Bir süre otağdan uzak kaldım ve şimdi üstün körü okuyarak cevaplayacağım yazdıklarınızı.
Turansoylu, yardımlar Türkistan'dan geldi ( ve Rusya bu yardımların da bir çoğuna el koydu ) dersen o konuda hem fikiriz. Fakat Rusya yardım etmiştir sözü son derece yanlıştır. Ayrıca 500.000 rakamı son derece abartı ve biraz düşünüldüğünde son derece mantık dışıdır ki, üstüne üstlük bir de bu rakamı telefuz dahi etmek adeta küfürdür. En büyük savaşımızdan, Çanakkale'de bile asker sayısı ve ülke nüfusu ortadayken, 500.000 kaçağı nerden buldun, çıkardın?
Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Ertuğrul Kürkçü olayına gelirsek; evet bir dönem o bahsettiğin sözleri sarfeden Deniz Gezmiş, idam sehpasına yürürken son sözü bahsettiğin değil, "Yaşasın Marks'ın ve Lenin'in devrimleri" olmuştur. Bunları aklayabilmek için, marksist kesim senelerce kitaplar yazıp çizdiler ama en meşhurları olan "gülün solduğu akşam" adlı kitapta bile deniz gezmiş'in de askerimize polisimize kurşun sıktığı yazar. Bunun savunulacak bir yanı yoktur. Şahsi kanaatimi sorarsanız, beni üzen nokta odur ki; 80 öncesin de ithâl fikirlerin esiri olan Türk soylu gençlerimiz, kendi öz kardeşlerine kurşun sıkarlarken, bir tane çerkes çerkese, kürd kürde kurşun sıkmamıştır ve bu kanlı 80 önce olaylarından tek zararlı çıkan Türk Milleti olurken, bundan 80 sonrasında kar elde ederek palazlanan mevcut etnik özürlüler olmuşlardır.
Artı, yeri gelmişken bir de uyarı da bulunmak isterim, otağda arkadaşlarına karşı takındığın ters ve kabadayı uslubun hiç hoşuma gitmiyor, kendine çeki düzen ver, bir daha uyarmam.
Değerli İrfan
Yoldaş, ülküdaş... bunlar aynı manaları barındırırlar. Dava arkadaşı, hayat arkadaşı demektir. Her tür şekilde kullanılır. Bir örnek vermek gerekirse, Orta Asya'da Türkler'de arkadaş kelimesi bilinmez, yoldaş kelimesi kullanılır. O sebeple bize ait olan hiç bir şeyi, bir takım şeyler çağrıştırabilir endişesi ile atacak ya da satacak, birilerine bırakacak değiliz.
Soydaş, kandaş, ırkdaş... bunlar da aynı şekilde, hepsi tek bir manada birleşirler. O sebeple kullanılmasın da hiç bir mahsur yoktur. Aynı kanı taşıdığın, aynı soydan geldiğin, aynı ırkın mensubu olduğun kardeşine hitâp şekilleridir bunlar.
Değerli İrfan ve Metin Uzun Kandaşlarım, bir de bir konu da uyarı da bulunmak isterim, lütfen yazılarımızda, bütün karakterleri büyük kullanarak Türkçemizi bozmayalım.
Saygılarımla,
TTK