.

An itibariyle Suriye istihbarat örgütü El-Muhaberat bu patlamaların sorumlusu gibi gösterilip, muhaliflerin ne kadar da mazlum, yardım ihtiyacında olma çabası içinde izlenimi veriliyor.

Patlama olur olmaz Amerikan'ın yanındayız iletisini de görmeden geçmeyelim. Muhaliflerin yapma ihtimalini çok yükselten bir durum. Şimdi bunu muhalifler yapsa ne olur El-Muhaberat yapsa ne olur. Bizi ilgilendiren bir durum değil kimin yaptığı.

Bunun bizim alanımızda olma olasılığı bile zafiyettir. Yazıklar olsun.

TTK
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Reyhanlı'da Patlama!
« Yanıtla #8 : 12 Mayıs 2013 »
Ölü sayısı 46 filan değil basın susturulmuş durumda.
DEFNE HASTANESİ : 26
ANTAKYA DEVLET HASTANESİ:44
KIRIKHAN HASTANESİ:18
AKADEMİ HASTANESİ:6
AKDENİZ HASTANESİ:3
ARAŞTIRMA HASTANESİ:30
REYHANLI DEVLET HASTANESİ:50
toplam ölü sayısı : 177 ...
resmi açıklama yaptığı ve ölü sayısını bildiğrdiği için FERDİ ÖZMEN tutuklandı .

Yukardaki alıntı gerçekmi değilmi bilemiyoruz yerli basına sansür kondu! dış basında çeşitli rakamlar var. işin özü: ABD bizi Suriye ile kapıştırıp 1 taşla! 2-3 kuş vurmak istiyor B.bakan ABD'nin kara harekatına destek veririz açıklaması yapmıştı, fakat Suriyenin arkasında İran-Rusya ve kısmen çin var, onun için Türkiye-Suriye kapışması güzel bir koz! kendileri cesaret edemiyor Irak bataklıgından daha kurtulamadılar. İsrail faktörünüde unutmamak lazım(her taşın altından çıkarlar) halihazırda mutlak itaatkar hükümet varken sorunu(!) çözmek en uygun olanıdır, Emperyalistler için.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: Reyhanlı'da Patlama!
« Yanıtla #9 : 12 Mayıs 2013 »
Avrupa Basininda Hatay Katliami...

- İngiliz BBC kanalı ..:
"saldırıyı el kaide bağlantılı el nusra cephesi üstlendi"

- İngiliz ITV kanalı ..:
"Türk hükümetinin desteklediği muhalifler Türkiye'yi kana buladı 116 ölü"

- The telegraf ..:
"Türk hükümeti şaka gibi açıklamalar yaparak hedef şaşırtmak istiyor, 140 dan fazla ölü"

- The sun gazetesi ..:
"hükümet yıpranmamak için saldırıyı haber yapmayı yasakladı"

- Fransız gazetesi Le monde ..:
Bir Türk atasözü derki..:
"Besle kargayı oysun gözünü."

Türkiyenin desteklediği aşırı dinci suriyeli muhalifler Türkiye'yi kana buladı 120 den fazla ölü..!