Yiğit Türkmen beği,Bozkurt ruhlu Türk soylu Sadun KÖPRÜLÜ büyüğümüzü kaybettik..1957 yılında başlayan yaşamı Türklük aşkıyla,Türkçü görüşüyle kayıp ve esir Türk yurtların da Kerkük de "YAŞASIN TÜRKİYE,YAŞASIN TÜRK IRKI" diye Korkusuzca TÜRK olduğunu haykırdıktan sonra 17 yıl acıyla,ızdırapla,kederle,ve işkenceyle geçen bir ömür...Irak lı Türk düşmanları baas rejiminin özelliklede Saddam hüseyinin üvey kardeşi Berzan Tikriti denen soysuz tarafından en ağır işkencelere tabi tutulmuş."‘Dünyada bir tane iyi Türk gösterebilirmisin ki? Türkmen’im diye inat ediyorsun’ diye en aşığılayıcı kelimelere karşın "BEN TÜRK'ÜM..BEN TÜRKMENİM" diyerek asil ve vakur bir duruş sergileyerek 29.1.1980 de girdiği bağdat Abu garip Siyasi Hapishanesinden babasının "af çıktığını" söyleyerek 30 kasım 1995 de esaret günü son bulur ..12 kişilk KÖPRÜLÜ ailesinin Saddam tarafından güneye sürgün edilmesini öğrendikden sonra Çok değerli Annesi vasıtasıyla Türkiye ye kaçarlar ve kendi söylemiyle " Bir yolunu bularak Haburdan Türkiye’ye geçtim ilk iş olarak eğildim bir avuç toprak aldım kokladım öptüm ağladım aklıma kollarımda can veren Enver Neftçi geldi 1993 yılı ocak ayında kollarımda can verdi. Türkiye’de en büyük yardımı Enver ağa beyin oğlu Aras Neftçiden gördüm bu dramatik konuşma boyunca fotoğraf çeken Arasa bakıyorum çünkü bu Aras hapishane zindanlarında can veren Sadun’un kollarında ebedi hayata kavuşan işte o Enver Neftçinin oğlu.."..
Davası davamızdır..
O hiç ölmedi..
O bir BOZKURT..
Bozkurtlar ölmez,Çünkü onlar bengüdür..
Kutlu tini şad,mekanı Tanrı dağların da Türk Uçmağı olsun..
BÜTÜN TÜRK SOYLU KANDAŞLARIMIZIN,TÜRK DÜNYASININ VE DOĞUP BÜYÜGÜĞÜ TÜRKMENELİNİN,KERKÜĞÜN,ALTUNKÖPRÜ deki sevenlerinin,ırkdaşlarımızın ,eş,dost ve akrabalarımızın BAŞI SAĞOLSUN..
TÜRK IRKI SAĞOLSUN.TTK
https://tr-tr.facebook.com/GokboruTurkculerDernegihttp://www.gokboru.org/(Türkçü şehit Mehmet KORKMAZ adına S.KÖPRÜLÜ tarafından yazılmıştır-1984-Abu garip Siyasi Hapishanesi-Medrese)
Şehit Mehmet KORKMAZ
Türkmen Kifri’nin, gülü mert Korkmaz
Senle ümitler, senle güneş doğan
İbrahim Ali, TÜRK yolundan bıkmaz
Ulu şehitsin, millet yazdı destan
• • •
Uğrunda dökeriz, Korkmazım kanlar
Senle güvenir, TÜRK TURAN alanlar
Adını dağ taşta, mertlikle yazdık
Yolundan dönmez, kardeş Türkmenler
• • •
Korkmaz Memadım, Türklüğün eri