Oldum olası kendini kalabalığın içinde öne çıkartmaya çalışan ve mesajı dışarıya değil bulunduğu guruba vermeye uğraşanlardan rahatsız olmuşumdur.
Söylemek ayıptır, yıllardan beri Türkçülüğün pek ilgi görmediği bir yörede bir kaç kişiyle açık Türkçü duruş sergilemekteyiz. Dün İlteriş çatısı altında bu gün Gökbörü çatısı altında. Bizim bunca zamandır yalnız başımıza sürdürdüğümüz dava son gelişmeleri takiben bir anda onlarca, yüzlerce kişi tarafından bağıra, çağıra, yıkma, kırma, dökme çığlıkları eşliğinde yapılmaktadır. Biz ortadayken yok olanlar bu gün bizi görünmez ve sesi duyulmaz hale getirdi. Bizim dün kimseler yokken durduğumuz yer şimdi gündelikçi Türkçümsülerin, bilinçten yoksun kalabalıklarıyla işgal edildi. Demek ki her şeyin modası olduğu gibi belli sezonlarda Türkçülüğünde modası oluyormuş. Tabi bu moda nereye varacak ve ne zamana kadar sürecek, orası meçhul.
Gelişmeleri ibretle, endişeyle, ve şaşkınlıkla izlemekteyim. Ortalık tam at izinin it izine karıştığı bir hal aldı. Bir belirsizliktir, metotsuzluktur, yöntemsizliktir, başı boşluktur aldı başını gidiyor. Neymiş efendim bu karmaşada Türkçüler topluma yön verecekmiş miş! Yön verilecek bir toplum var ama bu topluma yön verecek güçte ve sayıda bir Türkçü yapılanma maalesef yok. Birileri Türkçü camiadan bahsediyor. Ben bu camiayı hiç görmedim. Gördüğüm tek şey öteden beri bilip, tanıdığım bir kaç samimi Türkçünün dernek çatısı altında bir camia oluşturmaya uğraşmalarıdır. Eğer bir Türkçü camia oluşacaksa ancak bundan sonra oluşacak. Bu oluşumun sağlıklı yürümesi için Türkçü algı ve söylemlerin bir eksende toplanması gerekir. Yoksa eskiden beri olduğu gibi bundan böylede herkese göre bir Türkçülük anlayışı olacak ve şu an ortak anlayış ve değerlendirme sıkıntısına neden olan ayrılıklar belkide yeni olayların tetiklemesiyle Türkçüleri birbirinden daha da uzaklaştırıp bir daha asla bir araya gelemez hale sokacaktır. Sanırım bazı odaklar Türk Milliyetçiliği üzerinde izah ettiğim bu endişeler merkezli olarak ciddi mühendislik hesapları yapmaktadırlar. Bunu hissedebiliyorum.
Dilerim Türk Milliyeçileri milliyetçiliğin doğasına aykırı bir takım işlerin içine girip kanunlar önünde suçlu duruma düşmezler.
Gökbörü'nün izinde Tanrı Türk'ü Korusun!