Rezalet! PKK kolası Türkiye’ye girmek istiyor
Sonunda bu da oldu. Şanlıurfalı bir vatandaş Cola Kurda adlı içeceği Türkiye’de satmak için harekete geçti. Kola her şeyi ile PKK’yı andırıyor
TERÖR örgütü PKK’ya, Barzani’ye ve ABD’ye haddini bildirmek gibi milli meselelerin gündemde olduğu, şehit cenazelerinin art arda geldiği ve canlı bombaların Türkiye’nin her yerinde cirit attığı bir dönemde, Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) yapılan bir müracaat tepki çekti. ‘Cola Kurda’ isimli gazlı içecek üreten Şanlıurfalı Hacı Ramazan Aslan isimli bir vatandaş, TPE’ye marka başvurusunda bulundu. Terör örgütü PKK’nın da kullandığı sarı, yeşil ve kırmızı renkli logosu ile dikkat çeken üründe ‘d’ harfi içine yine terör örgütünün amblemini çağrıştıran yıldızın bulunması dikkat çekiyor.
Irak’ta piyasada
Irak’ın kuzeyindeki Kürt grupların kurduğu ve Türkiye’nin büyük tepkisini çeken ‘Kürdistan Havayolları’ uçaklarında da bundan böyle Irak piyasasında satışa sunulan Cola Kurda’nın ikram edileceği söyleniyor. Ayrıca, Kuzey Irak’ta piyasaya çıkan ve Türkiye’de üretime geçmeye çalışan Cola Kurda’nın reklam filmleri için de sanatçı Yılmaz Erdoğan’a teklif götürüldüğü öne sürülüyor.
İlk yerli Kürt kolası olan ‘Cola Kurda’nın üretiminde, merkezi Almanya’da bulunan ve Kürtlerin TÜSİAD’ı olarak bilinen Kürt Ekonomi Kongresi’nin (KARSAZ), üyelerine Kürt markaları yaratılması yönünde çağrıda bulunmasının etkili olduğu söyleniyor. KARSAZ ayrıca kolanın yanında tekstil ve gıda gibi sektörlerde de Kürt markalarının yaratılması için girişimlerde bulunuyor
Ticari faaliyet amacı var
‘Cola Kurda’ ibareli başvurunun yapıldığını doğrulayan Türk Patent Enstitüsü yetkilileri, marka tescilinin temel amacının ticari faaliyette bulunabilme niyeti olduğunu söyledi. “Enstitümüze yapılan başvurular, başvuru sırasına göre incelenmektedir. 2007/8849 kod numarasıyla işlem görmekte olan ‘Cola Kurda’ ibareli başvuru ise henüz inceleme aşamasında olup incelenmek üzere sırada beklemektedir” açıklamasını yapan TPE yetkilileri, marka tescil başvurularının incelenirken, tescili istenen markanın ‘kamu düzeni ve genel ahlaka’ aykırı olup olmadığı hususunun dikkate alındığını, inceleme sırasında bu hükme aykırı düşen bir durumun tespit edilmesi durumunda başvurunun reddedileceğini aktardılar.
Büyükanıt uyarmıştı
Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 12 Nisan tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Irak’ta taslak Anayasa iyi incelendiğinde şu görülür: Kâğıt üzerinde federal yapı; ama Anayasa’nın içindeki hükümleri iyi incelediğinizde bunun federasyon değil, konfederasyon olduğu görülür. Konfederasyonların da uzun süreli yaşamadığı görülür. Süleymaniye’de sadece Kürt bayrağı vardır. Kürt milli marşı çalınır karşılama töreninde. Kuzey Irak’taki durum budur. Federal bir yapıda bazı şeyler merkezi olur. Kuzey Irak’ta Merkez Bankası kuruldu. Para basıyor. Kendi parasını kullanıyor. Müstakil bir yapı oluşmuştur” diyerek tehlikeye dikkat çekmişti.
Kaynak :
www.tercuman.com.tr