Gönderen Konu: TARİHTEN DERS ALMAYI BİLMEK.  (Okunma sayısı 2714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adil ÖZTÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 83
TARİHTEN DERS ALMAYI BİLMEK.
« : 21 Ekim 2018 »
TARİHTEN DERS ALMAYI BİLMEK GEREK
''Romanya’da 1989’lara gelindiğinde Çavuşesku, tamamen gerçeği reddetme işaretleri göstermekteydi. Ülkeyi yöneten tek başkan tek yetkiliydi. Halkından kopuk, halkına inat baskıcı bir rejim sergiliyordu. Çavuşesku, devlet televizyonunda sık sık yiyecek maddesi dolu dükkanlara girerken, yiyecek ve sanat festivallerini ziyaret ederken ve kendi yönetimi altında erişilen “yüksek yaşam standartları”nı överken, diğer yandan boş dükkanların önünde ekmek beklenen kuyruklarla birlikte, ülke son derece zor bir dönemden geçiyordu. 1989’un sonlarına gelindiğinde, 21 Aralık’da Devrim Meydanı’daki (Piata Revolutie) büyük gösteri, rayından çıkarak kaosa dönüştü. Çavuşesku'lar karı koca 25 Aralık'ta Targovişte’de kurşuna dizildiler.''
Romen halkının kendi değerlerinin aksine komünist diktatörlüğünü dayatması bir yerde halkın ''Yeter artık'' demesiyle sonuçlandı ve bir hafta gibi kısa bir sürede tüm ülkeyi kaplayan öfke dalgası sonucu karı-koca diktatörler kurşuna dizildi.
Son yıllarda Türkiye'de de yaşananlar, bilhassa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucu ve çoğunluk unsuru Türk Milletini adeta aşağılayıcı gelişmeler toplumla ters düşen yöneticilerin akıbetinin ne olduğu hakkında tarihten ders almayan yöneticilerin gelecekte nasıl bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacağını gösteriyor.
''ANDIMIZ'' (1933 yılı) ilk hali ile ''Türküm, doğruyum, çalışkanım. Yasam, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.'' şeklinde iken zaman içerisinde bir kaç kez düzenleme ile (1997 yılında) son şeklini almıştır. ''Türküm, doğruyum, çalışkanım. İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!..'' Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ''Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk Milleti denir'' hatırlatmasının okullarda tekrarıdır. İşin özü ''ANDIMIZ'' Cumhuriyet çocuklarının, Dedelerince kurulan devlete okullarda sahip çıkma sözüdür.
Devletin sahibi milletin hislerine ters düşersen millete ters düşmüş olursun. Millete ters düşenlerin de sonu tarihte açık seçik görülmektedir. Milli Şairimiz Mehmet Akif ne güzel özetlemiş: ''Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi? "Tarih"i "tekerrür" diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi? [Safahat: Yedinci Kitap]'' Daha bunun ''GENÇLİĞE HİTABESİ'' var, daha bunun ''NUTUK'' u var.
''Türk milletini ayağa kaldırmak zordur ama daha da zoru harekete geçince bu milleti durdurmaktır. [Mustafa Kemal ATATÜRK]'' isterseniz bu milleti hiç ayağa kaldırmayın. Durun durduğunuz yerde. Türk olmasanız da Türk gibi göründüğünüzle kalın.
''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!..''
Adil ÖZTÜRK
Adil ÖZTÜRK